Ivf februar 2016
Ja mene isto bolelo kot da bo menstra, smao jaz sem vedela da ne bo menstra ker menstro dobim komaj ko neham jemat estimo. Zdaj je že 1 mesec od tega in mene še vedno pakrat na dan boli trebuh kot da bo menstra, včasih še huje. Malo je bolje po magnezijevih tabletah ampak čakam da mine, ker ne upam niti od hiše, ker kak kam grem me pošteno zvije in morem kr vsest se nekam. Tako da čisto mogoče, da se tudi pri tebi kaj dogaja Mima.
Ja aveo bila je panika. Malo sem sicer še vedno imela upanja, ker je kri bila bolj rjava kot rdeča, kar pomeni da je stara, ampak nikol pa ne veš. Ampak kar je bilo je bilo, gremo pogumno dalje. Čakam da me sestra pokliče kdaj imam pregled pri ginekologinji, rada bi čimprej ker bi spet rada vidla plodek 🙂 Če bi mela doma ultrazvok bi bla skozi gor pripeta hehehehehe. Vso srečo v sredo…
Nama žal ni uspelo. 7 dan po et sem dobila rjav izcedek. Vceraj pa se je samo ulilo. 🙁 Upam, da je vsaj kak zamrznjenček ( še nisem dobila odpustnice), glede na to, da je ostalo še 5 blastocist bi kakšen moral biti. Tiste, ki ste v mb, kdaj se lahko gre po zamrznjenčka? Kako pogosto je potrebno hodit tja?
Držim pesti, za vse, ki cakate plusek. Vas bom brala še naprej in stiskala pesti za vas.
Drži se Marelica. Javi kako je z zamrznjenčki. Jaz sem tudi v MB, ampak zdaj ti bom na pamet rekla ker sproti vse pozabim kaj se mi dogaja, na srečo. Mislim da moreš počakat vsaj eno menstruacijo z zamznjenčki. Upam, da jih boš nekaj imela, meni je namreč 2x uspelo samo z zamzrnjenčkom, frišnimi nikoli. Blastoceiste tud nikol nisem mela, tako da mislim da imaš precej dober rezultat. Pa tudi lažji postopek je, brez vseh bolečin in napihnjenosti in injekcij in vsega, dosti boljše. Javi kako pa kaj….
Jaz osebno se pa držim…. včeraj mi je nečak rekel, da mu je ati povedal, da bova midva z mojim dobila malega fantka ali punčko. Tak se mi je lepo zdelo, sicer malo prehitro za otroška ušesa po moje, ampak upam da bo to kaj pomagalo, da se lahko dalje veselil…
Noseckatobe joj a bi res? Se lahko po mailu zmeniva dalje glede prevzema? Moj mail [email protected] … Hvala ti. Sem danes ze klicarla pa se mi noben ni oglasil, za tja hodit mam tud malo dalec, ma saj ce ne bi ze sla ampak mi je lazje ce jih tak dobim:) hvala vnaprej;)
Živjo Theeyaa- jaz jemljem Profertil. En mesec pred IVF-jem sva ga jemala oba z možem, nato pa samo še jaz. Ko sem zagledala plus, sem šla še po Elevit in sedaj vzamem en dan Profertil in en dan Elevit.
Jaz ga jemljem predvsem zato, da pride (oz.je prišlo) lažje do vgnezdenja, vsaj tako piše. Nekako sem verjela v to in se je izšlo. Jemala ga bom do 12 tedna še… Spijem pa poleg še eno skodelico ginsenga na dan, baje tudi za vgnezdenje…
Pri nama so se vse 4 celice oplodile, eno so mi vstavili drugi dan, trije pa so eskimčki. Mogoče je torej pomagal tudi Profertil… Dr.Reš mi je rekel; Ja, super, kar jejte…škodit ne more, pomaga pa lahko. Tako da…
Jaz sem jemala fertilup, ker sem imela od začetka zeloo slabe celice, prvi postopek je bil sploh neuspešen, nič se ni oplodilo, v drugem sta se samo dve, nič se ni vgnezdilo in tu nekje sem začela jemat fertilup, v tretjem so bile celice že veliko boljše, v četrtem pa sploh in sem pridelala 5 zamrznjenčkov, z enim sem zdaj v 8 tednu 🙂 Drugih stvari nekak nisem spreminjala, tako da verjamem da je vsaj nekaj izboljšal kakovost celic.
Ojla, živjo!
Jst jemljem Prenatal – pozna katera? Ma, so mi v lekarni kar tole dali, ma baje folne 1000 mg, tako da ker imam dva, sem rekla – eh, škodit ne more, bolje več kot premalo 😉
Drugače sem pa jaz dosti spremenila prehrano – ukinla sem meso, povečala vnos sadja in zelenjave, sokov, ukinla gluten…če je kaj pomagalo ne vem, ker imam jaz še druge težave, ampak si nekako delam utvare da je 😉
Drugače zaenkrat še vse ok (je treba kar pesti držat) 🙂
Sem pa našla na forumu nosečnost temo Oktoberke 2016, tako da sem se s tresočo roko prijavila še tam, čeprav je še vedno kar tako malo čuden občutek po tolkih letih trudenja – je res vse res? 🙂
Pride še katera, da mao posheramo tele naše prve tegobice?
Ostale punce pa, ki še čakate – samo pogumno! 🙂 Upanje umre zadnje in vedno se borimo z vsakim ciklom posebej! Upam, da bo marec čimbolj uspešen za vse vas in samo pozitivno naprej. držim pesti za vse!
Pozdravljene borke
tudi midva s partnerjem čakava na postopek za ivf. Me pa zanima sledeče…
zadnja stvar ki sva jo imela je bil konzilij.Odobritev ivf in napotek , naj poklicem prve dni menstruacije. Zdaj pa me zanima kateri dan po prvem dnevu menstruacije moram prit na kliniko oziroma ali sledijo injekcije ali me čaka vmes še kaj drugega?
Atila, ce imas kratek postopek in v Lj, moras priti prvi ali drugi dan iskat injekcije, ker si jih zacnes dajat na drugi dan menstruacije zvecer. Potem imas uz od 7. dne dalje in ti povejo, do kdaj dajes injekcije. Potem dobis stop injekcijo in imas cez dva dni punkcijo. Takrat izves, koliko celic si pridelala, in takrat da partner spermo, da se celice oplodijo. Takrat se ti zacne bolniska in traja se vsaj 3 dni po transferju. Transfer je ponavadi 5.dan po punkciji (ce so zarodki slabi, je transfer lahko tudi prej, te poklicejo). Ponavadi ti vstavijo kar 2 zarodka (razen ce hoces le enega; meni so vstavili dva, pa se je zdaj v cetrto prvic eden prijel). Ce imata vec dobrih zarodkov, jih poskusajo zamrzniti. Domov po ppsto dobis, koliko je zamrznjenckov. 15.dan po transferju imas test (hcg) in izves, ali si nosecka ali ne. Ce je zal neuspesno in ce imas zamrznjencke, lahko zacnes postopek z njimi takoj naslednjo menstro (po tej neuspesni menstri). Le 50% jih prezivi, tako da se lahko zgodi, da se pripravljas s hormoni, prides tja in ni nic. No, ce pa ni zamenjenckov, gres pa lahko na naslednjo punkcijo cez min 3 mesece (raje 4) – v 1 letu so dovoljene le 3 punkcije.
Toliko na kratko o casovnih potekih.
Vem pa, da je v mb malo drugace, ker imas prej se kak mesec kontracepcijskih tabletk, tako da vse punce naenkrat zacnejo s terapijo z injekcijami.
Roozi, a oktoberke je forum tu na med.over.net?
Jaz sem konec 7.tedna in se pocutim zelo slabo. Po 3 korakih sem cisto zadihana. Po cele dneve mi je slabo (bolj ali manj). Itak pa moram jemat 3x dnevno buscopan, da me maternica prevec ne boli. Pa se zdaj mi je zmanjkalo Estime, sem nasla se dve skatlici od prej, a def ne morem vec 3x dnevno jemat, ker mi ne bo zneslo do prvega pregleda pri osebni ginekologinji, tako sa zdaj jemljem le 2x. Kako ste ve s tem, je sploh se treba jemat??? Skratka, komi cakam da mine prvih 12 tednov, da bo bolj safe, pa tud upam na boljse pocutje, k tole je res crap, vsaj pri meni 😉
Jasnaj; tole je link za Oktoberke na ringaraja;
http://www.ringaraja.net/forum/oktoberke-2016/m_6201516/mpage_14/tm.htm#6
smo pa tudi že na FB-ju (pod skrito, da ne more nihče drug nič videt):204774
jasnaj
da se ti zahvalim za izčrpen odgovor.Ne vem kakšen postopek imam.na nobenem papirju mi nič ne piše.piše mi samo, da moram prve dni menstruacije poklicati na to in to številko. V ljubljani imam.na napotnici pa imam pod opredelitev napisano C+150 IE .Pojma nimam kaj naj bi to pomenilo, edino kolikor sem našla na spletu da je to nekaj v zvezi z injekcijami.
Zakaj si nisi šla pa po novo estimo? Seveda je treba jemat 3x na dan a ne vse punce. Samo tiste ki nimam svojih ciklusov urejenih, tiste ki imajo ne rabijo več jemat po krvnem testu, ostale moremo jemat do 12 tedna. Estima je progesteron če sama ne proizvajaš dovolj in ščiti proti splavu, tako da si kr idi iskat da ne bi zaradi take malenkosti bilo kaj narobe.
Mene je maternica nehala bolet, samo še kakih 2x na dan pride rahel krč, očitno so magnezijeve tablete pomagale. Slabo mi pa ni nič, tako da upam samo da je vse OK. Pregled imam pa v petek pri ginekologinji, sem kr zatežila nam mi dajo čimprej, pa še ta dva dni bo muka čakat.
Ojla!
ja, en forum je na ringaraja, en pa tu na med over net – nosečnost, je ena punca včeraj dala naslov Oktober 2016. Jaz sem kar tule, ker preveč passwordov in username-ov mi naredi celo štalo 😉
joj, ja, estimo pa kar. saj ti jo bodo dali brez problema, ti samo pejt iskat! Pomoje, če se že matramo, je res fino, da ne kiksnemo kaj za brezveze 😉 Nič ne skrbi, samo zrihtaj!
Mene v bistvu maternica ne boli kaj dosti – mislim, iatk občasno pijem Donat, pa se mi zdi, da najbrž potem tisti magnezij kaj pomaga. Drugače meni niso nič predpisovali – vi ste si same ta buscopan šle iskat ali kako?