IVF – ICSI 2016 V LJ
Ojla. Jaz se še vedno špikam s Superfactom. Na 1. uz so mi samo povečali dozo iz 0,6 na 0,9 ml. Seda pa čakam na ponovni uz.
Tvoj folikel je dovolj velik, zato si dobila stopko. Za kakšen odvzem krvi se to gre? Meni jo niso v nobenem postoku odvzel.
Zri…
Sem ti rekla, da bo vse vredu 🙂 Važno je, da ti folikli rastejo. Boš videla kaj ti bodo povedali na uz. Pa ne pozabi nam javit! 😉
Oj,
Roza23 Vceraj sem mela punkcijo ja, nisem mela narkoze, ma meni je bilo kot en daljsi ginekoloski pregled… Dajo ti nalgesin 500, za spit tramal in pa se v noznico inekcijo.
Verjetno je odvisno od vsake posameznice im stevila foliklov. Dr. zorn je nezen in pozoren, drzat se moras za trebuh oz ga tiscat noter.
Je pa bila vceraj ena punca, ki je dobila narkozo, ker ji je ginekologinja tako napisala, zaradi lege jajcnikov… Tako da se da dobit…
Transfer imam v petek, do takrat sem doma…
Zri tudi jaz drzim pesti zate!
TlSa33…
Zame bo to tretjič, zato me je malo strah kako bo. Prvič sem imela ful hude bolečine med punkcijo pa potem nič, v drugo me sama punkcija ni tako bolela, me je pa potem zelo tako, da sem ves čas ležala. Komaj sem hodila, zato mi je partner pomagal do avta. Ampak sem preživela, ker vem, da je to potrebno do željenega cilja. Tudi sedaj bom zmogla – pa kar bo pa bo.
Zri….
Kako si? Nič se nisi oglasila
Pozdravljene, imela sem samo dva folikla primerne velikosti, hvala bogu oba s popolnimi celicami (tako je rekla ginekologinja), me je pa kr bolelo, tudi včeraj sem res ležala in me danes še boli. Mam pa že v petek prenost tako da upava na najbolje, danes upam da bo že malo manj bolelo, moram iti k svojmu osebnemu zdravniku, da se zmenim za bolniško, ker sem že od petka doma.
Za obe držim pesti, da se bodo vsi oplodili in prijeli 🙂
Zri…
Zahtevaj, da ti vstavijo oba, saj imaš tako več možnosti. Ampak samo, če si to želita oba, saj se lahko oba primeta. Pravijo pa tudi, da je eden v oporo drugemu, zato je večja možnost zanositve s saj enim zarodkom.
Jaz bom sedaj zahtevala dva, saj so naju v drugem postopku prepričali, da bi raje enega druge bi pa zamrznili, ker so lepi. Na koncu pa sploh nisem imela zamrzjenčkov.
TlSa33…
Upam, da boš imela čim več dobrih zarodkov.
Od jutri naprej pa obe počivajta in grejta svojo pikico oz. pikici.
Ja sej midva sva tudi o tem razmišljala da bi oba, samo je v primeru da se oba primeta večja verjetnost za splav če so dvojčki, in nosečnost je bolj tvegana z dvema kot z enim. Tle sva v precepu. Sem že na fb spraševala, kako ste pa kaj z bolniškimi? Jaz sem bila včeraj pri svojem osebnem in je reku da on bi mi dal bolniško do krvnega in če je + do UZ pri ginekologinji, ampak da mora biti on krit za bolniško rabim potrdilo iz LJ, kjer ti pa dajo samo 3 dni. Sedaj sem v precepu a sploh težim za bolniško al grem delat???
Moje mnenje je, da je v vsakem primeru tveganost za splav, vendar o tem ne smeš razmišljat….res je, da če sta dvojčka se velikokrat zgodi da do konca ostane samo eden. Ampak zakaj?…meni so razložili, da je eden, ki je mogoče slabše kakovosti v oporo drugemo in tako pride do ugnezditve ali pa se ugnezdita oba. Če vstavijo dva je toliko večja možnost, da se prime, kot pa če ti vstavijo samo enega. Se pravi s tem samo povečaš možnost. Ampak kot sem rekla, odločitev je samo VAJINA!!!
Kar se tiče bolniške…v lj predlagaj, da bi bila doma vsaj do krvnega. Jaz sem bila v prvo samo tri dni po transferjo, v drugo pa me je vprašala, če bi bila raje doma do krvnega in sem rekla, da bi. Zmeniš se na dan transferja
Če imaš delo stoje, delaš nadure, fizično delo…jim omeni, da boš težko delala. Je pa res, da pravijo, če se ima namen prijeti se bo v vsakem primeru. Potem pa je odvisno od vsake nosečnosti posebaj. Odvisno je tudi, zakaj ne gre po naravni poti.
Evo jaz sem doma in čuvam eno malo pikico, na žalost se je samo ta oplodila ker je bila druga nezrela. Glede bolniške mi je pa rekla tri dni ostalo pa po počutju. Sicer delo mam sedeče, ampak z naduram in veliko vožnje do službe in domov. Tako da bom kar rekla svojmu dr. da se ne počutim dobro in mislim da mi bo napisal bolniško. Vsaj upam no 🙂
Draga dekleta! Po dolgem branju vašega foruma sem se odločila, da se vam pridružim. Pa da se malo predstavim…. stara sem 29 let in grem v prvi postopek icsi, saj imama slab spermiogram – ima slabo gibljive semenčeca.
A mi lahko na kratko opišete kako vse poteka. Ko sem dobila M sem poklicala in dobila datum 22.9. Pridet morava oba. Ali bom takrat dobila terapijo ali kako? Koliko približno traja od tega datuma do transferja? Kako je z bolniškami?….
Hvala za vsak odgovor in držim pesti za vse.
Roza23 grejem pikico ja in cakam se posto, ce bo kak zamrznjencek ☺️
Je bla pa nora guzva vceraj, kolko nas je. Nas je blo pa kar 5, ki smo ble v nedeljo skupaj na punkciji. Je na transferju biologinja rekla, da bomo ziher vse nosece, ker je polna luna in ker se jih je tolk lepo razvijalo. Res so vsi ful prijazni ☺️
Zri so pa ene punce rekle, da so jim dali bolnisko kar do testa, mene je tudi vprasala do kdaj jo zelim.
Tily takrat vaju bodo seznanili s postopkom, podpisala bosta papirje, pregledali boste izvide in pokazali vama bodo kako se daje inekcije. Ce mas dolgi postopek dobis zdravila ze takrat, ce ne jih gres iskat prvi ali drugi dan menstruacije, drugi dan zacnes z inekcijami.
Sedmi dan cikla pa imas prvi uz ob 7.30. Glede na to kako odreagiras in kaksni folikli so se odlocijo kdaj prides ponovno in kdaj stopko. Pri meni je slo zelo hitro saj sem imela samo dva uz, 7 in 8 dan, 8. dan zvecer ze stopko in cez dva dni punkcijo. Na bolniski sem bila od prvega ultrazvoka dalje, v petek sem imela transfer v ponedeljek pa grem v sluzbo. Ker se mi zdi da mi bo lazje ce se malo zamotim, mam pa pisarnisko delo. Upam, da sem ti kaj pomagala