IVF – ICSI 2016 V LJ
Hvala za prijazne besede. Imela cel kup foliklov, vendar so bili praktično vsi prazni in sem imela potem samo dve jajčni celici, pa še tidve sta bili slabi 🙁 šok je bil še večji, ker smo zaradi velikega števila foliklov mislili, da se odlično odzivam, potem pa tako razočaranje … Je pa res, da je kljub dolgoletnemu trudu in zdravljenjih šele najin prvi postopek, zato greva z optimizmom naprej 🙂
Pozdravljene, sem nova v teh postopkih, zato me zanima par stvari. Jaz imam dg. prezgodnja odpoved jajcnikov, fsh in lh zelo povisan (menopavza), stara sem 27 let. Zdaj bomo poskusili z enim ali dvema postopkoma IVF/ICSI, vec baje nima smisla, bomo videli, ce bom imela sploh kaj zrelih jajcnih celic.
Zdaj me pa zanima naslednje:
Koliko casa se caka na konzilij in ali si na konziliju prisoten, kako poteka, koliko casa, dobis sklep konzilija po posti ali povejo takoj?
Ali dobiva na konziliju napotnico za oddat kri za SPB ali to opraviva ze prej?
Ali imate vse zacetek postopka ob spontanem ciklu? Jaz imam namrec menstruacijo neredno in ne vem kdaj pride naslednja.
Hvala za odgovore in srecno vsem 🙂
Prah…
Tudi sama sem bila dvakrat razočarana, vendar sem se vedno sestavla in sedaj sem v novem boju. Vztrajaj in boš vidla, da ti bo uspelo. Vsem nam bo!!!!
Nipe…
Pozdravljena!
Jaz sem na konzilij čakala približno mesec in pol in sva bila oba prisotna. Na njihovo pošto pa sem čakala 14 dni. Za SPB se ne spomnim kdaj sma oddala. Mislim pa, da po konziliju.
Za kratki postopek se začne na začetku ciklusa, dolgi postopek pa 22. dan ciklusa. Kateri postopek imaš izveš pri ginekologinji, ki te vodi ali pa vprašaj na konziliju.
Če imaš neredne menstruacije se zna zgoditi, da ti jo bodo sprožili z zdravili. Upam, da sem ti vsaj malo pomagala. Drugače pa vse kar te zanima vprašaj na konziliju in bodo z veseljem povedali…vsaj pri nama je bilo tako 😉
Pozdravljene punce. Prav obljubila sem si, da bom še večkrat prišla na ta forum, ker ko sem sama bila nenoseča, se mi je zdelo vse povsem brezupno, ker so vse, ki so srečne nosečke, kar skočile nekam, mi pa smo si pisale koliko imamo foliklov, koliko tega, unga….
U glavnem, ne vrečt puške v koruzo, ker slej kot prej boste tudi ve noseče. Midva imava npr. za seboj 3 neuspešne ICSI postopke (4 transferje), načrtovano histeroskopijo, potem pa sem bogve kje vmes, v pripravi na 4. postopek, zanosila spontano. Prav smešno, res, ker nama so rekli, da bi bila glede na slab spermiogram zanositev bolj kot ne čudež. Vendar se je očitno zgodil, in sem sedaj spoznala kar par takšnih punc.
Torej tudi če je postopek neuspešen, imate vmes še vseeno 2 meseca, da poskusite po naravni poti. Menda je možnost večja, ker je vse hormonsko pripravljeno za zanositev. Torej ne čakajte na naslednji IVF/ICSI, ampak imejte v mislih, da lahko vsak mesec rata. 🙂 Veliko sreče.
In v skupinah za nosečnice je ogromno punc iz IVF. Tudi vam bo uspelo, tako ali drugače. Vas pa razumem in se večkrat spomnim, kako težko je vsem tistim, ki nam ni dano, da bi bile mamice brez takšnih in drugačnih problemov. Mislim na vas.