Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF Češka, donirana jajceca- katero kliniko izbrati-

IVF Češka, donirana jajceca- katero kliniko izbrati-

Pozdravljeni. Stara sem 43 let, v LJ sem imela 2 postopka IVF. V prvem sem pridelala 3 celice, od tega 2 v redu, ena neuporabna. Vstavili so mi prvič en svež zarodek, drugič en zamrznjen. Oboje neuspešno. V drugem postopku sem imela le eno celico, ki je kmalu po oploditvi razpadla in tako ni prišlo do prenosa. V SLO nimam več možnosti IVF postopkov, tako je odločil konzilij 😪. S partnerjem se sedaj  odločava za umetno oploditev na Češkem z doniranimi jajčeci. Zelo bi bila vesela kakšnih nasvetov iz vaših nedavnih  izkušenj, katero kliniko ste izbrale, kako je bil postopek uspešen, kje ste stanovali, stroški, kako dolgo je trajalo od prvega stika z IVF kliniko do transferja zarodka.. .

Hvala za vsa morebitna mnenja in nasvete.

Mimi

Pozdravljena,

 

midva sva zaradi res slabih rezultatov izbrala tujino. Odločila sva se za Reprofit Brno. Izjemno sva zadovoljna s to kliniko.

Čakalnih vrst ni, vse poteka hitro in zelo organizirano. Najprej sva imela posvet oz. konzultacije preko Zoom, kjer sva se z izbranim zdravnikom dogovorila glede vsega. Midva sva izbrala opcijo da poizkusiva še 1x z najinimi celicami, ker sva mlada ter hkrati pravtako z darovalcem na tisti strani, kjer so bili izvidi slabsi. Nama se je res obneslo in uspela je nosečnost v prvem poizkusu.

Stanovala sva v hotelu, ki sva ga našla na Bookingu.  Vsi stroski skupaj – torej postopek, zamrzovanje vseh zarodkov, pot, namestitev ipd bi rekla da v najinem primeru nekje cca. 7.000€.

Je pa to reees težko oceniti, ker je vask primer drugačen. Predlagam ti, da jih kontaktiraš in boš hitro dobila termin za prvi posvet, okvirni izračun stroškov ter tudi okviren datum kdaj lahko pričnete.

Lp

Najlepša hvala Pika125 za tvoj odgovor. Prav lepo je slišati, da uspe nosečnost v prvo. Tudi midva se nekako nagibava k odločitvi za Reprofit Brno. Bom kar kontaktirala jih. Veliko sreče in družinskega veselja ti želim.

Lp, Mimi

 

 

Pozdrav!

Ostale so mi injekcije cetrotide 5 kom,,menopur injekcije 75 i.e.3 skatle ter tableti femara 2.5 mg.3 skatlice.Če katera rabi,ji prodam po polovicni ceni.

Izbrali Reprofit. Super začetek z njimi. Odlična statistika. Opravili 4 postopke oploditve, nikoli uspelo! Nato smo naredili 1 letno pavzo in ne, prav nič se nismo sprostili. Uspelo po naravni poti. Čudež se je zgodil. Je pa retrofit tako, da dokler prineseš večji del denarja se zanimajo. Ko si enkrat plačal vse, po tem a moraš ti njih vedno pritiskati, ker sami te ne bodo več kontaktirali kako je, kdaj prideš, nič. Vseeno s kliniko smo zadovoljni, kljub neuspehu tam. Prijazni. Dostopno. Hoteli blizu. Izberi vedno Orea congress Hotel je top. Brno Palace je odličen, vendar včasih drag. Avanti cenovno najbolj ugoden vendar slab okoliš in malce nizek nivo hotela, čeprav, če je problem denar je ok. Penzion Integrity je najbližje, na peš, dobra ocena vendar nismo probali, Fairhotel je tudi dober, se nahaja iza Orea congresom in ima dobro hrano. Zdaj ko je zaekrat za nami ali bi izbral Reprofit? Nebi, ker nam tam ni ratalo.

Pozdravljena Mimi,

 

a si se odločila za Reprofit? A je uspelo? Tudi sama se odločila, da poskusim srečo še pri njih …

A namerava katera v kratkem na Češko?

Za informacijo, če bo komu kaj lažje na profilu Facebook Mami Maja, sem zasledila “promocijo” češke klinike Unica Clinic.

Jaz sem imala v Ljubljani 2.postopka, prvi sveži neuspešen, drugi zamrznjenček še čakam kako se bo nadeljavalo, rezultat bo očitno negativen, ker 10.dan po prenosu urinski test negativen.

Nekaj razmišljam, da v bodoče, čeprav imam še 4x možnost, da je ne izkoristim, ker od poletja do septembra sem se kar do dobra načekala za 2.postopek, zame prepočasi, kljub temu da nisem  neučakane tip osebe in če bi se tako nadeljavalo v bodoče, se resnično ne vidim da še za 4x zapravim skoraj 2 leti ali več pač.

Pogovarjala sem se o tem z partnerjem in se zanimava za to opcijo, tako da vsaka koristna informacija in izkušnja o kaki češki kliniki je dobrodošla. 😀

Lep pozdrav 😇

Pozdravljena, X.

Da, odločila sva se za Reprofit. Dobila sva 6 zarodkov (darovanja jajčna celica). Prvi zarodek (svež cikel) se žal ni prijel. Drugi, zamrznjenček se je prijel, vendar sem imela splav v skoraj 18. tednu nosečnosti. Za naprej se ne veva, ali še bova še odločila. Moram predelati splav, se pobrati. Stara sem pa že 44 let.

Skratka, nama ni žal za Reprofit.

 

Lp, Mimi

Zivjo. Midva se lih odpravljava na Češko Brno preko Maje. Če rabis kako informacijo sm ti na voljo. Grem pa prvič v ponedeljek tako da ne znam še čist kako bo tam ma do zdej je zaenkrat vredu.

Lp.

Zdravo, se lahko povezeva v zs, ker tudi mene zanima postopek na Českem?

Punce, prosim za kratko razlago. Pred leti sem zbolela za rakom dojke… …

v tem tednu sem imela prvo punkcijo 3 foliklov, žal celic v njih ni bilo.

V kolikor tudi v drugem IVF postopku ne bo celic, se lahko odločim za darovano so mi rekli.

Kako je s tem? Rekli so mi, da država krije te stroške – ampak kje je omejitev – pokrije vse ali je del njih? Ne delajo tega v Sloveniji?

Bilokaj mi pride v pomoč, ker se bom morala prej ali slej odločiti. Partnerjem spermiogram je OK.

Težava je v meni zaradi kemoterapij – prosim, če si lahko katera vzame malo časa in mi na kratko opiše.

 

Odgovor na objavo uporabnika
Lola261, 04.01.2023 ob 22:50

Zivjo. Midva se lih odpravljava na Češko Brno preko Maje. Če rabis kako informacijo sm ti na voljo. Grem pa prvič v ponedeljek tako da ne znam še čist kako bo tam ma do zdej je zaenkrat vredu.

Lp.

Kje je kaj več napisanega? Koliko časa si tam, kako dolgo traja – potek, cena, ali sam izbereš donatorko – zveš kaj o njej – njen karakter, barva oči las… mogoče za marsikatero neumesna vprašanja ampak ja, meni veliko pomembna.

hvala za bilokak odgovor.

New Report

Close