Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF ICSI 2015 GKLJ

IVF ICSI 2015 GKLJ

Jah glede na najine izvide in mejni spermiogram se nam zdi po posvetu z enbriologinjo,ki jo osebno poznamo da bi lahko koristilo.Za prvič smo probali z icsi in prišli na 22 celic od tega 7 oplojenih na koncu pa ena blastocista vstavljena dve zamrznjeni.Novembra bomo probali z dvema zamrznjenčkoma v kolikor ne bo nič pa potem imsi…kot pravi zdravnica lahko da blastocista kasneje ne preide v pravo fazo in propade.
Bo pa partner za vsak slučaj že sedaj začel z kombinacijo fertilup in bioastin…v kolikor bo treba spet na punkcijo da bo seme morda čimboljše..Glede na to da bi bila naslednja punkcija čez 5-6 mesecev ravno dovolj časa da se kaj popravi.

Olimpicus, katera pa je tvoja ginekologinja v Lj? Ful mi je vsec k nic ne zavlacuje z nekimi ponovitvami postopkov, ce so se mogoce boljse metode.
Danes mi je nauz rekla, da na desnem jajcniku folikli lepo raatejo, v levem pa se niso dovolj veliki in moram jutri nazaj.
Te injekcije mi pa ze zivce parajo. Tolk so mi grozne, da vsak vecer v solzah prezivim pikanje. Trebuh oz.tkivo me zlo boli po injiciranju se kake pol ure.

Dr.korošec in je prov super.drgač pa najbolj boli inekcija sicer sm pozabila ime ampak si jo das bolj proti koncu.je tud igla debelejša tko da sm jst jokala na polno 😉

jast z injekcijami sploh nisem imela problemov. Če vas boli pri dajanju probajte bolj hitro pičt v kožo. tko kot pikado 🙂 Pa imejte trebuh mehak. to vam pravim z iskušenj ker sem sama medicinska sestra. midva bova probala sedaj 3 mesece naravno. če ne bo šlo pa decembra ponovno v postopek. bom pa držala pesti za ostale ki ste sedaj v postopku.
JS1986 katera je pa tvoja ginekologinja? upam na čim več foliklov.

Moja ginekologinja je pa prof. Pinter. Je tud zlo dobra. Mogoce mal raztresena ampak dobra. Me je pa Korosceva operirala laparoskopsko v marcu in ko sem govorila z njo, sem dobla ful pozitiven obcutek o njej.
Danes dobim stop injekcijo v soboto pa imam punkcijo. Zdj se pa ze resnicno veselim sobote! 🙂 upam na cim manj bolecin!

Zdravo punce.Jaz sem imala embriotransfer 22.9 v Mariboru.V sredo grem delat test nosecnosti in me zdaj ze grabi panika a bo kej al ne.Trenutno sem v bolniski in kr naprej berem po forumih iskusnje in je lepo ce nisi sam v temu.Zelim vam vsem pozitivne rezultate ���

Vceraj sem imela punkcijo. Malo je blo bolece ampak sem dobro prenesla. 🙂 pridelala sem 7 celic. Upam da bo dovolj! V cetrtek pa imam transfer. Tako da sedaj cakam nestrpno ta dan!
D1990 drzim pesti za pozitivni rezultat!!

D1990 dobrodošla med nami. držim pesti za plusek. JS1986 lepo da si prenesla punkcijo brez bolečin.

zdravo punce!
24.9. sem imela prvi transfer(ICSI)…
sem 10.dan po transferju in na žalost že opažam rahlo obarvan izcedek…vseeno upam da se kaj obdrži.
imela sem 9 celic…na koncu eno morulo in enega deset celičnega, vstavili so kar oba, ker sta se pač slabše razvijala. transfer sem imela 5 dan po punkciji. še vedno upam na najboljše.
če nama ne uspe, greva na postopek imsi. ali imate kakšno informacijo da bi kateri že uspelo z morulo na peti dan?
držimo pesti ena za drugo 🙂

Punce, tiste ki ste zanosile.. Je kakšna med vami, ki ni imela popolnoma nobenih znakov in ji je kljub temu uspelo zanosit? Danes sem 11. Dan po et v mb, in nimam nobenih znakov.. Prsa me niti niso bolela ze od samega začetka, 3. Dan sem imela hude bolečine v desnem jajčniku, 4. Dan rahle krče kot pri M, nato pa tisina.. Nič od nič. Če ne bi estime si dajala, bi pozabila da sem bila na transferju.. Slab občutek imam res.. Jutri bom sicer test delala, ampak vseeno me muči tole.. Je lahko sploh simptom zanositve, da ni nobenih simptomov? Haha

Zdravo punce.Jaz nisam mogla cakat in sem danes popoldan naredila test in je pokazal negativan.Zdaj nevem ali bi mogla pocakat na krvega.Prsi so me bolele po et in zdaj nic vec,v desnemu jajcniku me se kr mal spika .Juter bom se enkrat ponovila test upam da drugacen rezultat.

zdravo punce!
lacrima 85- pri meni je podobna situacija. na začetku sem imela zatekle in zelo občutljive prsi, zdaj pa kot da se ne bi nič dogajalo… tudi jaz sem danes 11 dan po et.
ali se tudi tebi pojavljajo rjavi izcedki, kot da bo prišla menstruacija.
sama testa verjetno prej ne bom delala, sicer pa mislim, glede na situacijo, da je najbolje še kakšen dan počakati, mogoče se mi celo vlije kri in bom vedela da pač ni uspelo, drugače pa imam test v petek.
tudi tebi priporočam, da raje malo počakaj… če ne bo menstruacije, ti je mogoče uspelo, vsako telo pa reagira malo po svoje… upam na najboljše, za obe 🙂

jaz bom verjetno jutri naredila test, pa bomo videli. imam pa prav tako krvni v petek..
nimam nobenih t.i. spottingov, nič od nič.. pa mislim da M ne dobim ravno zaradi Estime, ker sem si ciklus tudi pred postopkom uravnavala z njo ( imam dolge cikluse – 50 dni), in sem vedno 3-4 dni po končanju estime dobila M.. Tako da to da nimam M meni nič ne pomeni. D1990 in tamala155 vso srečo vama želim..
Kar se tiče testov.. na hrvaškem forumu roda.hr punce pišejo, da imajo krvni nekatere celo na 17. dan po et, itd.. tako da beta test reče zadnjo ;.)

Drage punce jaz sem spet naredila test tokrat z jutarnjim urinom in je nazalost spet negativen.Tako da sem ful zalosna sicer nevem kaj bo juter na krvnemu ampak nisem nic kej optimisticna.Vso sreco ostalim …

kaj naj ti rečem D1990.. imaš kaj zamrznjenčkov? Jaz nisem upala delat testa, ampak sem se kljub temu zjokala, ker itak brez znakov po moje ni šanse… meni je teh 12 dni res načelo živce, in to konstantno preverjanje, bo kak znak ali ne.. pa milijon forumov brala… zgleda uživam ko sama sebe trpinčim al kaj…

Joj nevem Lacrima85.Jaz sem imala 7 celic od tega je ena ustavljena a za ostale so rekli da ih bojo spremljali pa me obvestili a so zamrznili kej al ne sam jaz po posti nisem dobila nic se o zamrznjenckih samo so poslali tiste papirje o et.Ma jaz mislim da bi bilo boljse ce nebi aploh delala test zdaj sam o temu razmisljam .A mas ti kej zamrznjenckov.I kdaj ustavijo zamrznjencke pol koliko se mora cakat.

jaz imam še 2 zamrznjenčka, sem kar v laboratorij poklicala in mi je gospa povedala… moraš pa 3 cikla počakat se mi zdi.. jaz sem v Mb v ambulanti.

Eh nebom nic klicala tak juter grem v maribor na krvnega.Strah me je sploh poklicat za danes je dovolj slabih novic.Sicer pri meni je vse uvredo moj pa ma ful slab spermiogram.Maja so zamrznili seme,zdaj septembra pa na dan et niso najdli nic uporabnega pa so vzeli zamrznjene.Sploh nevem kaj bo ce ne bo nic zamrznjenckov a ve katera kako se spermiogram izboljsa in kaj se dela v tem primeru?

D1990, midva imava podoben primer, prvi ICSI neuspešen, sedaj je pa moj začel z jemanjem raznih vitaminov in antioksidantov (vitamin E, C, B kompleks, cink, l-karnitin- l-arginin). To sem prebrala malo po internetu in pa na forumu ringaraja.net je ena dala seznam teh stvari. Sva mislila, da bi jemal kar Fertilup ali Astasan, ampak so v teh tabletah veliko manjše količine teh vitaminov in antioksidantov, tako da sedaj jemlje po več tablet. Če bo pa kakšen učinek bomo pa videli naslednje leto v drugem postopku. Naj bi pa jemal to vsaj 3 mesece, rajši več.

Mogoče je, katera na forumu, ki ima pa konkretne izkušnje z jemanjem kakšnih dodatkov in posledično izboljšanjem spermiograma.

Kje si nabavila te vitamine v lekarni?Kaj vam je zdravnik svetoval?

New Report

Close