IVF – ICSI 2016 V LJ
Ponavadi začnejo s kratkim protokolom, razen če so izvidi res slabi (da vedo, da ne boš pridelala veliko celic, ali pa bodo slabše kakovosti).
Vendar poznam primer ko je v kratkem protokolu pridobila 3 celice, vendar se niso oplodile, v dolgem pa ni pridobila nobene. Razložili so ji, da je odvisno od telesa kako se odzove. Moramo imeti tudi malo sreče 😉
Že dolgo vas berem danes pa sem se odločila, da se vam pridružim.
Za nama so 4 neuspešni postopki v katerih sma pridobila največ 2 zarodka in nikoli zamrzjenčkov. Imela sem kratke protokole sedaj pa bom imela dolgega.
Pri nama je problem on, saj ima malo gibljivih semenčic. Ali ima mogoče katera podobno težavo? S čim probate izboljšati semenčeca?
Kar koli mi boste svetovale, me spodbudile…bo dobrodošlo.
Pa lep pozdrav vsem
Pozdravljene,
“zri”, mi lahko, prosim, napišeš v kakšnem odmerku si jemala Femaro in kdaj si imela prvi UZ ko si začela z jemanjem Femare? Kateri dan ciklusa si sploh začela z jemanjem Femare? Tudi jaz bom imela IUI, se pa tudi bojim, saj so verjetno moji folikli oz. jajčeca slabše kakovosti – včasih imam prazen folikel, drugič nastane cista… Sploh več ne vem, če bom imela še kakšno normalno ovulacijo…
Je še katera tudi imela podobne težave? Ima katera izkušnje s Femaro? Lep popoldan želim vsem, ki boste to prebrale še danes in vseveda vso srečo pri vaših postopkih ozr. prizadevanjih 🙂
Ela1
s Femaro sem pričela 3 dan cikla in sem jo jemala do 7 dne cikla, prvi UZ sem na prvem IUI imela 12 in potem naslednjega 14 dan, 15 dan sva bila v postopku. Pri drugem IUI so se mi dogajale hude stvari v življenju in sem bila posledično tako pod stresom da sem imela samo en folikel in še ta 16 dan ni bil dovolj velik, tako da je bil postopek prekinjen. Pri tretjem IUI sem imela prvi UZ 12 dan in 13 dan akcija, pri četrtem IUI sem imela pa že 10 dan prvi UZ in 11 dan akcija. Moram pa reči da od prvega IUI pa do četrtega se je v meni veliko spremenilo. Prej nisem bila športno aktivna, potem pa ker je bilo potrebno hujšati za IVF sem se vpisala na fitnes in res ful garalo zato, sem imela na četrtem IUI 6 foliklov od tega 5 primerne velikosti za postopek, venda žal ni bilo uspešno.
roza23,
se pravi da imaš ti dolgi postopek če si že začela s špikanjem. Js sm zvedla da mam kratkega, naučila me je uporabljat svinčnik, nasledni vikend dobim M tako da grem po inekcije in začnem, razložila mi je da moram jemati zvečer in da se špikam dokler mi ne dajo stopke, to pa baje grem iskat v ZD in si ne dam sama,baje da je lažje tako, in sva malo preračunala, un zadnji vikend septembra oz začetek oktobra mam krvni test tako da takrat bova že vedla
Janarm…
še vedno si dobrodošla, saj nam daješ voljo da ne odnehamo. In kako se počutiš? Poteka vse brez komplikacij? Držim pesti do konca! En velik objem zate in za tvojo pikico 🙂
Zri…
jaz imam dolgi postopek.
Bolje, da si daješ inekcije zvečer približno ob istem času zaradi stop inekcije, ki je ponavadi zvečer ob 22:00 v zdravstvenem domu (zdravila je treba zmešati skupaj, zato je najboljš da greš kar v zd).
Kdaj boš dobila stop inekcijo je odvisno kako hitro bodo zrasli folikli. Vse izveš sproti na uz: ali dobiš stop inekcijo ali pa kdaj spet pridit na uz. Pa ne naprezaj se, ko si daješ inekcije, da ti slučajno folikli ne bi popokali.
ja roza če sem poštena sem mislna da mal pretirava s tem nič fitnesa nič teka, pa sm rekla ja pa sej mam kondicijo pa bo ja šlo, pa mi je hitro razložila da če jo ne bom poslušala da bojo to ogromne bolečine, tako da sem res rekla da bom pridna takoj ko se začnem špikat. sem pa rekla da si bom okol 9 dajala ker takrat sm pa res skoz doma, ker drugače sem bolj leteča. tako da čakam še en teden in potem akcija.
Jaz sem tudi v postopku pri Rešu, pa imam eno vprašanje za tiste bolj izkušene ali manj zmedene od mene 🙂 Punkcija je že za mano, dobila sem Estimo, ki si jo moram vstavljati ob 6h in 18h, nisem pa dobro razumela, če si jo vstavim tudi na dan transferja (torej ob šestih pred transferjem) ali samo dan prej? Zagotovo katera ve?
LP
Jaz sem tudi v postopku pri Rešu, pa imam eno vprašanje za tiste bolj izkušene ali manj zmedene od mene 🙂 Punkcija je že za mano, dobila sem Estimo, ki si jo moram vstavljati ob 6h in 18h, nisem pa dobro razumela, če si jo vstavim tudi na dan transferja (torej ob šestih pred transferjem) ali samo dan prej? Zagotovo katera ve?
V Leonišču si na dan transferja ne damo Estime, ampak šele ko pridemo domov. Ne vem pa kako je pri dr. Rešu.
Zri…
Jaz sem med inekcijami samo enkrat hodila bolj hitro pa me je tri dni vse bolelo. Od takrat sem zelo gledala, da se ne naprezam preveč…
roza, a res samo hodila si bolj hitro? uf zdej me je pa že mal strah, sicer preden sva začela z deljenjem na otročku, glih nism bla fizično najbolj aktivna ampak v teh 4 letih sem pa postala res ful aktivna in sedaj ko nekaj časa ne treniram postanem mal živčna, tako da si moram za zdej knjige nabavit 🙂
Zri…
Bolje bo, da se čim manj fizično obremenuješ. Je pa tudi odvisno katera zdravila prejemaš. Jaz sem v dveh postopkih imela Purogon in takrat sem res morala gledat kaj lahko delam in kaj ne. Katera zdravila imaš ti? V tem primeru je tudi prepovedano dvigovanje težkih stvari.
Sedaj imam Superfact in lahko delam vse (kolesarim, tečem, skačem v vodo….tako mi je rekla sestra Nina 🙂 ) Dajala si ga bom približno 14dni potem pa dobim spet nova zdravila in ne vem kako bo pri njih.