IVF – ICSI 2016 V LJ
Kaja35 zdej ko sva zagledala plusek mislim da je moj prehlad bolj kot ne simptom, imam hudo alergijo in astmo in me je pulmologinja opozorila, da če zanosim da se bo vse poslabšalo in mislim da je to to. Kiham, smrkam, težko diham in glavobol, vse ostaja, samo ko grem na zrak je pa malo boljše zato mislim da so to samo simptomi. Čeprav še zmerej težko verjamem da sm dejansko noseča, dokler mi jutri na krvnem ne povejo ne bom čist verjela, ker sem imela samo eno celico in da se je še ta prijela, o je skoraj čudež 🙂
Pogumna tudi jaz včasih ne vem kaj si mislit. V mojem 3 postopku sem imela kratki protokol, vendar so mi povišali dozo iz 200 na 250, foliklov je bilo enih 8, vendar na punkciji mi reče naredila sem vse, ampak niti ene celice ni. Verjemi miljon vprašajev je bilo v moji glavi?
Ampak lahko bo zate ravno ta ena zmagovalna! Držimo pesti.
Punce a je še katera imela izkušnje z migreno in v postopkih v ta najhujši obliki? Nimam je vsak mesec, nikoli tako močne, sedaj sem imela tudi par mesecev mir, le rahel glavobol. Včeraj pa, ravno tako, kot lani v 2. postopku…bolečina takšna, da sem morala kar 5x it objemat školjko, dokler ni šlo vse ven iz mene. Pol pa se je glavobol nehal. Torej imajo hormoni takšen vpliv?! Danes pa še zadnji špik špik 🙂
Pozdravljene,
tudi mene je zelo močno bolela glava dva dni in sicer ko sem pričela dodatno jemati menopur. Sedaj pa opažam, da me po štirih dneh jemanja menopurja + superfacta boli v zadnjem delu nad ritnicami in bolečino mi nese v noge. Nevem kaj je to? (pomislila sem na ledvice)Ali je to samo znak da jajčniki delujejo, da se nekaj dogaja)?
Pogumna…
Jaz sem imela na zadnjem UZ levo 4 celice in več manjših desno pa tudi 4 in več manjših. Na punkciji sem jih pridobila 8. To pomeni, da če so premajni ji sploh ne poščipajo. Tak občutek sem dobila, ali pa popokajo. Odvisno je tudi od stop inekcije.
Zvezdica82…
Hormoni imajo zelo velik vpliv. Malo si tudi pod stresom in zato je še slabše.
Ko sem začela z Monopurjem me je začela boleti tudi glava. Če je prehudo se posvetuj z osebnim zdravnikom kaj bi lahko vzela ali naredila, da nebi bili napadi tako hudi.
Amarilis1…
Imela isto kombinacijo zdravil. Za superfact so mi rekli, da so lahko isti znaki kot v menopavzi. Ko sem začela z Monopurjem me je začel boleti križ, glava, mičice oz. kosti in jajčniki. Noge sem imela tako težke, da sem po stopnicah komaj hodila, imela sem vročinske oblive, včasih mi je bilo slabo in bila sem zelo zaspana. Tako da nič bat…to je od hormonov, ki vplivajo na tvoje počutje. Mogoče je tudi znak, da hormoni delujejo 🙂
Živjo punce, ki ste na GK v LJ!
Prosim za nasvete, katerega ali katero G v GK LJ za neplodnost bi mi priporočali?
Da zna prisluhniti in si vzame čas? In je razumevajoča oz. razumevajoč?
Verjetno bi se za začetek naročila kar samoplačniško.
Prosim, če mi lahko mal svetujete?
Mi mogoče lahko napišete, kdo je vaš zdravnik?
Suzan….
Pozdravljena. Jaz imam dr. Bokal – Vrtačnik in mi je super G. Že na prvem pregledu mi je delovala suroveno, sproščeno , strokovno in prijazno. Vedno pove tako kot je in ne pusti, da obupaš. Na vsakem pregledu oz. posvetu pri njej natačno premisli za naprej. Vprašam jo lahko kar koli me zanima. Na punkciji natančno pove kaj in kako bo delala in te vseskozi spodbuja. Vmes se pogovarja s teboj in na koncu pove, da smo uspeli. Nato če le ima čaz te pride pogledat v sobo. Tak odnos je meni pomemben, zato mi je zelo dobra G in je nebi zamenjala za nič.
Je pa res, da je od vsake posameznice odvisno kakšen odnos ji odgovarja in s tem tudi kateri G.
Beybe jutri pa trensfer. Držite pesti, da bom imela zmagovalni zarodek.
Suzan jaz imam dr. Zorn in sem kar zadovoljna znim. Mogoče dela malo prehitro…se pravi: ko prideš k njemu na posvet ti na hitro vse razloži in adijo…kar se pa pregledov tiče je pa strokoven, nežen in ful prijazen. Dobra zdravnica se mi zdi tudi dr. Bokal, saj sem jo imela na punkciji in je bila zelo nežna in prijazna kar pač rabiš v tistem trenutku.
Oplodile so se mi 3 celice, ki so blastociste. Vstavili so mi dve, ena pa bo mogoče za zamrznit. Sem zelo vesela saj sem prvič prišla do transferja. Sedaj pa naprej do plusa.
Cebelica Maya v bistvu niso rekli nič konkretnega. Nekaj foliklov je bilo praznih, nekaj se jih ni oplodilo. Dr. Zorn je rekel, da ne odreagiram dobro na zdravila, zato sem sedaj imela dolgi postopek z drugimi zdravili.
Suzan
Jaz imam Dr. Drobniča. Ker mi ga je svetoval moj osebni ginekolog, zaradi moževe neplodnosti. Običajno je Dr. Sašo Drobnič vedno dobre volje in se da z njim pogovarjat, odgovori na vprašanja, ki mu jih postaviš. Enkrat pa sem naletela tudi na slabo voljo in takrat ni bilo možno nič spravit iz njega na posvetu.
Moram pa reč, da Dr. Barbara Požlep mi deluje tudi ful v redu in strokovna. Imela sem jo že na ultrazvoku.
Moram pa izrecno pohvalit Dr. Andreja Vogler, že dvakrat sem ga imela na punkciji in je ful prijazen, umirjen in vse razloži. Kar vprašaš ti pove.
Punce danes štopka in v sredo punkcija. Sem pa vesela, ker bo spet Dr. Vogler imel punkcijo. No al pa Dr. Sara Korošec. Nje še nisem imela.
Dr. Drobniča sem imela sedaj na UZ in je bil zelo nežen in ni se želel osredotočiti na samo eno celico. Tega pa ne morem reči za dr. Zorna. Pri njemu me je že Uz tako bolel, da sem komaj hodila in si ne predstavljam, da bi mi delal punkcijo.
Zvezdica82…
Želim ti vse dobro v sredo.
Kaja35…
Vidiš, da se je dobro izšlo. Sedaj pa samo počivaj in se probaj čim manj obremenjevat.
No jutri pa bom videla a bo ta ena zmagovalna!
Suzan jaz imam dr. Drobniča in moram reči, da sem zelo pozitivno presenečena nad njim. Pri njem se počutim kot bi bila doma. Je zelo sproščen in upošteva moje mnenje. Vse dela zelo nežno, saj sem ga imela ponavadi na UZ, kjer se vedno nasmeji, če je pregrob se pa opraviči in enkrat na punkciji in me ni skoraj nič bolelo. Ko sem imela dr. Korošec sem mislila, da me bo pobralo od bolečine. Po mojem lokalna ni prijela. Ona pa reče, da bom že preživela in da ni tako hudo kot jamram. Najraje bi ji vrat zavila, ampak sem bila samo tiho. Če bi morala še enkrat imet njo, sigurno ne bi šla na punkcijo. Lahko da je dobra zdravnica, ampak jaz imam pač slabe izkušnje z njo.
Pogumna..
Vso srečo jutri!
Zri…
Skoraj bi pozabila… kaj je pokazal krvni? Je to to? Upam, da je. Kdaj so se začeli krči pri tebi? Jaz sem šele tretji dan in že imam občutek da bo prišla M. Ne vem če bo kaj iz tega. So kar podobni znaki kot v prejšnih poizkusih tako da ne vem kaj naj si mislim.
TlSa33…
Kaj pa ti? Ti bi tudi že mogla vedeti….se nič ne javiš.