Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF – ICSI 2016 V LJ

IVF – ICSI 2016 V LJ

Tara14 poklicati moram v avgustu, saj sedaj punkcij in Et ne delajo več. Izvedela sem samo, da bom po tanovem imela dolgi protokol. Prav tako mi je g zamenjala zdravila (do sedaj sem imela Purogon). Ti že kej veš?

Roza23, jaz moram naslednji teden k svojemu gin. po novo napotnico, 2.6. Imam pa dr. Voglerja, ki me vodi na neplodnostni in bom videla kaj bo rekel. Sicer pa vem, da bo tako ali tako avg. oz sept. za naprej.
Noseckatobe, jaz mislim, da te tukaj prav vsaka razume in dozivlja podobno kot ti. Vsaj jaz…ceprav je za mano “sele” prvi neuspeli ICSI + 3je IUI, se mi zdi da se nekaj casa drzim presenetljivo dobro, na trenutke me pa zacne sekati negotovost, kaj pa ce ne bo nikoli…
GoodMoon, kako si ti? Je z isiasom kaj bolje?

Tara14 že veš ali imaš zamrzjenčke?

Roza23, ja, danes je prisla posta. Imam enega.
Maja87, kaj pa ti, jih imas kaj?

Tara14 ja super. Vsaj nekaj je uspelo.
Olimpicus kako napreduje nosečnost? Kako se kaj počutiš?
In vse ostale kako ste? Je kaj novega pri vas?
Pri meni je vse po starem in samo čakam kdaj bo september, da grem v novi boj.

Občasni krči,bolečine v križu in prsih.ne vemo pa nič do prvega uz čez dober teden.

Olimpicus vse bo ok. Ko boš vidla svojo pikico ali celo dve (saj so ti vstavili 2 a ne?) boš pozabila na vse. Do prvega uz ni več daleč. Kje ga pa imaš? Pri svoji ginek. ali v lj? Pošiljam ti poljubček, da pozabiš na skrbi 😉

Hey tara…sem tudi jaz dobila posto in omam 3 zamrznjencke 🙂 sem kar vesela da bova sla lahko se trikrat probat…ce bo slo seveda vse po planu 🙂
Midva sva si po prvem neuspelem poskusu vzela kar malo dopusta da sva dala mozgancke na off in moram reci da je kar pomagalo 🙂
Jutri imam pregled pa bomo videli kaj bojo rekli…upam da cimprej zacnemo z novim postopkom :))

Maja87, uf lepa stevilka. Jih imas v treh slamicah predvidevam? Porocaj, kaj se bos zmenila na pregledu! 😉
Jaz imam v cetrtek pregled, po napotnico sem sla za naprej prejsnji teden. Doktor je bil celo tok prijazen, da kljub temu, da nisem bila narocena, na hitro vzel se bris. Namrec niso bili prepricani, koliko imas se lahko star pap pri postopkih. Moj je ‘ze’ 1,5 leta. Tako da sem bila v petih minutah z mize. Dve muhi na mah!

Zdravo Tara 🙂
Meni pise da v dveh slamicah….ampak nevem pa kaj to pomeni 🙁 mi lahko poves 🙂
Danes sem sla na pregled in mi je ena druga gin. (Moje ni bilo) rekla da bojo poskusili se enkrat in ce se ne bo prijelo bom sla se enkrat na operacijo ker imam endometriozo se po crevesju?!?! A tega moja gin. tega ni vidla ko me je prvic operirala 🙁
No uglavnem men so potem rekli da poklicem konec julija in se narocim…tako da do jeseni smo prosti 🙂
Tara kaj so pa tebi rekli? Ti imas jutri pregled al sem pomesala :)?

@Maja 87 – Če jih imaš v dveh slamicah, pomeni, da sta v eni slamici dva, v eni pa eden 🙂 In imaš možnost dvakrat it po zamrznjenčke.

Ko smo že pri papirjih – ali katera ve, koliko so lahko stari papirji – PAP, test za spolno prenosljive bolezni, spermiogram, sem še kaj pozabila? Me je kar malo strah, da bom avgusta poklicala in mi bodo rekli, da mi je pol papirjev že vmes poteklo, potem se bo pa moje čakanje spet podaljšalo za nekaj mesecev. Ufff. Na zadnjem pregledu je sestra zagnala celo paniko zaradi spermiograma, ker je star že več kot tri leta, ginekologu se pa potem to ni zdelo nič takega in je mojemu komaj dal napotnico za nov spermiogram. Organizacija pa taka… Kako naj se človek potem znajde, če še zdravstveni delavci sami ne vedo, kaj in kako. In ne vem, zakaj tega ne morejo imeti v eni popolnoma preprosti računalniški bazi. Saj nismo vendar v 18. stoletju…

Maja87, glede slamic je tako kot je rekla Sho. Svojega gin. pa imam jutri, prav imaš, Bom javila, kaj mi bo rekel.
Sho, za izvide tudi jaz nisem zihr, koliko so lahko stari :/ Mislim, da je test za SPB lahko star 1-2 leti? Pomoje tudi spermiogram, ker zna precej nihati. Za PAP pa še sami niso vedeli. Zadnjič na konziliju so mi rekli, da imam izvid za hormone mogoče že malo star, od leta 2014, no, na novega me pa tudi niso poslali…bi rekla,ja, da smo ostali nekje daleč zadaj..
Tako da če imaš le možnost takoj zatežit gin. da pogledajo vse, če ni prestaro in poslati na novo.

Mislim, da so izvidi lahko stari 2-3let. Pap pa sem morala ponovno prinesti ko sem šla v novi postopek.
In drugač kako ste?

Starost 38 let. Zdraviva se v MB. Partner bp. Jaz bp. Diagnoza: nepojasnjena neplodnost

1. ICSI – 3 celice (od tega ena dvojedrna) 1 oplojena, 1 vstavljena, se ni prijelo
2. ICSI – 4 celice, 3 oplojene, 2 vstavljeni se ni prijelo, 1 zamrznjena
1. ETZ – potrjena nosečnost, zadržani splav
3. ICSI – 2 celici, nobena se ni oplodila
4. ICSI – 5 celic, 5 oplojenih, 2 vstavljeni, se ni prijelo, in ne vem, koliko pingvinčkov- to bom izvedela jutri.

Pikapolonca1 lepo, da si se opogumila in se nam pridružila. Dobrodošla!
Ali si imela v vseh postopkih kratki protokol in ista zdravila?
Kaj si izvedela danes?

Kako ste ostale: GoodMood, Tara14, Maja87, Olimpicus (kako poteka nosečnost?) in vse ostale, ki vas nisem napisala in nas spremljate?

Hvala za dobrodošlico. Tudi tokrat brez uspeha. Ostal pa je en pingvinček. Dva zarodka se nista več razvijala. V vseh postopkih sem imela kratki protokol. V prvem postopku Gonal+Cetrotide, potem pa v treh postopkih Menopur+Cetrotide. Vedno bolj dobivam občutek, da so ti postopki loterija 🙁

Tudi sama imam občutek, da je vse to ena velika loterija. Kdaj greš po pingvinčka?

Živjo, ali ima mogoče katera izkušnjo, kako se odloča ali za IUI ali za IVF ? Ali se takoj odloči, kater postopek je bolj primeren ali šele kasneje, kako se stvari razvijajo?
Verjetno je za IUI nujna predhodna preiskava prehodnosti jajcevodov? Ima katera izkušnje s tem? Hvaležna bi vam bila, če bi mi mogoče katera znala opisat postopek. Hvala.

Sem mislila, da imam samo jaz takšen občutek :). Po pingvinčka grem čez dobra 2 meseca. Moram 2 ciklusa počakat, pa še dopusti so vmes in vprašanje je, kdaj bodo delali.

Odločijo se predvsem na podlagi izvida spermiograma. Če je vse okey se odločijo za IUI in mislim da poskusijo dvakrat. Če izvidi kje odstopajo od povprečja se odločijo za IVF. Ja pri IUI je nujno, da so jajcevodi prehodni. Za prvi postopek se odločijo, ko pregledajo vse izvide in se na podlagi tega odločijo kakšen postopek ti bo dodeljen.

New Report

Close