Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Ivf februar 2016

Ivf februar 2016

Meni je pa danes prav super dan! Ker je prvi dan, ko sem bolje po tem groznem viroznem prehladu 🙂 🙂 🙂 Zdaj se lahko spet zgolj nosecnickim tegobam posvetim 😉
Lonajo, pa pojdi malo v shopping 🙂 ali pa a koga poznas, ki je frej, pa pojdi na drink (sok seveda) 😉

Živjo,

Jasnaj; glede tednov bo držalo. Zadnja menst je bila 24.1., punkcija 7.2., tako da sem noseča 5 tednov in 5 dni danes se mi zdi. Transfer sem imela 2 dan, torej 9.2. Vrednost HCG pa sem imela 17.dan po transferju 1325.
Danes na UZ-ju pa se je videla gestacijska vrečka 10x14mm, za plod je še malo prekmalu. V ponedeljek ga imam spet (ta današnji ni bil mišljen še, pa mi ga je ginekolog vseeno naredil…). Upam, da se bo v ponedeljek že videl plodek… 🙂 Sem kar malo prestrašena, čeprav mislim, da nimam bit za kaj… 🙂

Kaj pa ostale punce?? Kako je z vašimi punkcijami, transferji, črticami?? Navijamo in čakamo, da napišete ‘magične besede’. :-)) Marelica86, Theeya, ….katera še? 🙂

Živjo,

mene pa zanima če katera ve kakšna je čakalna doba za dr. Reša in za gin.kliniko LJ. Sama imam namreč že otroka, spontana zanositev po laparoskopiji in sprostitvi jajcevoda, eden naj bi bil čisto zamašen. Sedaj pa poskušava vnovič, malo me že matra nizek AMH, obstaja tudi možnost, da se je jajcevod ponovno zamašil in bo mogoče potrebna IVF. Res pa ne bi rada ponovno preko vseh operacije (laparoskopija, histeroskopija itd…). Ali je katera, ki tega ni imela oz. sem slišala, da dr. Reš poskusi najprej kar IVF brez preiskav (razen krvnih, spermiograma). Hvala za info…. Lp, Savinca

hej punce!
jaz sem imela beta hcg 3289.( 15 dan po transferju) kaj pravite, je to v redu, ali lahko pomeni kaj slabega?
zelo me je strah. uz imam 8.3., znakov nosečnosti pa nobenih.upam, da je moja pikica dobro :/

Zakaj bi to bilo kaj slabega, od kot ti sploh taka ideja 🙂 Slabo bi blo če bi mela hcg pod 100 pa še takrat se lahko marsikaj popravi. So ti vstavili dva zarodka ali enega?

Savinca živjo,

pri dr. Rešu boš zagotovo najprej na vrsti. Zelo hitro naročijo, ponavadi že v enem do dveh tednih…
Za LJU sicer ne vem, zagotovo pa čakaš malo dlje.

Tamala 155; tu so neke okvirne vrednosti za HCG, ima pa vsaka lahko zelo različno….
http://www.bambino.si/humani-horionski-gonadotropin-hcg-%E2%80%93-nosecniski-hormon.html

Limeta82 hvala za info! Bom se obrnila najbrž res na dr. Reša, ker bi res rada hiter in efektiven postopek. 🙂

Tamala 155, pomembno je da se B hcg pravilno narašča (mislim da vsak 2.dan se vrednost podvoji), tako da če si v dvomu je najboljše ,da ponoviš krvni test čez 2 dni (torej 17.dan po transferju) in ti bo vse jasno. Če B hcg pada ali ne narašča dovolj, potem to res ni najboljši znak. Sicer pa si lahko brez skrbi.

živjo!
vstavili so mi dva zarodka, mogoče sta se pač oba prijela. bilo bi odlično. slišala sem, da so bili že primeri, ko je tako visok hcg pomenil nekakšno molarno nosečnost, ki pa se konča s čiščenjem maternice…ne vem prav veliko o tem in tudi nočem…strah me je ker nimam očitnih znakov nosečnosti…saj se sicer trudim razmišljati čim bolj pozitivno, še vedno pa pride kakšen slab dan :/.krvni test sem imela 1x, že 22.2., imam pa v torek 8.3. prvi uz, tako, da upam na super novičke. ali ste drugače, že slišale za kakšen primer s tako visokim hcg? ali imate vse, ki vam je uspelo, tudi znake nosečnosti?

Pozdravljene drage moje soborke! � evo jaz sem 6 dan po transferju in saj vem, da skoraj ne bi smela reči, vendar jaz imam že od drugega dneva občutek, da se je prijelo in da sem noseča…sedaj pa so tri možnosti, da imam prav, da se motim oziroma me nafilani hormoni zavajajo ��� kaj je še katera od vas srečk noseč že zelo zgodaj vedela oziroma imela dober občutek????? bomo vidli, drgač pa nimam niti časa preveč misliti, ker mi jih “ta mala” špila cel cajt �

tamala155,
jaz sem imela 14 dan po transferju (ET 5. dan) hcg 1769, 19 dan pa že 4179, tako da po mojem mnenju so tvoje vrednosti čisto ok. Pa smo samo eno pikico vstavili, ki jo sedaj grejem že dobrih 24 tednov. Še celo močno sem zakrvavela v 6 in 7 tednu, tako da sem mislila, da je splav. Ampak tile mali borci se ne dajo. Pa tudi sicer nisem imela nobenih nosečniških znakov, ničesar. Vse, kar bi lahko rekla je to, da če sem šla oz. če grem z roko čez bradavice, da so bile oz. še so malenkost občutljive, vendar mi tudi sicer ravno ne paše po njih “šarit”, he, he.
Tako, da misli pozitivno. Verjamem, da bo vse v redu.

Moja kolegica je imela na rvem krvenm nekje 2400 beta hcg. Danes ima dva 5 letna fanta iz te nosečnosti. Tako da čisto možno da sta se prijela oba glede na tako visokh hcg 🙂 Poročaj kako bo 8.3.

živjo!
punce hvala za spodbudo, prav prijetno je slišat za podobne primere, ki so se tako lepo iztekli. ste me popolnoma pomirile.hvala! bom sporočila, ko izvem še kaj več.
hvala 🙂

Ah saj nisi edina ki živčka, Jaz vsako jutro najprej preverim pižamo, da ne bi kje blo kaj krvi, potem pa potipam še joške, če še bolijo. Potem pa komaj lahko zadiham. Pač smo malo ranjene v duši, je za pričakovat, ampak verjamem da bomo na koncu vse poplačane vsaj enkrat.

Ker nas je zdaj že toliko v akciji, da že težko sledim, pa da sama sebi malos krajšam čas, sem nardila en seznam, da vidimo kje smo. Če sem katero pozabila, pa naj se doda.

Lonajo – pozitiven test, UZ 9.3.
Tamala 155 – pozitiven test, UZ 8.3.
Theeyaa – čaka na krvni test
Limeta 82 – čaka na drugi UZ 7.3.
Jasnaj- pozitiven test, čaka na UZ kdaj???
Aveo-pozitiven test, čaka na UZ 9.3.

Dodajte se še ostale ali popravite če sem se kje zmotila 🙂

Evo, transfer kljub velikemu številu celic danes opravili 🙂 Krvni bo 17.3 🙂 Sedaj pa upam, da ne dobim hiperce. Zaenkrat vse vredu. Edino prsi me bolijo že ene 2 dni ful.

Mima4190 kako si? Kako se počutiš po punkciji?

O, super Marelica82…. veliiko uspeha ti želim.

Lonajo – pozitiven test, UZ 9.3.
Tamala 155 – pozitiven test, UZ 8.3.
Theeyaa – čaka na krvni test
Limeta 82 – čaka na drugi UZ 7.3.
Jasnaj- pozitiven test, čaka na UZ kdaj???
Aveo-pozitiven test, čaka na UZ 9.3.
Marelica 86 – krvni 17.3.
Mima4190 – ?

Marelica86 zaenkrat je pocutje dobro. Malo me “boli” (kot da bi se mi pripravljala m), ampak res nic omembe vrednega. Me je pa takoj po punkciji ful bolelo nad desnim jajcnikom, sem potem dobila analgin tak da je blo pol ok.
Zdravnica mi je rekla, da je imela tezko delo pri meni s punkcijo (ja, tipicno da sem neka izjema�), ker imam desni jajcnik za maternico in se je namucla. (Se dobro da sem vzela narkozo�).
Tak da upam da transfer nebo bolec 🙂 ki ga imam mimogrede v sredo 9.3. :))
Eno vprasanje za tiste ki ste v mb: malo sem se bla zaspana ko je sestra razlagala� … Estimo si dajemo v noznico 3 x na dan po 1, ne? Do testa verjetno?

Cestitke vsem, vidim da vas je dost nosecih, je bil ploden ta februar, upajmo da se bo tudi marec��

Mima4190 super, da si vredu 🙂 Transfer sploh ni boleč. Kot en ginekološki pregled je. Sploh neboš čutila. Tako, da si najhujše dala čez 🙂 Estimo 3x na dan po eno ja, do testa. Pa nekje v razmiku 8h. Ni pa panike, če se ti kaka ura zamakne,. Samo, da ne vzameš 2 v razmiku dveh ur. Pa tudi na dan transferja si normalno daš estimo. Ja, februar je bil ploden. Tudi jaz upam, da bo marec tudi 🙂

Lonajo, kak seznam 🙂 jst mam uz 10.3.

Mima in Marelica, nam v Lj so pa rekli, da naj na dan transferja zjutraj ne vstavimo Estime, ampak prvo vaginaleto sele po transferju. Drugace pa jaz Estimo jemljem kar na prbl 8h (ob 8h, 16h in 0h), ceprav ni bilo nobenih tocnih navodil.

New Report

Close