Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF – ICSI 2016 V LJ

IVF – ICSI 2016 V LJ

Pozdravljene punce,

res se že nekaj časa nisem javila, ampak sem se od teme malo odklopila, ker so mi tovrstne misli pobrale preveč ene energije. Sedaj, ko se bliža avgust, pa počasi spet v akcijo – čaka me en zamrznjenček v spontanem ciklu.
Pri meni nič kaj novega, kot vedno vsak mesec pride M, brez izjeme 🙁
Vprašala pa bi tiste, ki ste šle v spontanem ciklu po zamrznjenčka, kako to poteka po dnevih – glede UZ, baje daješ kri, itd. Namreč v avgustu planiram še malo dopusta, in nisem sigurna, ali bo izvedljivo glede na planiran postopek. Prve dni M verjetno pokličeš na kliniko, kako pa potem naprej? Sem pa na GK LJ! Če ima katera čas malo podrobneje opisati zadevo. 😉 Hvala!

Ojla borke. Po dolgem času se oglašam, saj sem do sedaj dala možgane na off. Sedaj pa čakam da dobim M, da pokličem v Lj. Sicer pa tako kot pravi Tara14 ni nič novega, vsak mesec pride M. Se pa psihično pripravljam na nov postopek, saj me je izredno strah punkcije. Sem pa slišala, da bo zdej tudi Lj imela možnost narkoze za punkcijo. Ali katera ve, da je to res?

Pozdravček vsem,
še ena ivf-ovka med vami. To je moj drugi postopek, prvič sem bila slabi dve leti nazaj – posledica: navihan enoletnik, ki ga je povsod polno 🙂
Zdaj pa novim zmagam naproti. Mogoče katera ve kdaj začnejo delat v LJ?

Zivjo!

Danes sem se uspesno narocila za konec avgusta, tako da ocitno zacnejo z delom ☺️

Anejči dobrodošla. Upam, da ti tudi tokrat uspe.

Danes sem se naročila v lj na novi postopek in dobila datum 23.8 ob 8h.
Tako, da začnejo delat konec avgusta.

Hvala za odgovore!
No super, lepo je slišat da so začeli 🙂
A to ste poklicale ko ste dobile menstruacijo in so vam dali datum za sprejem, potem pa greste pri naslednji M v postopek? Vsaj nekak tako sem si jaz zapomnila da grejo stvari…

Jaz sem sicer klicala julija (ker so mi tako rekli ko sem dobila napotnico), pa mi je potem rekla naj pokličem par dni pred avgustovsko M in bom mogoče lahko šla kar takoj v postopek… ampak morala bi jo dobit že 29.jul, zato nisem računala na to. Zdej pa hudič zamuja že en teden in ne vem kaj nardit…

Ja jaz sem poklicala, ko sem dobila menstruacijo. Sedaj sem dobila datum za sprejem in potem ko pride 1. menstruacija bom začela z inekcijam.

Tudi jaz dobila oboje… M in datum 🙂
29. avg.

Zdravo,

da se vam še jaz pridružim. Stara sem 30 let in z može se trudiva že skoraj 5 let, letos greva prvič v IVF – ICSI postopek. M sem že dobila tako da sva dobila datum 3.8. od 10 in ko pride prva M se začnem špikat. Hodiva v LJ, me pa zanima tiste ki ste tudi v na ginekološki, kaj ti povejo na sprejemu in koliko približno UZ imaš preden ti odvzamejo celice, zanima še če ste bile v tem času na bolniške ali ste delale? Malo me v službi sprašujejo, kjer vejo da sva v postopku, pa nisem vedela a je takrat bolniška ali si v službi? hvala za vse podane informacije

Anejči še malo in gremo v nov boj 🙂

Zri dobrodošla. Datum si mislila 3.9? Ker 3.8 smo že bili. Kakšen sprejem to misliš? Koliko uz imaš določi ginekolog, ki te spremlja med časom špikanja (odvisno kako hitro rastejo celice) in ti sproti pove, kdaj prideš na ponovni uz. Jaz sem u prvič imela 3 uz, v drugo pa 5 uz. V bolniški sem bila od punkcije pa do tretjega dne po transferju, v drugo pa mi je gin. dala bolniško od punkcije pa do odvzema krvi oz. če slučajno dibiš menstruacijo pa do takrat. Do kdaj ti dajo bolniško ti povedo na dan transferja in odvisno kakšno diagnozo imaš. Lahko pa se za bolniško zmeniš z osebnim zdravnikom, če ti jo bo on podaljšal, če te je strah.

Zdravo, ja sm se zmotila 23.8. greva oddat papirje, mi je ena dvojka zmankala 🙂

Pozdravljene, tudi jaz se vam pridružujem, berem vas že več časa, v postopek grem drugič. Imam vprašanje za vas in sicer, ali je v drugem postopku tudi treba čakati od prve M ko pokličeš, do naslednje M, da prevzameš zdravila in pričneš s špikanjem.Hvala.Lp

Kdaj pa imaš 23.8? Jaz imam tudi tisti dan ob 8h. Takrat bodo samo preverili vajini identiteti, malo boste šli skozi papirje, pokazali tu bodo kako se špikaš in nato na prvi dan naslednje menstruacije prideš po inekcije ter se drugi dan M začneš špikat. To je postopek za kratki protokol, za dolgi protokol je drugače. Upam, da sem ti kaj pomagala 🙂

Amarilis1 pozdravljena. Za vsak postopek je isti proces. Ko boš poklicala boš dobila datum za “sprejem oz. sestanek”. Tam prideta oba, kjer preverijo vajino identiteto, preletite papirje, če je kaj novega….nato s prvo menstruacijo začneš s špikanjem (prvi dan M greš po zdravila.
Jaz bom sedaj imela 3. postopek in grem vedno čez ta sistem.

Hvala, da vem malo kako se bo odvijalo. Imela bom dolgi postopek.

Za dolgi postopek je isto, samo ne vem kdaj se začne špikat. Jaz sem imela dvakrat lratki postopek sedaj bom imela pa dolgega 🙂 Upam, da bom imela tokrat več sreče in bom zagledala +++

Roza23 midva imava uro 10:15. Kako pa veš kateri postopek si?Nama na konziliju ni nič rekla

Za prvi postopek sem izvedela na sprejemu, v naslednjih dveh pa mi j

[/quote]

Za prvi postopek sem izvedela na sprejemu, v naslednjih dveh pa mi je že dr. Bokal-Vrtačnik povedala kako terapijo mi bo dala.
Kakšno terapijo boš imela se odloči ginekolog, ki te vodi. Ti ni nič rekel/a, ko ti je dala napotnico za postopek (nesla si jo v staro porodnišnico)?

ne nič mi ni rekla, samo napotnico sem dobila in takrat niti nisem vedela da obstaja dolgi in kratki postopek, če ne bi vprašala

Kakšen postopek sem imela prvič sem izvedela, ko sem sla po zdravila, kjer ti tudi pokažejo kako se daje injekcije itd…po končanem prvem postopku po konziliju, sem pa že vedela kakšen postopek bomo izvajali naslednjič. S postopkom pričnem septembra.

New Report

Close