Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017

IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017

Hvala za odgovor. Me je ze malo skrbel, da sem grdo napisala. Glede sportanja se strinjam s “prah”, full moras pazit na jajcnike ker se lahko zasukajo ob sunkovitih gibih in posledicno odmrejo. Na to opozarja dr. Pusenjak. Ze na dveh temah sem brala o tem. Aerobila, fitnes, in podobno sploh ne pride v postev. Za hojo pa ne bi bilo problem. Ceprav jaz pred in po punkciji se nisem kaj prevec gibala, ker so me bolel jajcniki ze ob hoji.

Aerobika*

Pozdravljene punce, vas vse spremljam, držim pesti, jz sm pa sedaj tako daleč, da imava konzilij čez dober teden, dobila pa sva tudi pošto da na prvi dan menstruacije v marcu pokličem IVF koordinatorko….sedaj pa me zanima kaj to pomeni, da takrat začnem že z injekcijami ali kako?

Zdravo.

Jaz sem na konzilju prejela napotnico in vsa navodila. Potem sem poklicala s prvim dnem menstruacije koordinatorko. Približno nekje v sredini ciklusa sva prišla k njej in urejala papirologijo ter nato šla v izobraževanje za špikanje. Zdravila sem pa šla iskat šele s prvim dnem naslednje menstruacije in se začela špikat z drugim dnevom. No to je odvisno tudi od tega kakšen protokol si dobila.

Sem v GK LJ, tako da ne vem prakse kako je v drugih centrih. Mogoče pa se je tudi v LJ kaj spremenilo. Jaz sem vse potrebno vprašala na konzilju, isto svetujem tudi tebi. Lp

Seveda, na konziliju bova dobila vse informacije, ampak seveda sem naučakana pa bi rada slišala, da bo čimprej akcija 🙂

Ej pomojem da greš z marcem že v akcijo, vmes pa boš imela urejanje papirologije in izobraževanje. Glede na to da je do marca še cel mesec, mislim da je tako. A si v LJ?

LJ ja, ampak menstruacija pride šele prot koncu marca, bomo vidl 🙂

Pozdravljene punce, vidim, da vas je vecina novih, je se kaksna “stara” se z nami? Sama se nisem oglasila ze zelooo dolgo, temo sem odprla, ko sem se pripravljala na prvi postopek. Zdaj je za mano ze drugi, trenutno cakam M po ET-ju. Zal jo resnicno pricakujem, saj imam ze vse svoje tipicne znake: tezke noge, bolec kriz in obcasne krce. Tako je bilo tudi prvic in M sem dobila ze 8. dan. Danes sem 7. dan in pricakujem jo cez dan, dva…
Imam vprasanje za Reševke, če je katera tukaj, kdaj grem lahko v naslednji postopek. Zelim si cimprej. Konkretno me zanima, ali grem lahko v postopek ze s tretjo M.
Punce, drzim pestke za vse, tiste, ki cakate na postopek, tiste, ki ste sredi in tiste, ki cakate po ET-ju.

Ekapuka zdravo! Sem se spraševala kaj se dogaja s tabo. Držim pesti, da te občutek vara in da bo vse ok.

Ekapuka pozdravljena,
kot prvi ti želim, da sploh ne boš rabila it v nov postopek 😉
jaz sem bila oktobra v 3. postopku, žal neuspešen. Se pripravljam v prihodnjih dnevih na 4. postopek, bo pa to tudi 4. M po neuspelem. Tako mi je dr Reš naročil, naročil mi je naj pridem po 3.M na posvet, to je bilo 10.dni nazaj, mi je že prepisal terapijo s katero začnem drugi dan. Imela bom Puregon 150 in Orgalutran, isto sem imela prejšnji postopek, edino puregon mi je povečal iz 100 na 150…
Držim pesti zate Ekapuka! Za vse ostale pa tudi! 🙂

Pozdravljene,
jaz imam v četrtek pregled pri izbranem gin v Leonišču, da dobim napotnico za novi postopek.
Ko sem klicala po neuspelem mi je sestra rekla, da naj bi počakala vsaj tri menstruacije, bomo videli kja bodo rekli v četrtek.
Ali morda katera ve, če se krvavitev po neuspelem transferju že šteje kot cikel, ali šele potem naslednja?
Držite se punce in čimbolj pozitivno naprej!!!

šteje se tudi ta krvavitev ja. najboljš da potem ko dobite napotnico stopite kar čez v staro porodnišnico in se naročite, tako jaz ponavadi naredim, da ne rabim še klicat, ker se jih itak ne da dobit.

Tud tistih v leonišču se zelo težko dobi na telefon, jaz se naročim preko el. pošte.

VK17, a se naročiš takoj, ko dobiš napotnico ali moraš tudi za drugi postopek čakati na 1. dan menstruacije, da se naročiš?

Orhid pozdravljena, kako pa je s tabo? V kateri fazi si? 😉 Misa30, ja saj se mi je zdelo, da startam s 4. M, to bo enkrat proti koncu aprila…uffff. V prejsnjem postopku sem imela zamrznjencka in mi je zato hitreje minilo, zdaj bo pa kar dolgo tole cakanje. Jaz sem v prvem postopku imela Puregon 100 in Gonapeptyl, imela 5 celic- 4 oplodile, 2 ustavili, 1 zamrznjencek. Tokrat pa Menopur 3 enote in Diphereline, imela 7 celic – 2 oplodili in obe ustavili. Sem kao bolje reagirala na menopur, ampak sta se samo 2 oplodili. Kako pa si imela ti v prejsnjih postopkih Misa? Zdravila in rezultat?
Srecno vsem…

Ekapuka jaz sem v fazi čakanja po neuspešnem 1. postopku. Menstruacije imam pa tako naredko, da bom pomoje šele aprila začela z novim postopkom, čeprav sem s prvim začela novembra… naslednji teden imam pri banovi pregled pa bom videla kako in kaj. Kako se je zdaj izkazalo pri tebi? Imaš še izcedek?

Orhid – ne rabiš čakat 1. dan, razen če je 22. dan cikla že mimo, greš lahko takoj ko dobiš napotnico čez cesto in se naročiš osebno, itak te bodo naročili 22. dan, meni je tako ljubše ker se lahko zmeniš tudi za uro oz. kak drug dan če ti ne ustreza, pa še takoj veš pri čem si in z naslednjo m. že štartaš, seveda pa mora vmes miniti 3 m, vključno s tisto po neuspešnem postopku.

VK17 hvala za informacijo! Joj močno upam, da bi lahko začela ze z naslednjo menstruacijo, čeprav bo sele tretja, ampak bodo pa minili ze trije meseci in pol…

Eukapuka, pri meni je blo tako, da sem imela v prvem postopku Diphereline, Gonapeptyl in Puregon, je bil pa IVF postopek, je blo 14 zrelih celic, 3 oplodile, 2 vstavili, ampak mi je Reš že takoj povedal, da sta slabe kvalitete. V drugem postopku sem imela Diphereline in Menopur, kombinacija IVF+ICSI, 13 zrelih, 1 oplojena (ICSI). Tretji postopek Puregon in Orgalutran, 6 zrelih celic, 3 oplojene, 2 vstavili, ni zamrznjenčka.
Reš je najbolj zadovoljen z rezultatom tretjega, zato ga bomo ponovili tudi v četrte, samo z močnejšo dozo. Je pa pri meni problem PCOS, ker sploh ne pride do ovulacij in slaba kvaliteta jajčnih celic, za to mi je predpisal Aglurab, ki ga pijem že eno leto.
Kako kaže pri tebi, upam da imaš pozitivne novice?

No evo mene… jaz pa cela nesrecna!!! Menstruacija mi zamuja ze 1 teden (test negativen 😞) pa ravno zdaj ko bi morala zaceti z 2.postopkom. Pa vedno mam menstruacijo tocno v nulo!!! In zdej sem cist napsihirana.

Ekapuka ti si ze tak dalec?! Nisem sledila… Koga si imela na punkciji, je blo za zdrzat?

New Report

Close