IVF Češka – Unica, Reprofit ali Repromeda
Drage vse,
sicer je bilo že nekaj podobnih tem, pa vseeno nisem zasledila vseh odgovorov. Stara sem 44 in s partnerjem sva v 2. postopku (sem pa začela 8. dan po transferju krvaveti, krvavim že 4. dan, tako da je to spet enkrat konec). Zmrznječkov nisem imela ne v 1. postopku, ne v 2. Sedaj razmišljava s partnerjem, da bi šla v tujino (poskusiti še enkrat z lastnimi celicami). Po natačni “raziskavi”, sem nekako izluščila 3 klinike, pri katerih se berejo spletni opisi zelo obetavno. Lahko katera pove, če ima kakšne izkušnje z Unica, Reprofit ali Repromedia ali bi pa celo priporočali še kakšno povsem drugo. Trenutno se najbolj nagibam k Unici Brno, pa vseeno raje vprašam za vaša mišljenja, saj same veste, kako težka je takšna odločitev. Bom vesela vseh odgovorov. Pozdravček
Pozdravljena,
nimam izkušenj s tujino, trenutno sva v postopku v MB.
Sem pa spremljala profil od Mami Maja IVF – vtipkaj v Google ali pa tudi na Instagram, Maja je IVF koordinatorka klinike Unica… Če želiš, se lahko obrneš na njo, na profilu vedno deli veliko koristnih informacij. Upam, da ti bo vsaj malo pomagala ta informacija.
Lep pozdrav in srečno na vajini poti!
vprašalnica, 01.12.2022 ob 16:53
Pozdravljena,
nimam izkušenj s tujino, trenutno sva v postopku v MB.
Sem pa spremljala profil od Mami Maja IVF – vtipkaj v Google ali pa tudi na Instagram, Maja je IVF koordinatorka klinike Unica… Če želiš, se lahko obrneš na njo, na profilu vedno deli veliko koristnih informacij. Upam, da ti bo vsaj malo pomagala ta informacija.
Lep pozdrav in srečno na vajini poti!
Hvala za tvoj odgovor. Pogledam vsekakor.
Srečno ter vse dobro tudi vama!
Jaz sem malo prebirala svašta nekaj in sem uspela zaslediti, da je kar se tiče vsega tega, stanje doma in v tujini isto…Mogoče, da je razlika edino v tem, da prideš veliko prej do darovanega nateriala kot doma, kar se tiče vse ostalega, pa resnično ne vrjamem, da je kaj bolj.
Enkrat sem o vsem tem se pogovarjala pred kratkim z ginekologom z klinike za neplodnost v Ljubljani in je rekel, da nič to ni 100% niti to, kar delajo doma še posebej v tujini, ko daš še svoj denar in zaradi tega pričakuješ drugačen, boljši tretma in boljše rezultate, ki pa ni nujno kljub plačilu, da bodo uspešni.
Sama sem bila tudi zagreta, po neuspelem IvF in po neuspelem zamrznjenemu, da se odpravim v to avanturo na Češkem, pa vseeno ne bi, ker vsi plasirajo samo uspešne postopke, kaj pa je z pari, ki so dali denar in so se samo obrisali pod nos?! Saj pri nas doma je tudi nekaterim ratalo na našim klinikam priti do rezultatov, nekaterim prej, drugim kasneje, tretji se še borijo, četrti so obupali skor že pa vseeno vztrajajo, ta peti so pa dobesedno obupali, ker jih psihično in fizično vse skupaj toliko dotolče, da se jim enostavno ne da več.
Drugače se ne sikiraj zaradi let, če ti je usojeno se ti bo zgodilo, tudi pri 44.zanosijo vse tam do 50, enkrat nam bo vsem ratalo. 🙂
Zivjo. Z možem se zaradi darovane moške spolne celice, januarja odpravljava na Češko-Unica. Z Majo sva v kontaktu od prvega dneva. Pomaga ti absolutno vse kar rabis. Pokliče te kadarkoli in ti razlozi kar ne razumes. Skype razgovor z zdravnikom na Češkem te pusti brez besed. Tako razumevajoc,preprost zdravnik. Brez besed. Jaz ne znam dobro anglesko ampak vse kar pove je na tak preprost način da enostavno z lahkoto razumes. V Ljubljani kar sva preizkav delala, nesramnost zdravnimov, se posebej proti koncu, ko sva rekla da ne bova se 3 leta cakala v Sloveniji je neverjetna. Receno je blo ko sva se vpisala za cakalno vrsto, da glede na to da sva se odlocila za Češko, naj tukaj ne pricakujeva da bova kakrsnokoli preizkavo delala na napotnico(niti ne pričakujeva to niti kakršnokoli pomoč). Že sam da so ugotovili najin problem smp porabili skoraj 3leta(moje hormonske preizkave, pa moža 2x oddal seme in genetimo). Katastrofa res in zalostno.
Tako da zaenkrat zelo zadovjno z Unico. Konec koncev en delež dobis povrnjenega. Vec bom pa znala januarja povedat.
Srečno.
Unica 1. 2023, 12.12.2022 ob 15:24
Zivjo. Z možem se zaradi darovane moške spolne celice, januarja odpravljava na Češko-Unica. Z Majo sva v kontaktu od prvega dneva. Pomaga ti absolutno vse kar rabis. Pokliče te kadarkoli in ti razlozi kar ne razumes. Skype razgovor z zdravnikom na Češkem te pusti brez besed. Tako razumevajoc,preprost zdravnik. Brez besed. Jaz ne znam dobro anglesko ampak vse kar pove je na tak preprost način da enostavno z lahkoto razumes. V Ljubljani kar sva preizkav delala, nesramnost zdravnimov, se posebej proti koncu, ko sva rekla da ne bova se 3 leta cakala v Sloveniji je neverjetna. Receno je blo ko sva se vpisala za cakalno vrsto, da glede na to da sva se odlocila za Češko, naj tukaj ne pricakujeva da bova kakrsnokoli preizkavo delala na napotnico(niti ne pričakujeva to niti kakršnokoli pomoč). Že sam da so ugotovili najin problem smp porabili skoraj 3leta(moje hormonske preizkave, pa moža 2x oddal seme in genetimo). Katastrofa res in zalostno.
Tako da zaenkrat zelo zadovjno z Unico. Konec koncev en delež dobis povrnjenega. Vec bom pa znala januarja povedat.
Srečno.
Uspešno! In naj bo na koncu tisti zelo težko pričakovani plusek.