Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IUI/IVF/ICSI Maj 2017

IUI/IVF/ICSI Maj 2017

Vk17, jaz sem jih pred transferjem vprasala, zakaj se je to zgodilo, pa so rekli, da ne znajo pojasniti in da so razlicni faktorji, ki prispevajo k taksnemu stanju, med drugim lahko tudi stres….mene je presenetlo, ker nikoli nisem imela nobenih tezav, vsi izvidi bp, hormoni ok, za oni dve so pa rekli, da se lepo razvijata in da bodo vstavili samo eno. Ce ne uspe, upam, da cimprej govorim z ginek., da mi se malo pojasnijo stvari. Kako so pa pri tebi to razlozili? Lp!

Malabiba, meni se je to zgodilo že drugič, nazadnje sem mela podaljšano stopko in dolgi protokol glih iz tega razloga, da se pusti da dlje časa zorijo, pa še biolog je rekel da so jih še malo pustili če bi katera dozorela, pa ni blo nič bolš, zdaj ko sem bla na posvetu je rekel zdravnik da ne vejo točno zakaj, mogoče tudi da mi manjkajo eni receptorji, ko se formirajo jajčne celice, da pa to ni normalno, da normalno je do 1/3 nezrelih. sedaj mi je zamenjal terapijo rekel pa da nujno dolgi postopek, ter da bo sedaj on spremljal postopek, ker drgače ja pač tist zdravnik tam, ki je pač na vrsti. meni se tiste ki so zrele ponavadi max 2-3 tudi vse oplodijo, in so “na videz” lepe.

Banana2, ja, sama pozitiva me je :-)))) hahahaha
no, bomo vidli čez 14 dni.
Danes imela transfer, od 3 oplojenih se je obdržala samo 1, a je ta, po Reševih besedah, blazno lepa. :-)) Bomo vidli, če bo kaj nnucalo. Zdej mam Estimo na 8 ur..test 5.6…probat it čimbolj sproščeno v to, danes sem šla kar v službo, hb mam pisarniško, na izi delo, danes sicer gužvo,a mi je super, da se zamotim in ne razmišljam..popoldne pa tako mine z najino pupo.<3
Kako pa ste ve kaj? Tok vam vsem privoščim čeprav vas ne poznam..sem glih mojmu danes rekla, ko je bla polna čakalnica, sem rekla lej ti koliko parov, noben ne ve kaj moramo dat vse čez..<3

Vk17 hvala za odg, upam da ti uspe s terapijo v tem postopku :).
Nasmeh..mene tudi caka test 5.6 :), drzim pesti! Lp

Nasmeh..oooo..super:) čestitke:)Zdaj pa lepo uživaj v pričakovanju.No sej super,ker si šla ,kar delat,če imaš lažje delo.Mene pa,kar neki krči dajejo,kot,da se mi bo glih ulilo.No upam,da se ne bo:)Še 6 dni do testa:))Ja res je v čakalnici videti,koliko parov se bori ..mi gre,kar na jok..in vse te zgodbe,ki jih prebiram..res ostanem brez besed..

Malabiba…DRŽIM PESTI TUDI ZATE:):):)

Pozdravljene, tako, danes sem bila pri dr. Rešu. Naju je pregledal in mene poslal na pregled krvi za anti-Mullerjev hormon, da vidimo, koliko je se rezerve v jajcnikih. A ste vse to opravile? Rekel je, da je IUI brezveze, dobesedno, ker redkokdaj prinese rezultate. Ko dobim izvide, se narocim in pol gremo kar z IVF postopkom dalje. Kako ste ve? Cakanje je mucno, ne?
Sej vem, da nekako ne spadam v ta forum, ma sem se kar malo prištulila :-).

Pozdravljene!
Tiste ki ste pri dr.Resu- vam je predpisal aspirin?
Svetuje karkoli glede prehrane ali kaksnih omejitev v obdobju postopka?
Kako je s spolnimi odnosi do punkcije?-vem da po ET ni priporočljivo
Ste imele po punkciji bolovanje? Koliko casa?

Hvala!

Zdravo punce 🙂 !
Me nekaj časa ni bilo na forumu, pa vidim, da ste se lepo razpisale ;). Držim pesti, da uspe vsem, ki ste/smo v pričakovanju.
Jaz bi morala imeti ta mesec IUI, pa so nekaj zbrkali in imam v juniju. Sem pa kar na lastno pest jedla Femaro (dobila recept za pred IUI), tako da imam ta mesec vseeno malo več upanja kot prejšne mesece :). M je na vrsti danes ali jutri in moooočno upam, da je mogoče končno 1x ne bo. Upanje umre zadnje, a ne? 🙂
Če pa jo slučajno vseeno dobim, pa potem začnem 3. dan s Femaro in potem postopek IUI.

Pikapikapika, neee, Reš nič ne predpiše (razen Estime)..on pravi, da živimo normalno naprej kot da ne bi bilo nič. 😉

Po punkciji (v soboto 20.5) mene vsako jutri špika v jajčnikih, danes me je tudi…transfer sem imela včeraj..a vas tudi kaj boli spodaj?
Joooj ta Estima, morem prav dnevne vložke imet, vse teče hahaahaah

Nasmeh,
a pol Res razen estime prav nic ne predpise? Kdo ti je delal punkcijo, kako je bilo?

Držim pesti za vse, ki že čakate na “rezultate”! 🙂

Jaz še vedno čakam menstro, da začnem z injekcijami. Danes se mi je začel nek roza izcedek. Se kar ne morem odločiti, ali je to že to ali naj še čakam… A mislite, da je velika panika, če namesto 2. dan, začneš z injekcijami npr.3. dan? Ker jaz res ne vem, ali je to že to… :/

Roza7, js sm na istem kot ti! 😉 tudi danes nekaj izcedka, vem da bo jutri m. Bom zvečer poslala Resevi sporocilo, verjetno me naroci za četrtek? Kdo je tvoj zdravnik?

Je pa to zame prvi postopek in nevem prav nic..

js sem Reševa stalna stranka. 😉 Ne, nič ne predpiše..tudi bolniške ne..pravi,da se živi naprej kot si do zdaj. Kar je v bistvu res in še najbolje. Pač delaš po počutju.. Po punkciji je mogoč res tisti dan bolje malo počivati, po ETiju pa čisto normalno. Js sem šla, če je bilo med tednom, vedno v službo..čeprav ko sem bila prvič prvič, še ni dal pred punkcijo protibolečinsko..me je reeees bolelo, sploh ko sem hodila..zdej ti da pa injekcijo, da manj boli…
Reševa te naroči takoj drugi dan menstruacije.

Mi pa punkcija tokrat ni bila tako grozna, sej pravim, Reš da zdaj protibolečinsko injekcijo..je pa res da sem imela samo 4 folikle..je verjetno drugače, če jih maš 10 al več. Vse 4 postopke sem kar ok prenesla no, razen po prvi punkciji me je precej bolelo,ampak takrat še ni dal protibolečinske.
DRžim pesti, vse bo ok!!

Pikapikapika, jaz sem pri dr. Lomšek.

Hja, res upam da tudi Reseva da protibolecinsko, js namreč ne prenasam bolecine prav dobro..

Tudi pri dr. Reševi dobiš protibolečinsko injekcijo. Tudi zelo lepo naredi punkcijo, mene je skoraj manj bolelo pri njej kot pri dr. Rešu. Dr. Reš mi je pa tudi že predpisal aspirin v 3. postopku, pri prvih dveh pa ne, ne vem, kako se odloči kdaj ja kdaj ne.

Srečno vsem

A ni nobena dala kri za AMH? (Adrialab oz. Trst)?

New Report

Close