IVF-ICSI!!!!!
Draga Bianca.
Sama sem zanosila po ICSI metodi v tretjem postopku. Ne vem, kaj si ravni mislila pod “moškim faktorjem”, ampak meni se zdi, če se celica oplodi je potem nadaljevanje postopka isto kot pri spontani oploditvi v epruveti. Važno je, da je ima mož vsaj en živ spermij.Včasih sem imela celo občutek, da je večja uspešnost oploditve ravno z ICSI metodo. Mora pa biti tudi SREČA prisotna.
LP.
maša
Jaz sem že ena takšnih in v moji skupini nas je bilo kar precej. To metodo pa v Mb delajo tudi v primeru, če pri navadni IVF metodi ne pride do oploditve (da spermij ne prodre v jajčno celico).
ICSI metoda je v pripravah identična klasični IVF metodi, le da po punkciji v jajčno celico z posebno mikroinjekcijo potisnejo spermij…potem pa čakajo, če pride do razvoja tako oplojene jajčne celice.
Če te zanima še kaj … vprašaj.
Lep pozdrav
Jana
Na to temo se je meni pripetilo nekaj nenavadnega: v skupini 7. žensk, ki smo imele isti dan punkcijo, je bil zgolj en par, kjer je bil problematičen moški (dobili so samo par semenčic pri njem) in pri njima kaj drugega kot ICSI tako ne pride v poštev. Ampak po ET smo se pogovarjale in videle, da so nam VSEM (6 nas je bilo takrat) napisali, da gre za postopek ICSI. Pomota? Naključje? Bog ve… (morda pa je še kakšno finančno ozadje za tem…)
Ste tudi ve doživele kaj podobnega?
Bianca
Bila sem v Mb. Stimulacija enaka kot pri drugih (Zoladex in nato Gonal-F), Vendar so mi proti koncu zaradi počasne rasti foliklov Gonal zamenjali s Pergonalom in povečaliodmerek. Po punkciji sem dobila tabletke Dabroston 3xdnevno. Znan mi je primer, ko je par imel otroka po naravni poti, čez nekaj let pa sta bila na ICSI postopku prav zaradi zmanjšanja količine spermijev…pa jim je uspelo.
Briar …kako se kaj držiš … nobene posebne vesti od tebe še nisem zasledila v zadnjih dneh!!!
Zaupaj mi pa še nekaj, kje si ti videla podatek, da ste bile vse vključene v ICSI program? Na listu ki ga dobiš po transferju sta navedeni obe metodi po sistemu ali ali, bolj natančno pa vidiš to napisano na poročilu o postopku, ki ga dobiš po pošti (odpustnica). To ti “tvezim” zato ker vem, da si bila v Mb … pa da jim nebi storile krivico!!
Lep pozdrav
Jana
Tudi nama so opravili IVF-ICSI kljub temu, da je z možem vse v redu. Baje zato, ker je večja možnost uspešne oploditve kot pri klasičnem IVF. Seveda nisva nasprotovala, kljub temu pa so me prevevali mešani občutki: pri klasičnem IVF dodajo jajčni celici nekaj 100.000 spermijev in se potem vseeno zgodi neka “naravna selekcija” med njimi (vsaj tako si jaz predstavljam), medtem ko pri IVF-ICSI biolog izbere semenčico in jo vstavi v jajčece. Zelo “posiljeno”, ne? Kaj menite ostale, ima katera tudi tovrstne pomisleke?
Hope
Pri nama je tudi tako, da ima mož molo semenčic, pa sem vprašala mojega gin. kaj je s to metodo ICSI, pa me je kar na hitro odslovil, da to zaenkrat še ne pride v poštev. Me pa resnično skrbi, da se lahko zgodi, da še teh ne bo več.(semenčic namreč) Očitno je čisto odvisno od gin. za kakšen postopek se odloči.
no pa lepo se imejte
Dana
Draga Bianca
Sem ti že pisala na tvoj mail in ti bom še tu, ker si dobra dušica.
Kjub temu, da sem jaz imela toliko op. na pogovoru v Lj. pri dr. Drobniču je povedal mojemu možu, da je pri njemu krivica. Ko je to povedal sem mislila, da je nekdo zasul celi škaf vode name in na njega, on pa bogi revež potem še v jok. Mož je imel zelooooo slabo spermiogram, ker potem sva se odločila, da greva k dr. Rešu in, ker tam takoj opravi spermiogram. Mož je moral dati spermo v dva lončka jih porazdeliti na pol, in je prinesel k zdravniku. Pogledal je takoj in ne morem verjeti, da v prvem lončku ni imel niti ene žive semenčice, v drugem pa nekaj malega. In je povedal dr. Reš, da zaradi tega prvega izliva semenčic ne more pridit, do oploditve, ker se potem zmešajo vsa semenčeca skupaj. In nič drugega ne pomaga kot IVF, saj sama veš. Toliko, če te kaj zanima pa vprašaj tukaj ali na mail velja?
Lep pozdravček
Doroteja
Hope… popolnoma se strinjam s tvojimi pomisleki. Morda je tudi zato gledano s strani statističnih podatkov več splavov med IVF-ovkami, vendar če nam je to edina možnost do svojega otroka, potem pač…
Med nami je bil par, katerima so delali ICSI, zato ker se v predhodnem poizkusu od 10 celic ni nobena oplodila, kljub zadostnemu številu spermijev. Komentar zdravnikov je bil, da do oploditve ni prišlo zaradi “predebelega” jajčnega ovoja.
Lep pozdrav
Jana
Jana!
Hvala za tvoje sočutje. Zdaj sem že spet zbrala moči za ponovni začetek, le da bom v drugo malo bolj zadržana (kar se veselega pričakovanja tiče)… če je to sploh mogoče… :))
Kar se pa tiče metode ICSI: med našim pogovorom smo imele na listu, ki smo ga dobile po ET, vse obkrožen postopek ICSI. In meni so tudi v obvestilu domov napisali enako. Čudno, kajne? Sicer pa mi je vseeno, kakšen postopek izberejo – da bo le “delovalo”…
Lep dan ti želim!