IVF-Avstrija
Punce pozdravljene,
kot sem že napisala, sem tudi v tem postopku žal pridelala le en – in odločila sem se, da v naslednjem postopku poskusim srečo v Avstriji. Pred meseci sem nekaj brala o tem na forumu, pa ne vem točno kje in kdo je pisal o tem.
Je tu gor katera, ki ima kakšno informacijo o tem? Baje nekje v Gradcu (če sem si prav zapomnila) je ena klinika, kjer govorijo tudi slovensko in so zelo profesionalni in strokovni.
Vesela bom vsakega odgovora, saj me je ta postopek kar spravil iz tira, sem res verjela, da mi bo uspelo.
Hvala za vse odgovore in držim pesti za vse, ki ste še v postopku in čakate. Naj bo čimveč ++++
Suzy
Zdravo Suzy,
Mislim, da ti lahko pomagam z informacijami. Jaz sem bila na inseminaciji na Kinderwunsch Institut v Dobl-u (blizu Gradca) in lahko rečem, da so super. Zelo strokovni, popolnoma se ti posvetijo, zelo hitro si na vrsti, tako da imam same pohvale. Pa ne, da bi nekaj nakladala, ker se storitve plačajo, ampak sem bila z njimi res full zadovoljna. Zaposlena je ga. Darja Kastelec, ki govori slovensko in vzame v svoje okrilje paciente iz Slovenije.
Tako da bi svetovala, da jih obiščeš….meni je ratalo…
Živjo Punca21!
Imam kar nekaj vprašanj zate. Kako to, da si šla v Avstrijo? Zaradi čakalne vrste ali zaradi tega ker se ti pri nas ne posvetijo prav dosti individualno?
Zanima me kaj je bil problem pri vaju in če ti je uspelo s prvo inseminacijo? Jaz sem bila v Ljubljani trikrat na inseminaciji in me je motilo da so naju obravnavalili kot vse druge, skoraj pri vseh pacientkah je enak proces, zdravila,…itn., ne glede na naše različne probleme. Pri naju je problem manjša kvaliteta moževega spermoiograma, ki pa je še vedno v mejah normale. Pri četrtem poskusu IUI-ja sem bila prestimulirana s hormoni in so prekinili. Potem sem začela krvaveti in še vrtelo se mi je, pa mi nihče ni pojasnil zakaj krvavim prav v času ovulacije. Zato želim drugam.
Zanima me, če si blizu Gradca in ob katerih urah si imela preglede?
Lepo bodi in hvala že vnaprej,
Tulipanka
Punca21
hvala ti za odgovor.
Prosila bi te le za kakšen telefonski kontakt od te Slovenke, bi se rada čimprej naročila.
Kakšen postopek pa si ti imela pri njih? Koliko te je to stalo? Kolikokrat moraš gor na preglede? Koliko si stara? Delajo tudi imsi in polar bodies analysis?
Oprosti imam kup vprašanj in že vnaprej ti hvala za odgovore. Danes se res počutim tako bad, da komaj čakam, da naredim korak naprej.
In predvsem si želim, da nekje končno že začnejo obravnavati mene in da ni vse samo tekoči trak in proizvodnja. Pri nas gre vedno enako, največ kar je, zamenjajo zdravila, da bi pa kdo kaj podrobneje pogledal, žal, za to ni denarja. Ne smem pa reči, da na GK niso prijazni. A ko doživiš neuspeh, veš, da je prijaznost premalo. In ni mi težko plačat, če vem, da bom dobila za to nekaj časa le zase in moje težave.
Srečno vsem, ki čakate.
Suzy
Pozdravljene,
Bom poskušala kar vsem odgovoriti… Moja zgodba je takšna:
V Avstrijo sem šla zato, ker ima moj fant popolno azoospermijo in nama z darovano moško celico ne bi uspelo priti do naraščaja. V AT sva šla zaradi tega, ker sva dobila neuradni odgovor v Leonišču, da naj pričakujeva, da bova prišla v postopek šele v jeseni 2010. Ko sem bila tam, mi je bilo všeč, da se vsakemu posebej posvetijo in predpišejo individualno terapijo.
Sama nisem imela nobenih zdravstvenih težav, zato mi pri prvem postopku niso dali nobene stimulacije, samo stop injekcija, prenos semena in 3×2 utrogestan, pa 4. in 7. dan po prenosu še eno injekcijo in to je to.
Pri drugem postopku pa sem dobila Puregon injekcije (50 enot), ki sem si jih dajala 1 teden, vse ostalo enako – na žalost končalo se je s SS.
V tretje isti postopek – sem v 8 tednu nosečnosti.
Prvi pogovor z zdravnikom cca. 100,00 €, inseminacija stane 528,70 €, plačajo se še zdravila Puregon 315,00 € (ker nisem imela niti svinčnika za špikanje), UV 70,00 €.
Tako enostavno je, če imaš v Slo. urejene vse papirje – odločba komisije OBMP in opravljena svetovanja, izvide hormonov, v bistvu vseh preiskav, ki ste jih dale skozi. Pa plača se tudi prevajanje, ki pa ne vem koliko stane, ker sama govorim tekoče nemško, da ga nisem rabila.
Za Iza79:
Delajo samo inseminacijo in nič drugega.
Za Tulipanka:
Nisem doma blizu Gradca, tako da sem imela 2 uri vožnje do tam, samo ni panike. Termine se da super uskladiti, mislim, da v ponedeljek in četrtek delajo popoldan. Preglede sem imela ali okrog 16-tih ali pa okrog 13-tih. Kakor sem želela.
Za Suzy:
Darjo je najlažje dobiti na mail (zelo hitro odgovori), ker je drugače v laboratoriju in zraven pri postopkih, tako da predlagam, da ji kar v slovenčini napišeš mail in opišeš problem. Njen mail je: darja. [email protected].
Kot sem že opisala, sem imela inseminacijo, pa testirali so mi hormone. Za ostale preglede se boš morala informirati, ker jih sama nisem imela. Na pregled se gre 5. dan ciklusa, ko se dobi stimualcija, potem čez 1 teden UV in potem sledi prenos semena. Če je test pozitiven greš še na 1 UV in čez 1 teden še na en UV, da ti slišijo bitje srca in dobiš plan, kako počasi prenehati z utrogestanom.
Aja čez par dni bom stara 29 let. Tako kot sem napisala, uspelo je v 3. poskusu, full sem vesela, da sem šla, ker bom imela že pol leta starega otročička (držim pesti, da bo vse ok) ko bi v Slo. komaj dobila darovalca, če bi ga.
Jaz res vsakemu priporočam, da gre gor, ker so res super, se ti posvetijo, izbora darovalca je veliko bolj optimalna. Pa še stroške dobite povrnjene, saj veste 6 poskusov do prvega otroka.
Lepo se imejte in samo pogum je treba!!!!!!!!!
Punca21
res hvala za tako izčrpne informacije. Jaz se že dogovarjam za termin za prvi pregled z gospo Kastelic, lahko pridem kadar želim, dvakrat v tednu tudi popoldne, nimajo čakalnih vrst in se prilagajajo posamezniku.
Sem si pa na spletnih straneh teh klinik prebrala veliko novega, tako da komaj čakam, da tudi pri nas na GK malo povprašam o vsem tem, ker se mi zdi, da pri nas zaradi gneče ne morejo delati nič od posebnih preiskav in metod. Bom danes poskusila dobit kakšno biologinjo na GK in se zmenit za termin.
Je bil to tvoj 3. poskus na isti kliniki?
Želim ti lepo nosečnost še naprej in hvala, hvala….
Suzy
Ni za kaj…
Ja res povrnejo stroške za 6 poskusov IUI (za prvega otroka, za drugega pa 4 poskuse), tako da zbereš vse račune, napišeš vlogo in jo daš na ZZZS v LJ. Stroške ti povrne 85% ZZZS, 15% pa zavarovalnica, kjer plačuješ dodatno zavarovanje. Se pravi, da sem dobila povrnjene vse stroške. Meni so za prvi poskus že povrnili. Za ostala dva pa še nisem dobila odgovora. Samo mi je na ZZZS razložila, da mi to pripada in da mi bodo povrnili.
Delajo tudi navadni IUI, s tem, da mož/fant odda spermo, ki jo ustrezno pripravijo za prenos in je to to.
Lepo se imej!!!!
Živjo,
Za Suzy:
Darja je res super in tako kot sva obe napisali, nikoli ni bil problem v terminu, ali da bi kar koli komplicirali. So pa kliniko poleti čisto prenovili, zaposlili še dodatne ginekologe, ker sem jim je tako povečal promet.
Jaz sem imela vse 3. postopke pri njih. Hvala, upam, da bo res tako in da bo vse ok, čeprav sem večni optimist. Saj veste – v tretje gre rado 🙂
Povrnejo tudi stroške za ICSI. Za IUI je limit cca. 1.200 €, za ICSI pa 2.500 €.
Lepo se imej!!!
suzy,oj
ti boš morala vse sama plačat,naše zdravstvo ti ne bo nič povrnilo,razen če so kateremu od vaju odkrili popolno neplodnost,potem pa lahko.
Ma kolikor vem jaz in upam,da ni tako,bosta vidva poskušala z vajininimi celicami.
V tem primeru vama tukaj ne odobrijo povračila stroškov.
te lepo pozdravljam mila 71
Ojla Mila 71
midve pa že dolgo nisva klepetali tule gor.
Samo da ti povem, da sva včeraj pisala tudi v Celovec, tja kot si mi rekla ti. Ti sporočim, ko dobim odgovor. Se bom pa zdajle zmenila tudi za posvet v Gradcu, so mi že odgovorili, da delajo vse od ICSI, IMSI, določanje polarnosti…
Ti javim, ko izvem kaj novega.
Lepo bodi,
Suzy
Ojla mila71 – pozdravčki tud od mene :-).
Zgleda, da bova naslednjič skupaj razmišljali o nosečnosti… Samo, da boš ti v Mariboru. Tud meni je osebna zdravnica priporočila Maribor (so gor baje full fajn, pa ta IMSI me mika) in že mal razmišljam, da bi po januarskem/februarskem postopku prestopila gor.
LP
ojla tin 79
ja sem brala,kaj se ti je zgodilo.
Mi je zelo žal.
Najprej sem mislila,da hočeš malo odklopit od vsega razočaranja in ti nisem nič hotela težit.
Nato sem prejšnji teden brala forum in razumela,zakaj te ni bilo tukaj gor.
Upam,da je vse Ok sedaj in da greš spet v boj.
Če boš šla v MB. super ideja.
Za zdravila,pa veš ,da ni problema.
p.s. si me zadnjič spraševala,pa sem ti pozabila odpisat.
Mislim nate lp mila71