Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF ICSI 2015 GKLJ

IVF ICSI 2015 GKLJ

Pozdravljena
Če ima IVF ICSI isti postopek kot navadni IVF potem greš 1. ali 2. dan menstruacije po injekcije, in se začneš 2. dan pikat. Verjetno ima vsaka pacientka individualno dozo. Jast imam 200 i.e. Gonala f. Ali ti niso razložile sestre na oddelku? Ali si v Lj ali v Mb?

Hvala za odgovor janarm! Sedaj sem kar malo bolj pomirjena. Ja doze in zdravila pa se verjetno od pacientke do pacientke razlikujejo. V LJ sem drugače.

Midva sva imela v maju konzilij in v juniju termin kjer ti vse pojasnijo in pokažejo kako si daš inekcije.ampak ker na oddelku poteka obnova sva morala cakat da so sle počitnice mim.zdej čakam menstruacijo da se začnem špikat…dvomim da imaš takoj prvo menstruacijo po konziliju postopek…na konziliju so ti rekli da naslednjo menstruacijo pokličeš kaj ne?takrat ti bo dala datum in tam ti bojo vse razlozili…potem pa na naslednji prvi dan prideš po inekcije…

Midva mava icsi ceprav sva prčakovala da bova mela ivf ampak tok bolš ker je več možnosti..mela sem in histeroskopijo in laparoskopijo…odstranitev pregrade.moj ma spermiogram vcasih ok včasih malo pod mejo ampak ni tak da bi bil zelo slab tko da niti ne vemo kaj točno ni ok.se pa trudiva že ene 4 leta…upajmo da je zdej najin čas..

joj Olimpicus kot bi sama sebe brala.
Pri nama isto. januarja imela laparoskopijo in histeroskopijo. Začetek maja sva imela konzilij in je bilo rečeno naj pokličem naslednjo menstruacijo, vendar sem zaradi selitve poklicala konec julija, in 10 avgusta sva bilaa že naročena v ambulanto IVF.
jast sem z injekcijami začela 21.8. Včeraj sem imala prvi kontrolni UZ. Nisem ravno briljantno odreagirala. Imam samo 3 folikle. Zraven gonala imam še orgalutran. Jutri imam zopet UZ in bomo videli kako pa kaj.
Midva se trudiva 3 leta, sedaj je prvi postopek.
vam javim kako bo jutri na UZ.

Mene je pa dnes sestra naročila na sprejem v ambulatno 11.9., tako da bom še pred prvo M prišla do vseh navodil in zdravil. Upam, da se bom lahko začela špikat že takoj ob 1. M. 🙂 Za naju je tudi to prvi postopek. Držim pesti janarm, da bo vse OK na UZ in potem tudi naprej!

Jaz sem danes dobila menstruacijo in šla po inekcije.Jutri začnem z špikanjem.,mam pa 225 odmerek gonala nič drugega.ovulacijo mam redno pa menstruacijo tudi.na iui pa sem že 10 dan imela transfer ker je bilo dovolj foliklov pa še veliki so bili tko da naslednji vikend pričakujem da bom mela punkcijo…mam jo pa pod anestezijo…mam zamaknjeno maternico in me je iui strašansko bolel

Danes na uz levo 2 folikla en 15+ in drugi 14, desno 1 folikel 13, endometrij 7. Jutri ponovno na UZ. Tudi jast sem imela do prvega UZ samo gonal. Sedaj pa poleg gonala še orgalutran.
Uh olimpicus to pa verjamem da boli. hvala bogu da obstaja anestezija za take primere.

Srečno Janarm in Olimpicus!!!

Pozdravljene punce
Kaj se dogaja z vami? Je kaj novega?
Jast sem bila danes na punkciji. Nič kaj takega. Bolečine minimalne, odležala ene 20 min in šla domov. Imam 5 celic in upam da se oplodijo v čimvečjem številu. v nedeljo imam transfer.

lp

Janarm, ali si dobila kakšno injekcijo proti bolečinam? Sedaj si pa tako v bolniški ane? Srečno in držim pesti!

dobila sem za popiti nalgesin in zaldiar pol tabletke pol ure pred postopkom. Tik pred punkcijo pa še injekcijo ksilokaina v vrat materničnega vratu. Vam povem da obisk pri zobozdravniku bolj boli. učiri in danes sem doma, jutri pa grem v službo, ker nimam nobenih problemov. pa še služba je taka brez naporov.

Jaz imam jutri prvi UZ.Z gonalom zaenkrat nimam težav.Če primerjam z iui me punkcija čaka v nedeljo…glede na to da je bil pri meni iui zelo boleč upam da bo z anestezijo vse ok.

A vam na UZ zdravnik pove kok je foliklov al sam velikost največjih?

ja pove število foliklov. se pa število spreminja do stop injekcije. vsaj pri meni se je. v prvem kontrolnem UZ sem imela samo 3 folikle, na dan stop injekcije pa 7. od teh sem imela 5 celic. če boš imela punkcijo v nedeljo se bova pa srečali, ker jast imam pa transfer.

Danes 7.dan cikla prvi UZ…na desni strani 7 foliklov na levi 4…velikosti nekje cca.12 v povprečju…zd.pohvalil da lepo rastejo…

Super olimpicus. dosti si jih pridelala. pa še kakšen bo verjetno zrasel do punkcije. kdaj imaš naslednji UZ. čez 2 dni ali že jutri?

Kdaj pa ti povejo kdaj imaš transfer?ti že na punkciji povejo kdaj pridš nazaj al te pol kličejo?

Povejo ti na dan punkcije. Olimpicus a si bila danes na punkciji?

22 celic punktiranih…bolečine pa kr hude…upajmo da bo vredno to prenašat in se bo splačal.

Olimpicus, drzim pesti zate, da se bo ves trud izplacal!! Jaz odstevam dneve do M, da se tudi zame zacne ves proces…

da se vam oglasim in povem svoje stanje. danes sem 4 dan po ET. imam take krče kot pred menstruacijo. Imam zelo slab občutek, ker tudi zarodki ki so mi jih vstavili niso bili to kar bi lahko bili. dobila sem v varstvo eno morulo in enega 10 celičnika. Po razvitosti bi morale biti blastociste. sem bila kar malo žalostna, in sedaj sem v pričakovanju da se mi ulije. Bomo videli. držim pesti za ostale punce.

New Report

Close