IUI/IVF/ICSI SEPTEMBER 2017
Luca 2015: kaj pa če so krči od vgnezditve? Čas bi lahko bil pravi 🙂 Držim pesti 🙂
Orchid: pomoje, če si mail poslala, ne boš nič zamudila – naročijo te 22.dan ciklusa, tako da lahko že malo računaš kateri dan bi to lahko bil. Ziher bodo sporočili prej in ne boš zamudila 🙂 Vem pa, da je tečno, ker komaj čakaš, da se prijaviš. Srečno 🙂
Hvala vsem za zaželjeno srečo 🙂 1 zarodek imamo in je bil prenešen – jupiii 🙂 Edino kar me je potrlo je to, da so že govorili o naslednjem poskusu, pa kaj bomo naslednjič naredili… Sj po mojem žalostnem izrazu na obrazu so potem vzeli nazaj, da saj, če rata, potem to ne pride v poštev….
No, pa niso nič rekli kakšen je zarodek, ampak je v dokumentu pisalo, da ima 5 celic (3.dan). Seveda sem (po neumnosti) šla brat in ni optimalno… Tako da sem si še sama malo uničila optimizem… Ampak saj bo: ene par sem jih pa našla na svetu (na ameriških forumih), ki jim je tudi s takimi zarodki ratalo… Zdaj pa počivamo 🙂
Vsem srečno naprej in upajmo na najboljše 🙂
Hvala Roza7 in Luca2015 🙂
Roza7: misliš čustveno občutljiva?
Jaz imam sicer Crinone, ampak sem tudi bolj čustvena kot ponavadi, pa predvsem težko se odločam – isto je bilo prej z Estimo, ko sem jo jemala za podaljšanje cikla. Sem se kar sprijaznila s tem, pa si potem rečem, da so pač hormončki in poskusim na hec obrnit … 🙂
Pa po tem Crinonu imam že nosečniške simptome (že pred transferjem :-)) – prsi me bolijo za znoret…
Roza7 – si imela to v mislih?
[Roza] jaz pa ravno od Estime nimam nekih custvenih nihanj. Od injekcij se mi je pa skoz dogajalo 😜. Kak razlicne stvari na vsakega posameznika razlicno delujejo.
Danes je moj 7.dan, pocutje ok. Prsi me bolijo ampak to me ponavadi tudi vedno pred menstruacijo. V petek bom delala test ce ne bo prej menstruacije. Me pa zadnje dni skoz rahlo glava boli.
Tako, UZ je za mano, sluznica se je odebelila in folikel zrasel. Dobila sem stop injekcijo, v cetrtek zacnem z estimo 2x na dan, v ponedeljek transfer. Dal mi je tudi aspirin in rekel, naj ga zacnem jemati ze danes. Zacela bom jutri :). Po transferju pa estimo 3x na dan. Spet me bo vse srbelo :(.
Kako ste ostale? Kaksni znaki?
Roza7, jaz sem zivi obup ze od prvega dne injekcij :/.
Srecno :*
Luca2015: Pomojem še ni čas za obupovanje… V bistvu si 11.dan po punkciji in lahko še traja, da se hormon pokaže v urinu. Če ni prava, močna M, potem še ni konec. Tudi moreš vedet, da je ravno stopka popustila (Hcg) in da lahko, da zato ni več občutljivih prsi, od zarodka beta hcg pa šele nastaja in tudi, če je že v krvi, ga v urinu lahko še ni…
Moja prva nosečnost je živi dokaz: vedela sem kdaj sem imela ovulacijo (LH test, sprememba temperature) in 13. dan po ovulaciji sem delala krvni test, ki je bil totalno negativen. Ker sem morala jemati progesteron, ker mi ga primanjkuje, sem zato nehala z Dabrostonom. In 17. dan po ovulaciji še nisem imela M, zato sem delala test, ki je bil z domišljijo pozitiven. Popoldne je bil beta hcg 189 in noseča sem bila z dvojčki. Sicer se je potem en splavil, ampak hočem rečt, da 11.dan po ovulaciji/punkciji (spočetju) urinski test in krvni test še nista mirodajna sploh 🙂
Upam, da kaj pomaga…
Držim pesti, Luca2015, da te mogoče občutek vara 🙂
Držite se vse: mislim, da smo zdaj vse čustveno čisto sesute od vseh zdravil in čakanja, pa strahu in frustracije… Meni je najhujše bilo na dan transferja in par dni po tem, ko me je bilo strah, da premalo počivam, ker pač ni bilo optimalnih pogojev za to… Potem sem pa prebrala, da kar je je: če se bo prijelo in bo ok, se bo – neglede na moj stres ali na počitek… In zdaj sem vesela, da so prazniki, da sem preveč zaposlena za razmišljanje… Me sicer glava boli in mama mi je včeraj tako veselo pripomnila, da njo vedno pred M boli glava… Kako lepa pripomba, a ne. Pa saj vem, da ni nič mislila, ampak podzavestno sem si pa mislila: a mogoče noče, da rata…
Mah, te hormoni… Skratka: držim pesti za vse, pa da se nam sreča nasmehne 🙂
Roza7: upam, da si boljše 🙂 Tudi stopka lahko vpliva poleg Estime… Naj hitro mine 🙂
Sonce 34: kako si pa ti?
Ajoj, Sonce34 žal mi je 🙁
Takšni trenutki in situacije nam res znajo vzeti zagon, pogum in voljo, ampak na srečo tudi to mine. Poleg tega smo prave borke, saj nas je večina na tej poti že kar precej doživela in prestala, in se ne vdamo kar tako!
Je pa res zoprno, ker je treba vmes toliko časa čakat, kar še dodatno zamori. Ampak na koncu bo vse vredu. Tudi za nas.
Pogumno v nove boje!
Bova v letu 2018 skupaj prispevali k boljši statistiki! 😉