Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IUI – neki me zanima!

IUI – neki me zanima!

Hoj,

full bi bilo lepo, če bi katera podrobno še opisala postopek IUI, tako, kot je Fric opisal IVF.
Pa še nekaj me zanima! Kje delajo IVF in IUI ? V KC-ju? V stari porodnišnici?

Hvala!

Dobro si vprašala, Taja!

Jaz bi pa samo še dodala vprašanje: ali je kateri sploh uspelo zanositi z IUI?

Tašika

T A K O !!!!!!!!!!!!!! A ne, Tašika?
Kiss, kiss!

IVF definitivno v stari porodnisnici, za IUI sploh se nisem slisal.

LP

Ja, seveda TAKO!, Taja!

No, IUI-jevke, kje ste?
Ali se sploh splača iti na IUI, ali bolje kar direkt na IVF?
Sem slišala, da je pri IUI uspešnost manjša.

Tako!
Tašika

Jaz tudi čakam na IUI, sem pa tudi slišala, da je uspešnost IUI v primerjavi z IVF manjša. Sem to isto že tudi spraševala na tem forumu, pa se nobena ni javila; edino Emi (se mi zdi), mi je odgovorila, da je nekje 5-10% (upam, da se nisem zmotila, bom preverila).

LP, Andreja

PS Mislim, da bom popiz…a, sem bila v dobri veri, da bom na vrsti pred poletjem, pa nič. Evo, pa bo od laparo do IUI skoraj eno leto, pa naj bo človek še normalen povrh vsega!!!

Andreja, kakšne preiskave pa si mogla opraviti za IUI?
Meni so rekli, da se po lapari lahko že takoj prijavim za IUI.
Mož je dal seme, septembra ima pregled pri andrologu; jaz sem pa dala kri za hormonske preiskave, za sabo pa imam HSG, laparo in genetske preiskave.

Pozdravček,
Tašika

Hoj punčke

Ko bi se le dal odločat, kaj bi rad šel, ampak jaz mislim, da pare pri katerih vzrok ni znan, mučijo na tisoč načinov preden jim dovolijo na IVF. Oni temu ptavijo, da gredo iz najlažjega na najtežje. Tudi jaz ne poznam nobene, ki bi zanosila po IUI, in kar veliko, ki so zanosile po IVF. Včeraj sem srečala tri kolegice, ki smo bile skupaj na predavanjih za IVF v januarju in so že noseče. TOREJ POGUMNO!!! In seveda z veliiiiko mero potrpežljivosti.

Pa Pa

Tašika, po lapari sem imela prvo kontrolo čez tri mesece, nato mož še enkrat spermiogram (prejšnji je bil iz l. 2000) in pregled pri andrologu, nato jaz hormonske teste – s temi sem se tudi najbolj zamudila, ker so mi ta pravi dnevi prišli na vikend in sem morala počakati nov ciklus. Nato sem začetek aprila prinesla vse izvide in so me vpisali na čakalno listo, evo pa zgleda, da bo šele septembra. Pred laparo pa sem imela tudi HSG.

Upam, da sem ti kaj pomagala.

LP, Andreja

Ja, hvala, Andreja.
Jaz imam septembra drugič laparo, mož pa bo najbrž tudi takrat prišel na vrsto za pregled pri dr. Zornu (spermo je že dal). Danes kar naprej kličem na GK, da bi ga naročila, pa imajo kar naprej zasedeno!
Kri za hormonske preiskave pa sem dala prejšnji ponedeljek – za las sem ujela 7. dan M.
Izgleda, da se bo tudi pri meni vse dogajalo jeseni.

Pozdravček,
Tašika

New Report

Close