Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Ivf februar 2016

Ivf februar 2016

Pozdravljene, kako vam kaj kaže, tiste ki ste danes imele UZ? Danes je moj 8. dan apliciranja Gonala in Cetrotida, rezultat je vsaj pri meni zelo slab, žal. :((( folikli od 8 do največ 10… so mi zvišali dozo iz 150 na 225… tak da srčno upam da do naslednjega uz v ponedeljek, da bo kaj zrastlo. Se trudim ostat pozitivna no. 🙂 upanje še je.
Me zanima kak mate/ste imele druge velike folikle po teh dneh..
Do kakšne velikosti morajo zrasti da se opravi punkcija?

Meni niso nič govoril kok so velki sem mela pa na osmi dan uz in mi je rekla dr. da bo čes tri dni naslednji uz in mi tud že napovedala stopko. Mi niso nič odmerka spreminjal.

Evo po kr neki cajta se spet javlam..prejšnji četrtek sem mela transfer, mi je še kar hitro minil en tedn. Zdj se je pa začel vlečt, čakam na poštarja če bo kaj prinesel čeprou je že malo pozno-zgleda nebo nič z zamrznjenčki :'( smrk. Od 6 celic jih je blo 5 zrelih, 4 so se oplodile, s partnerjem sva se odločila za 2. Rekli so da so vse isto lepe.
Bliže kot je test, bolj se mi vleče!!!! Znakov/stranskih že čes celoten postopek nimam NIČ. Ko že mislim da mam krče o katerih vse govorite enga spustim pa jih ni več. 😀
Edino zoprna sem pa ta mesc bolj kot kadarkoli v življenju..prou zares

Strah me je da nebo nič in bo treba spet čes vse špikanje in abstiniranje od seksa :S

Mi smo imeli odlične folikle po merah in številu celo 22 punktiranih pa se ni prijelo tako da ne obupaj nad majhnim številom….kvantiteta ni garant za uspeh…..od 22 smo imeli 7 oplojenih in na koncu le 3 ki so doživele 5 dan….tko da…glavo gor

Živijo,
tudi za mano je transfer, od 10 pridobljenih celic se jih je 7 oplodilo in samo en zarodek je preživel do danes, 5 dan…moram priznat, da me je čist šokiralo, da so bile celice tako porazne �� po drugi strani pa rabimo samo eno tisto pravo in to je ta naša borbena blastocista � je že pri mami in jo čuvam!!
Srečno vsem borkam, pozitivno naprej dokler nam ne rata…nekaterim je že tukaj gor �����

Ni nam lahko ne, veliko sreče vsem ki čakate na krvni test. Meni je uspelo z zamrznjenčkom in čakam na prvi ultrazvok. Zdaj ko je test bil pozitiven sem še bolj panična, ker imam en splav v takem obdobju že za sabo. In danes ponoči se mi je pod odejo rit zagrela in je bil občutek kot bi blo mokro in sem si že rekla, joj pa ne spet, ampak me je občutek varal. Psiha me bo včasih uničila, ampak se držim in držite se tudi ve. Kar se tče znakov. Ko sem bila prvič noseča mi je bilo izredno slabo kot menstrualni krči, pa se je prijelo, potem splav, lansko leto mi je tudi bilo izredno slabo, na eni poroki sem se komaj gor držala od sile, pa na koncu se ni nič prijelo. Tokrat spet slabo isto, boleče dojke, tako da kaj naj rečem, jaz tem znakom več nič ne zaupam, ker smo preveč nafilane z hormoni in vsem živim. Tako da ne obupat, moja kolegica ima za sabo 8 postopkov v dveh različnih obdobjih, ene 3 ali splave, kemoterapije, odvzem jajčnika pa kaj vem kaj vse sem še pozabla in ima danes 3 otroke. Druga skoraj soseda bo kmalu rodila po skoraj 10 letih matranja. Vem da ni enostavno, tudi sama bijem boj 5 leto, a zaenkrat je še kr vsem nekako uspelo pa jih poznam zelo veliko na umetnih.

mima4190 tudi za mano je uz. Moji folikli so pa že zrastli. Tako, da si dam danes stopko. Folikli so veliki od 14 do 20. Endometrij je 12c. Kar je baje vredu, vsaj tako je rekla. Tako, da imam v nedeljo punkcijo. V prvo so enako hitro zrastli, pa se ni žal nič prijelo. Niti zamrznjenčka ni bilo nobenega. Kljub temu, da so se vse oplodile. Je pa tokrat na uz bilo vidnih več foliklov in sluznica je boljša. Mogoče pa matični mleček le pomaga. Upamo na najboljše. Tako, da ne obupaj. Tvoji folikli bodo zrastli. Tudi če le samo 1. Saj je samo 1 pravi potreben za plusek. Še katera na punkciji v nedeljo?

Theeyaa te popolnoma razumem. V prvem postopku pri meni so se vse oplodile. Do 5 dneva jih je ostalo 6. Niso bile najboljše kvalitete. Zamrznjenčka seveda tudi ni bilo. Pa sem tudi pričakovala drugačen rezultat. Te kar malo sezuje, ko slišiš, da ni najboljše. Upam, da bo v drugo sedaj boljši rezultat.

Lonajo, tudi jst se kot nosecka pocutim neverjetno grozno! Kot da bi bila bolna, zadihana po vsakem koraku, maternica me pa nonstop boli. Odkar jem tablete proti krcem, se mi zdi, da je mickeno boljse. Ampak skoz sem napihnjena in me nekaj tisci ali boli v trebuhu. Lezim lahko le na hrbtu, na boku me ful boli. Ponoci se zbujam zaradi bolecine. Tko cudno mi je, da bi bilo to cisto normalno pri nosecnosti. Je pa res da je najbrz ivf nosecnost z vsemi temi hormoni drugacna od naravne. A mislite da moram strogo lezat? K jst grem vseen malo ven na zrak vmes, da se mi ne zmesa od vsega skupaj…

No ja, tako hudo pr meni ni, meni je bilo slabo sedaj kot da pač bo menstra, zdaj malo ponehuje, spim čisto OK. Če te tako zelo boli hmmm bi jaz mogoče poklicala vseeno na neplodnostno, kaj pa če bi bila kaka izvenmaternična. Glede mirovanja sem jaz vprašala dohtarco v MB pa je rekla da miganje nič ne škodi in nima vpliva, torej jaz delam vse normalno, kuham, čistim, grem na sprehod z psom, v službi pa tako nisem ker je nimam. Tolažim se da je nosečnost (če se bo obdržala) čez poletje nekaj boljšega, saj bom doma imela zelenjavo, sadje iz vrta, gibala se bom lahko, kar je pomembno ker imam PCOS, visok pritisk itd…. Tako da še malo pa bo sonček 🙂

Tistim ki še nabirate folike. Tudi jaz v prvem postopku nisem imela nič, dve celici ki se nista oplodili, v drugem postopku je bilo bolje, dve celici k sta se oplodili, nobena prjela, potem ali nekje tukaj sem začela jemat fertillup, cena sprejemljiva in so se do tretjega postopka celilce zeloooo izboljšale, zdaj v četrtem so bile še super, sem tudi primerjala slike zarodkov ki so mi jih not dali med prvimi in zdaj zadnjim pa je zdaj zadnjim bill full lepa rožica, tisti začetni pa kr neke gmote. Tako da probajte še to, bankrotirale ne boste ker ni tak drag.

Jaz tudi jemljem maticni mlecek (domac ne medex varjanta!), pa vitamin c, vitamin D, omega 3, cink in selen, vitamin b12 in pa tifol(folno). Polno vsega pa vseeno nic kaj obetajoce. Ampak kot pravim do ponedeljka sta se dva dneva tak da bom se kako pivce spila pa mogoce bo � Hehe :))

[img]http://shrani.si/f/7/Pk/15sTUQ00/picsart02-28-035552.jpg[/img]

Baje smo nalulal plusk k je dons mocnejs od vcerjasnjega pa digitaln mi kaze 1-2 🙂
Me je kr strah da bo do jutri zginil k bm se tretjic lulala 🙂
Kličem Reškota jutri, da mu potrdim..
Edino ce ne bo zginil 😉 malo za salo..upam.. K 5 letni otrok ne dojamem in sem preplasena da sanjam

Cestitam� tud men je uspelo.v torek mam sicer se krvni test.se pa men isto dogaja da se kr ne dojamem.

Čestitke obemaaaaaaaaaaaa. Verjamem kako se počutita, jaz imam test še zdaj doma, tisti dan ko sem ga delala, pa sem hodla vsako uro gledat črtico. 🙂 Čestitke in držim pesti dalje, jaz pa še 10 dni do prvega utrazvoka, spet se vleče kot čakanje na črtico 🙂

Duolinka evoooo, sem ti rekla da ne bo nič s tečko in te je samo slabo vreme psihiralo �� čestitkee ���
Tina tudi tebi iskrene čestitke !!! ��� wauuuu, koliko vas je že srečk nosečk �����, ko sem odprla to temo sem si tega tudi želela, sedaj pa postaja resničnost..yeaaaah, sem full vesela �
In ostale borke??? Kako je z vami? Pozitivno naprej, da ne pokvarilmo to dobro povprečje ��
Jaz sem drugi dan po transferju, prvi dan sem mogla na pot in sem prevozila skoraj 800 km z avtom. Toliko o počivanju doma �� se pa počutim ok, edino včeraj presents sem šla na pot mi je kar na enkrat obrnilo in sem mogla bruhat. Stranski učinki utrogestana??

Čestitke obema nosečkama 🙂 Sedaj pa samo uživat in cartat pikici.

Evo pa je punkcija za mano. Bilo je 27 celic. Sem bila kar malo šokirana nad številom. Sedaj pa samo upam, da se bo vsaj kakšna razvila in, da bo dobra. V petek grem tja. Če bo transfer se bo pa videlo. Ker je bilo toliko celic se bojijo hiperce. Je imela katera toliko celic in potem vseeno transfer? Upam na najboljše. Do takrat se bom pač nalivala z vodo 🙂

Mima4190 držim pesti jutri za tebe 🙂

Da se malo oglasim po dolgem času…čestitam vsem nosečkam, se mi zdi, da je bil kar uspešen februar ;)! Tudi jaz čakam na prvi uz…to se mi do sedaj najbolj vleče, sem skoz v nekem krču in strahu, sploh se ne morem sprostit. Lonajo, v katerem tednu boš, ko imaš prvi uz. Tusi jaz ga imam čez 10 dni in bom takrat v sedmem. Bi ga tako prej imela, čeprav vem, da je mogoče brezveze in je že z razlogom takrat.

Imela ga bom v MB, transfer sem imela za pusta, torej bo tudi pri meni 7 teden. Kolko sem brala se ponavadi dela 10 ali 12 teden, tak da se mi celo to zdi hitro. Jaz sem tudi kot si rekla v krču un strahu, soloh ker imam en SS v tem času že za sabo. Vsako jutri preverim pižamo, da ja ni česa mokrega spodaj, obup 🙁 Imam občasne valove slabosti in dokler je tako se tolažim da je vse OK. Kr naprej razmišljam da kje bi lahko spet dala kri da bi preverila beto, da vidim če raste al kaj se dogaja. Poskušam pa vse delat kar se da normalno, it na sprehod, kuham, čistim, edino precej gledam pri prehrani saj imam PCOS in kot same veste je nihanje inzulina tudi lahko razlog za splav, tak da še dodatna živčnost. Ker nikoli nisem to preveč gledala, sploh ne vem kaj lahko in kaj ne v uste dam. Ah ja…. Se tolažim s tem, da se mi je pred transferjem sanjalo da sem dojila dojenčka, pa da je moj zarodek ki so ga vstavili bil med najlepšimi do sedaj, da je že čas da tudi jaz dobim svoje sanje in s podobnimi stvarmi. Druga mi tako ne preostane.

Jaz sem jih imela 24 nazadnje in začetek hiperce in so mi rekli da raje ne na transfer in pasalo mi je tako. Sem si mislila bolje da se telo odpočije, hiperca namreč je lahko tudi zelo boleča. Tako so mi zamrznili 5 celic, prvi dve se nista prijeli, ena je umrla pri odtajevanju, z eno sem zdaj noseča, ena je pa še pingvin 🙂

Lonajo ja saj , če bodo meni odsvetovali tudi ne mislim iti z glavo skozi zid. So ti naredili uz? Oz. po čem vejo, če je hiperca?

Ne uz ampak kri greš dat, po krvi se vidi.

New Report

Close