Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017

IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017

Plahtici se reče tudi planinska resa. Zelo dobra rastlina. Včasih so jo dajali tudi za lajše porode. Se s poparkom lahko tudi umiva.

Enako dober je tudi čaj rmana. Ureja prekrvavitev in ravno tako ureja ciklus. Je varen za nosečnice.

Orhid, saj boš izvedela v februarju. No pa probaj še s plahtico. Meni je tud znala bit menstruacija neresna pa tudi pms sem imela, po več mesečnem pitju tega čaja se je zadeva uredila,pms-ja pa nimam več. Škodila ti zihr ne bo. Jaz sem popila tudi po tri skodelice dnevno brez dodanega sladkorja ali meda.

Hvala serena za informacije o čajih. Kaj pa naj pijem po ET-ju? Razen vitaminom in podobno? Če katera ve.

Hvala obema za informacije.

Hej.. mene pa zanima, ce je kera od vas tudi imela blagi izcedek ob jemanju kt.. nikoli nisem imela nobenega izcedka pa nic, zdaj pa ze od kar jem te KT opazam blagi rjavi izcedek.

Ti imas KT ali stimulacijo hormonov kar se uporablja pred punkcijo?

Lindynette imam.. naj bi bilo za usklajevanje cikla.. jemat moram.do 4.2.18 punkcijo nacrtujejo okoli 19. februarja..

Aha po prenehanju teh tablet pa verjetno pricakujes menstruacijo, potem pa ti bodo dal stimulacijo z injekcijami? Jaz sem imela kratki protokol, tako da mi to ni nic znano.

Jaz bom tudi mela kratki protokol, ker ze imam svojih filiklov dovolj.. problem je partner in se bojijo, da mi nebi kje prevec stimulirali pa bi prislo do hiperstimulacije..

Meni je rekla zdravnica, da vsem uravnavajo cikel z KT, da tocno predvidijo datum punkcije in ultrazvokov.. drugace sem imela menstruacije redno vedno na 30 dni.. nevem, mogoce v mb delajo drugace..

A ti si v MB? Jaz sem v GK LJ.

Ja v mb.. vse smo dobile isti modri list in imamo na iste dneve priblizno vse kaj smo bile takrat v cakalnici.. hvala bogu, da delajo punkcijo pod narkozo pri nas..

Saj res. Sedaj sem brala malo nazaj po temi. Upam da se najde se kaksna iz MB da ti pove izkusnje s temi KT. Drugace pa ti svetujem da malo pogooglas mogoce je kje v kaksni stari temi vec o tem.

Kaj pa vem, bila sem za narkozo dokler nisem dala enkrat punkcije cez in videla da ni tako grozn. Na zacetku me je bolel potem pa nisem vec cutila ker je dobr prijela injekcija. Res da me je blo pa mal strah, imela sem veliko celic, tako da je moja punkcija bila kar dolga. Druge punce so imele se bolj hitro in ene so govorile da jih cist nic ni bolel. Narkoza ima tudi svoje negativne strani, tako da ce bi morala se kdaj pod punkcijo in ce bi imela izbiro bi spet sla tako.

Ja vse ima stranske ucinke.. mi je razlozila zdravnuca, da se tudi narkoze razlikujejo med seboj.. to se dela pod kratkotrajno, ki traja 20 min.. problem so vecurne.. jaz sem boj strahopetka, ker mi lokalna enkrat ni prijela in mi je slabo postalo pri eni operaciji.. vsaka po svoje.. vas obcudujem, ki ste tako pogumne.. drugace pa sem se pozanimala, ker sva najprej mislila it v avstrijo na postopek, tam vse delajo pod narkozo.. malo sem dobila obcutek, se pri nas spara na ta racun..

Glede bolečine med punkcijo je verjetno odvisno od vsake posameznice. Mene ni bolelo čisto nič, poleg mene pa je bila ena, ki jo je zelo bolelo, pa sva dobili obe isto protibolečnisko terapijo. Pomoje je odvisno tudi od tega, če imaš kašna vnetja, endometriozo itd.

Lucky, se opravicujem, mislim da sem se nerodno izrazila. Nisem zelela da se kaksna punca prestrasi, ce ji bo delana punkcija brez splosne narkoze. Drugace pa tudi v GK LJ lahko punkcijo delajo pod narkozo, seveda, ce se prej zmenis.

Ja tudi od praga bolecine je odvisn pa od celic, polozaja jajcnikov. V moji skupini je samo mene in se eno bolel, druge so rekle da ni nic takega. Jaz sem imela od vseh najvec celic pa se nisem zaradi tega dobr pocutila pred punkcijo saj so me boleli jajcniki, full sem imela povecane. Moj trebuh je izgledal kot da sem noseca. Bila sem tik pred hiperstimulacijo. Potem pa po punkciji me je se ene dva dni bolel kr mocno. Meni je bilo v glavnem huje pred in po punkciji, kot med samo punkcijo.

Ojla11 jaz nisem tak vzela dobesedno.. tukaj smo zato, da si izkusnje izmenjujemo.. take ali drugacne..
Zanima me kako ste pa bile kaj aktivne med temi postopki? Pred punkcijo in po? Jaz upam, da bom lahko sportala dalje.. bi mi bil kr sok, da bi naenkrat morala z vsem prenehat..
No, po pukciji kaki dan dva bi ze pocivala.. ampak , ce bi se dobro pocutila bi dalje bila aktivna, ker se vsaj malo zamotim.. 😉

Po punkciji ful ni pametno sportat, ker lahko pride do komplikacij. Jajcniki so že tako ful povečani zaradi stimulacije, potem pa še poškodovani ob punkciji in je zelo občutljivo vse skupaj. Če že, izberi šport s čim manj poskakovanja in sunkovitih gibov. Jaz hodim takrat na sprehode in nič drugega, pa sem sicer precej aktivna.

Aja, pa pred in po punkciji se verjetno ne boš niti počutila preveč poskočno. Vsaj mene v tistem času jajčniki kar nekako obtežijo, ob vsakem premikanju jih čutim, in ni niti želje po kakšnem športu.

Joj ful hvala za take info.. jaz odbojko igram 3x na teden pol profesionalno.. in je fajn, da vem da bom izpustila kaki trening in turnir..

New Report

Close