Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF-dolg postopek, velikost foliklov

IVF-dolg postopek, velikost foliklov

Punce pozdravljene,

je tu še katera, ki ima dolg postopek? Da je začela s suprefactom 22. dan ciklusa?
Zanima me kako velike folikle imate (ste imele) in kolikšen endometrij?
Mene je namreč malo strah, da bi imela predebel endometrij ob transferju, saj je bil danes, 9. dan menopurja debel 10, folikli pa so bili cca 11-14. Naslednji UZ imam čez 3 dni.
Ali katera ve kaj več o tem? Nekje sem prebrala, da predebel endometrij tudi ni najboljši. Je to res?
Suzy

Suzy,

jaz jutri začnem s Suprefactom, torej na 22.dan ciklusa. A odgovoriti ti še ne morem.
A si ti M dobila točno kljub spreju? Ko si začela, si dobila M tako kot običajno?

lp

Nataša

Tudi jaz imam dolg postopek in sme začela s s. 22 dan ciklusa-prejšnji teden, tako da je še kar nekaj časa do prvega UZ, med tem moram dobiti še M., nekje čez dva dni približno…
Tako da ti žal še ne morem odgovorit na tvoja vprašanja…

Nataša Bon.
jaz sem si Suprefact dajala z injekcijami in ga nisem imela v spreju. Ti si pri dr. Rešu a ne? Na GK v Lj. dajo injekcije. A M sem dobila točno, brez zamude, je pa bila krajša kot običajno in ne tako močna kot sicer. Do UZ je je bilo že davno konec. Je to tvoj prvi postopek?

nejka7
torej sem nekje 2 tedna pred tabo. Si prvič v postopku?

Jaz sem v drugem postopku in upam, da zadnjem:)

Pozdravček in vso srečo vsem,

Suzy

Suzy,

moj drugi postopek, prvi bil julij/avgust, žal neuspešno. Odreagirala bolj slabo, komb. Dipherline in Menopur, zdaj pa samoplačniško Merional in sprej suprefact. Sem pa brez jajcevodov, zaradi dveh IMN v letu 2008, imam pa enega sina že od prej brez postopkov, starega 6 let, kjer je bilo pa vse bp. Zdaj se pa že dve leti in pol boriva, prišla pa do dveh IMN in enega IVF postopka neuspešno.
Tako da zdaj računam na en, velik, debel plus…in zdravo in lepo nosečnost.

Nataša

Nataša Bon.
potem sva nekje v podobnih situacijah. Tudi jaz sem v drugem postopku, imam pa doma že enega sina, no je že najstnik, jaz pa veselo šibam proti 40.
Naj se tvoje besede uresničijo, tudi jaz si želim prav to:)

Suzy

Pozdravljene
Jaz sem tudi začela s špikanjem 22. dan in imam v četrtek prvi UZ.Menstruacijo sem dobila točno kljub superfact-u.Kaj imate pa zraven superfacta,…meni so v tem postopku dali gonal.Suzy,mislim,da sva že klepetali dva meseca nazaj,ko sem ostala brez transferja.Se spomniš???Sem dosegla,da so mi spremenili postopek.Si še kaj pišemo.Lepo se imejte in veliko sreče.

Suzy,
a nekje dva tedna si pred mano?, kot sem razbrala na gk…
Ja, jaz sem začela prejšnji teden, četrtek s špikanjem. Sem pa prvič v postopku,
tako da se še malo lovim….ja lepo bi bilo, da bi nam vsem uspelo, nam, ki smo v prvem ali vsem vam ki ste v drugem, petem…itd postopku !!! Zdaj je pa že čas, da uspe, a ne???
A si dobila točno M? Mene tudi zanima kdaj bo prišla, če bo točna…
Kaj boš pa imela potem, katero zdravilo? Jaz mislim, da bom imela menopur….
Suzy, tudi jaz nisem več mlada, tako da je čas da uspe….

Srečno vsem !!!

Suzy tudi jaz sem v dolgem postopku. V endeljo sem se začela špikat s suprefactom, takrat je bil 22. dan cikla.

Kar pa se tiče endometrija, tvoj je super, vendar debelejši ko je, bolje je. Tam okrog 12, 13 se mi zdi, da je optimum. Jaz ga imam vedno okrog 12. Se potem zarodek lažje vgnezdi.

Zdravo,

jaz pa bi morala danes dobiti Suprefact iz Madžarske, in jutri bi bil 22. dan ciklusa za začetek. Pa sem danes zjutraj opazila, da sem dobila M. In to kar 8 dni prej, pa še s Surefactom začela nisem.
Kaj pa zdaj?

Hvala.

NEJKA27
jaz pa imam v četrtek 2. UZ, tako da če si na GK bova obe tam:)
Jaz imam spet suprefact+menopur. Sem baje kar dobro reagirala nanj. Bomo videli, kaj bo tokrat. Upam, da tebi uspe z gonalom. Pravijo, da je boljši, čeprav je meni dr.Drobnič rekel, da po raziskavah ni ravno tako, da pa je odvisno od posameznice, kako se na kaj odzove. Upam, da bo gonal zate pravi.

NEJKA7
kot sem že pisala, pri meni je M prišla točno in bila je krajša in šibkejša. Imam pa suprefact+menopur. Večina jih dobi to kombinacijo. Po moje spada to kar pod ustaljeno prakso.

BarbaraG
no vidim, da nas je kar precej:) Si me kar potolažila glede endometrija, hvala. Bolj ko se bliža čas punkcije, bolj razmišljam o vsem. V katerem postopku pa si ti? In kje?

Nataša Bon.
mogoče ti bo katera znala pravilno svetovati. Jaz pa bi na tvojem mestu poklicala in vprašala G. Si torej M dobila 22. dan? Kako imaš pa drugače cikel?
Upam, da urediš, da bo najbolje zate.

Vso srečo vsem

Suzy

Suzy, to je moj peti postopek. Sem pa na GKLJ. Moram pa priznat, da sta bila prva dva postopka uspešna in imam doma dva korenjaka, ki sta stara 6 in 4 leta.

BarbaraG
to je pa ful lepa novica, da ti je že dvakrat uspelo. Te smem vprašat kakšno težavo imata vidva, da sta na OBMP?

Suzy,

cikel imam vedno na 28 dni, redko več.
Tako da ja, če se mi tale izcedek spaca v M, potem bo 23. dan, pa še nimam doma suprefacta.
Tako da, se mi vse podre. Službene poti, ki sem jih prilagodila na november, zdaj ne morem spet premakniti na konec oktobra.
Verjetno bom počakala do novembrske M, ki bo v sredini novembra in šla mirno v postopek.

Nataša

Suzy problem je pri možu, ker v izlivu nima plavalcev. Do njih pridejo z biopsijo testisa, zdaj bodo pa prvič probal s punkcijo. Bomo vidl, kaj bo ratal.

Suzy
Super,potem se pa vidimo.Kako se bova pa spoznali????Pero za uho:))))))
Moram priznati,da grem v ta postopek popolnoma neobremenjena in se super počutim,ker končno ves čas ne premišljujem o tem.Upam pa seveda,da bo vse o.k

SREČNO tebi in vsem ostalim

NEJKA27
ne vem, če se bova videli, saj imaš ti verjetno UZ ob 7.30, jaz pa sem zmenjena z dr. Drobničem, da mi bo naredil UZ in sicer ob 8.15. Razen, če boš bolj pozna in se boš tam zadržala še po osmi uri. Takrat pa ne bo več take gneče in se bova morda res lahko spoznali. Boš imela na sebi kaj bolj vpadljivega? 🙂
Jaz bom verjetno bolj v črnem, škornji, kavbojke…sem pa kar bolj med visokimi, dolgi lasje…. se mi zdi, kot bi dajala kak oglas…saj veš…hehehehe
Vso srečo z gonalom in upam, da se srečava jutri,
Suzy

Jaz sem danes imela UZ, folikli so nekje med 17 in20, endometrij pa 12. Jutri imam še en UZ, potem pa upam, da bo zvečer stopka in v nedeljo punkcija.
Kako pa ste kaj ostale?
Vso srečo vsem,
Suzy

New Report

Close