Ivf februar 2016
Ojla punce, jaz sem taaako zbolela, da sploh več ne čutim nosečniških težav, kot so krči itd, ker sem tako zanič!!! Zamašen nos, glavo mi bo razneslo, kiham ko nora in upam da malčka ven ne izstrelim ;), presmrkala že stotine robcev, vso sluznico v ustih in nosu imam izsušeno… � Mi je moj dragi prenesel. In zdaj samo čakam, da mine, in pijem ogromno čaja in vitamic C, ker drugega itak ne smem 🙁 Tko da pazite se punce, je grozno bit tko bolan, ker si z zdravili ne moreš pomagat…
@Posvet, a ves da sem tud jst sla s takimi obcutki v ta postopek. Imela sem ze vsega dost. In sem zdaj kr zanosila 🙂 vem ze en teden, pa se vseeno ne dojemam cisto zares. Plus se tko nocem bit sploh zares vesela oz cakam najprej na srcek na uz, pa pol na nuhalno… K mi ze tolkrat ivf al pa transfer ni uspel (3x), da se kr bojim, da tud zdej ni cist zares 😉 Ja take neumne obcutke imamo 😉 in te popolnoma stekam, k ti si imela pa se tok vec postopkov. Jst sem hotla zdej ze kr odnehat. Ampak ce si otrocicka res zelis, ne odnehaj. Saj ti ni treba glih vedno ful pozitivno naravnana v postopke. K pol so neuspehi se tok tezje za prenasat, se mi zdi. Lahko gres pa tko: kar bo, pa bo. Pa bos mogoce tud bolj sproscena 😉 kar je pa zihr kul.
Jaz isto 4 postopek, sem tudi že utrujena od vsega, že skoraj obupala, odlašala z postopkom čeprav sem imela še 2 zamrznjenčka, nisem si htela pokvarit lanskih decemberskih praznikov, zato sem prestavila na februar itd… itd… Občutki da ne bo nič konstantni. Ker sem realist sploh nisem več upala ampak sem si nardila druge plane že, planirala dopust na siciliji, korziki, kak bom šla na fitnes, začela na vrtu delat, vse to sem mela že splanirano v primeru da ne uspe in o uspehu sploh nisem razmišljala, sem se že veselila dopusta itd….. No pa je uspelo kljub temu vsaj krvni test je pokazal črtico in zdaj čakam na UZ. Še vedno ostajam popolnoma realna, neveselim se preveč, tudi drugim ne pustim da bi se veselili, sem vsem domačim samo na hitro omenila da je test pozitiven in smo šli na druge teme. Tako se zavarujem, če ne uspe, pride pa v prvi plans pset drugi plani, ki sem jih prej naštela, saj življenje je tudi drugače lepo. Tako da jaz si tako pomagam, nisem ena unih ki si cele dneve dopoveduje uspelo bo uspelo bo, sigurno bo, potem pa 3 dni v solzah. Življenje je kratko, tud če kaj ne gre treba potem ga izkoristit in se borit naprej ali pa odnehat in se posvetit drugim zadevam. Nekje vmes je najtežje če samo čakaš da bo in daš vse ostalo na stran, potem je razočaranje še večje.
Minnie**** pošiljam ti en velik objem. Vem, da ti je sedaj težko. Vseeno pa že imaš enega sončka, ki te razveseljuje. Posveti se njemu in stvarem, ki jih imaš rada. Toliko, da se malo zamotiš in ne boš mislila na neuspeh. Če ti je že 1x ratalo ni hudiča, da ti še 1x nebi. Boš videla enkrat bo.
Posvet težko, je biti ves čas pozitiven. Pač imamo vzpone in padce. Boš videla, da ko boš enkrat v postopku boš dobila novih moči.
Mima4190 kako je z tabo? So kaj zrastli?
Jaz pa se dolgočasim in komaj čakam na petek. Upam, da nebo nič narobe in dobim kako pikico v varstvo. Zaenkrat malenkost čutim levi jajčnik in malenkost sem napihnjena. Tehtam se vsak dan in teža je skozi enaka, prav tako obseg okoli pasu. Tako, da zaenkrat ni znaka o hiperci. Upam, da tako ostane.
ojla punce.
Čestitam vsem srečkam nosečkam, vsem ostalim pa želim da jim čimprej uspe.
Imam eno vprašanje če ve katera odgovoriti. Ali je po stimuliranem ciklusu (neuspešen IVF), naslednji ciklus je ovulacija ali jajčniki počvajo? Ene pravijo da je ciklus normalen, druge pa da jajčniki počivajo kak mesec al pa dva in ni nobenega folikla. Kaj menite?
lp
Minnie**** tud jaz ti pošiljam en velik objem in kakor je že *marelica82 rekla, pocartaj svojega srčka doma pa bo sigurno malo boljše, vem pa da boli. Tudi jaz imam že eno punčko doma, ki je naš največji zaklad in ko sem šla v postopek sem si rekla, da sem lahko že zanjo hvaležna in dodaten otroček bi bil samo pikica na i. Seveda je velika želja po še enem otroku, tudi da bi Lana imela bratca ali sestrico ampak, če ne bo šlo ne bo šlo. Mislim, da sem tudi zaradi te odločitve veliko mirnejša in pozitivnejša. Ti želim iz vsega srca, da naslednjič, če se zato odločiš uspe, če ne pa veliko veselja in sreče s tvojim srčkom in možekom in uživat življenje na polno! �
Tiste punce ki ste uspesno zanosile in imate krce (oz skeleco maternico oz obcutek kot pred menstro), a kaj veste, a je treba pocivat, da se slucajno kak splav ne sprozi? Al se sme na sprehode in izlete hodit? Jaz sicer jemljem 3x dnevno buscopan, ampak maternico skoz cutim, vmes me pa malo skeli (tudi ponoci se vcasih zbudim zaradi tega).
Smotano je takole, ko smo kar same sebi prepuscene po ivf. Jaz imam osebnega ginekologa sele cez 1 mesec; do uz na lj kliniki je pa tudi se vec kot 1 teden.
Jaz sem vprašala na krvnem testu če priporočajo počivanje pa mi je rekla da to nima vpliva na plod če migaš. In dejansko tako zgodaj po more res nima vpliva. Tudi Reš v Lj pravi, da je počivanje bedarija, da naj delamo običajne stvari, razen edino kakih velikih napenjajn, težkih opravil-. Tako jaz grem vsak dan na sprehod z psom, čistim, kuham, kot običajno, če čutim slabost se pa malo uležem. Tudi za kakršnekoli tablete ki jih jemljem ke rjemljem aglurab mi je vse rekla, bomo vidli po prvem ultrazvoku, tudi za pritisk itd…. So se me kr znebili z odgovorom, se vidimo na ultrazvoku. Ginekologinje še sploh nisme pokllicala ker rada dela dramo in jo bom komaj po ultrazvoku. Tak da mislim da lahko greš na sprehod izlet itd…. jaz grem tudi čez vikend malo dlje se sprehajat, kolko pač mi bo počutje dopuščalo. Zakaj jemlješ ta Buscopan? Je res tak hudo pri tebi al kaj?
Lonajo, ja men so Buscopan ze kar pri testu dali, pa Estimo se naprej jemljem. In pise da se Buscopan jemlje 3x dnevno za krce. In dejansko je zdaj, ko jih jem, s krci bolje. Lahko spim, se samo malo zbudim vmes in se moram na hrbet ulezt, da me maternica poten po kake pol ure neha bolet in lahko dalje spim. Je pa samo taka bolecina skeleca kot pred menstruacijo, nic hujsega, pac zoprno.
Je pa res tudi, da se ne pocutim nekaj dobro (itak sem zdaj se ful zbolela) in sem zato tudi bolj previdna in raje malo vec pocivam.
Imam pa adenomiozo (endometriozo na maternici), ki je nevarna za splave. In mogoce me tudi maternica zaradi tega bolj boli/skeli. Itak sem bila pa na ivf v lj in tam si dejansko ves postopek prepyscen sam sebi in nimas stika z zdravnikom, ki kao vodi tvoj ivf. Tako da mi tudi noben ni nic rekel, niti nisem imela moznosti kogarkoli kaj vprasati. Tako da komaj cakam uz, bom potem bolj mirna, ko mi bojo pogledali in tudi kaj povedali.
Jasnaj; jaz sem imela take bolečine kot pred menstruacijo, pa skelelo me je ipd. Sedaj je pa kar naenkrat konec in me je še bolj strah… brrr… Danes sem noseča 5 tednov in 3 dni. Jutri imam ginekologa (rabim samo napotnico še za neplodnostno, ker moram v ponedeljek še zadnjič v Dravlje – na UZ- in mi je napotnica potekla). Bom pa ginekologa prosila, če mi lahko mogoče on naredi UZ, če se bo kaj videlo… Malo je sedaj čudno po IVF-ju s temi pregledi, ne veš kam se obrnit sploh… S temi znaki je pa en cel cirkus oz. strah…
Ostale, ki ste zanosile; kako se počutite? Meni ni čisto nič slabo, ostale? Edini znak je napiiiihnjenost, kot balon sem. :-))
Js sm bla dons pr ginekologinji sm dala kri in je hcg samo 17..zdj pa spet čakat do naslednga tedna k šezmer nč ni za zihr in upat da se bo kej dvignl čeprou so šanse bl tko tko 🙁 pa dons je spet par kaplc krvi blo in sam še čakam gdaj bo M
Včas se sprašujem zakaj lih midva!? Ostala familija(moja in njegova) jih pa dela “po tekočem traku”..
Po drugi strani se pa že kr pripravlam na nove injekcije in celotn postopk..ah jeb*ga
Vanillaajskrim očitno se ni dovolj zarodek prijel, tako je bilo pri meni 1x ampak ne vem koliko sem imela HCG ker mi niti ni htel povedat dohtar, mislim kr nekaj…. Kadar je pod 100 ni dobro, to mi je zadnjič rekla na neplodnostni, ker moj je bil 244 pa sem se zasekirala da je prenizek. Kakorkoli upam da te nisem razžalostila, ampak bolje je da se čimprej pobereš in si narediš plane kako najprej če se tole res ne bo dobro končalo. Držim pa pesti, da se motim in da bo še hcg kaj narastel.
Limeta 82 jaz imam še vedno znake, ravnokar sem odležala en val slabosti, zvečer je namreč še huje kot zjutraj. Prsi me bolijo na otip, tako da vedno preverjame in jih tipam če me še bolijo. Včeraj sva jedla pico in kar naenkrat se mi je gor postavilo mleto meso ko sem pri njemu en kos pizze vzela, potem sem jedla svojo dalje, pa se mi je še na moji vse gor postavlo, da nisem mogla več jest dalje. PA jaz vendo pojem celo pizzo brez problema. Tak da to jemljem tud kot nek znak. Druga pa ni. Nardila sem še en test včeraj za foro pa se je pokazala dosti bolj močna črtica kot prvič, celo bolj močna od kontrolne, tak da očitno hcg raste. Kaj bo pa čez en teden na UZ pa sam bog ne ve. Upajmo na najboljše…. Upam tudi za vse vas….
@marelica86 jutri imam punkcijo, hvala bogu so folikli dovolj zrasti. V pondeljek so bli okrog 14mm, vceraj na uz pa 16,17,18,en celo 19mm. Je rekla zdravnica da glede na to da je kratki protokol da je ok in da bo punkcija v petek 🙂 tak da zdaj samo upam da se kaj kvalitetnega izcimi iz tega 😛
Ima katera kaksna posebna navodila za po punkciji? 🙂 da ne pride do kake hiperce�
Mima4190 ful sem vesela zate 🙂 Se mogoče vidma v sobi jutri 🙂 V kolikor se odločijo, da bo dovolj varno, da dobim pikico. Po punkciji sem jaz ene 2 dni res ful počivala. Potem, boš pa videla kako se boš počutila. Pa ogromno vode sem pila. Ene 3l sigurno. Čeprav so rekli okol 2l vode. Samo sem bila nekak kr žejna.
Limeta a nisi ti ze malo dlje noseca? K steje se pri ivf tako, da dnevu punkcije pristejes se 14 dni. Jst mam torej danes ze 6 tednov in 1 dan. Ker tudi prvi uz se dela nekje med 6 in 8 tednom, zato ker takrat se zazna ze srcek.
Drgac sem imela hcg na 15. dan po transferju pa kar skor 1800, kar se mi zdi kar nekam visoko.
Saj visok HCG je super, če so kateri od vaju dali dva zarodka not lahko to pomeni tudi dvojčke. Meni je takrat rekla da od 200-400 je nekak normalno, pod 100 je problematično.Jaz sem imela krvnega na 15 dan.
Al vse je že čudno, potem pa še to vreme da nimaš drugega ko se ves čas se sekirat. Ko bi vsaj bilo sonce da bi lahko šla malo ven pogledat kajs e dogaja :/