Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF ICSI 2015 GKLJ

IVF ICSI 2015 GKLJ

Danes se začnem pikati, sem včeraj šla po Puregon.
Škoda, da ni nobeni uspelo… sem res držala pesti, da bi vama zdržalo priti do + 🙁 🙁
A za vaju je to bil tudi prvi postopek ali sta že imeli kakšnega?
Jaz sem si nabavila knjigo Življenje je tvoje prav zato, da spravim slabe misli ven iz sebe in gledam na situacijo pozitivno. Nisem še prebrala do konca, ampak vsaj malo začneš gledati drugače na svet…

Dvakrat iui neuspešen in sedaj prvi icsi neuspešen…

A pa ste se ful pazile vmes v času špikanja in punkcije? Meni je sestra rekla, da moram bolj počivati in nič kaj težkega dvigovati in podobno. Sem pa načeloma vedno nekaj v gibanju, zdaj pa sploh, ko sva se z možem pravkar preselila v novo stanovanje in je še veliko dela.

Punce meni je vse dol padlo.. Jočem kot zmešana.. Pravkar me je iz laboratorija klicala da se je od 20 celic samo 7 oplodilo, in imam transfer že jutri 3. Dan, namesto v soboto.. Ostale bo pustila do sobote, da vidi kako se bojo razvijale naprej.. Pravi sicer da ima eno popolno oplojeno In razvito, da bi mi jo kar vstavila, ampak jaz sem tako razočarana.. Res sem upala da bo 5. Dan transfer.. Kaj je razlog temu, da se jih tak malo oplodi? Slabo seme ali slabe celice?

Lacrima85 ne bodi slabe volje (škodi lepoti :)). Od 20 celic jih je bilo lahko nekaj nedozorjenih. 7 oplojenih je zelo lepa številka. Jast sem imela samo 3. Moraš vedeti da je za otročka potrebna samo ena oplojena celica.
jast se v času špikanja, punkcije in transferja nisem nič posebno pazila. Po punkciji sem en dan preležala, potem pa vse po starem. Tudi po transferju sem šla drugi dan že v službo. res je da nimam težkega dela. Je bil pa prvi postopek.

Hvala janarm za spodbudne besede… Saj bolj me skrbi to da bo ET 3.dan, večja možnost za uspeh je, če je vstavljen 5. Dan..

Lacrima85, glavo pokonci in ostani pozitivna!!! Vse bo v redu! Sestre in zdravnice že vedo, kaj je boljše za zarodke. Tudi če bo 3. dan prenos imaš šanse, da uspe!!! Sam verjeti je treba! Je pa res pri vsaki očitno drugače…
Za naju je to tudi prvi postopek in nočem razmišljati o slabi statistiki in o vsem skupaj… upanje me drži pokonci!

Lacrima, kar pogumno. Jaz sem imela samo en zarodek ( od štirih celic) in transfer na tretji dan. Zdaj pestujem devetmesečno hčerko….

Avalanche veseli me za tvoj uspeh.. Ja zdaj je kar je, spremenit nič ne morem, pač bo jutri ET, mislim si, saj če nebi bilo možnosti, sploh ne bi delali transferjev 3. Dan..
Js1986 jaz med samim špikanjem nisem nič kaj posebno počivala, smo se na trgatev pripravljali, te veš da od počitka nič ni 🙂 od punkcije pa kar poležavam, ze zaradi bolečin..

No kaj zdej…včeraj 10dan po et rjavkast izcedek in sm rekla evo M.Danes pokličem staro porodnišnico in povem kaj je pravi sestra da je to normalno in da naj 28.9 pridm dat kri.Pravi da to M ni in če bi bila bi že prišla.Po datumu pa bi morala biti jutri.Čisto sem zmedena.Ponavadi me dva tri dni prej zvija,napenja,boli sedaj nič.M imam redno tko da sploh ne vem kaj naj.9 dan po et je bil test z popoldanskim urinom – .Nič mi ni več jasno

Olimpicus kaj pa če bi še enkrat test naredila.. Držim pesti zate

Drage moje punce. Vse se moramo zavedati da imamo samo 20% možnosti za zanositev v enem ciklusu. Enim rata prej drugim kasnej. JS1986 ne se obremenjevat s statistiko. Veliko je takih ki ne sodeluje na klepetih in imajo zelo dobre rezultate. Mnogim je uspelo že v prvem postopku.

Olimpicus, upam da bo naslednji test pokazal +!!!

No danes smo bili na posvetu pred nadaljevanjem.Čakata nas še dva zamrznjenčka in naslednjič bomo probali z obena na enkrat.Zanima me ali katera ve ali enostavno pokličem čez dva meseca tja ali moram že zdaj kaj klicat in se naročit da bom takrat prišla ??

Jaz pa sem imela danes prvi UZ in je pohvalila, da si rezultati dobri. Dobila sem se ene dodatne injekcije poleg Puregona v sredo pa nazaj na UZ.
Olimpicus, jaz bi kar poklicala cim prej. Saj vec kot ne ti ne morejo rect…
Good luck! 😉

Tud mi smo mel super uz pa 22 celic kar pa na koncu ni nič pomenilo.danes smo se zmenili da v kolikor z ostalima zamrznjenčkoma ne bo uspeha gremo naslednjič v imsi…

Z IMSI je pa baje še dosti večja možnost zanositve ane? 66% sem prebrala v eni diplomski nalogi! To je ful dobr!!!

JS1986 – moja izkušnja z IMSI-jem je grenka, ostala sem brez transferja, manj celic oplojenih.. mogoče slučajno, ampak vseeno, ne vem, če bi se še 1x odločila zanj. lp

Reina – očitno je res toliko različnih faktorjev, ki vplivajo na pozitivni rezultat, da je težko opredeliti, katera metoda je boljša.

ali je imela katera problem da se je po hormonskih injekcijah zredila?

New Report

Close