IUI/IVF/ICSI Maj 2017
Ekapuka,ja,takoj smo zaceli.
Vedno sem se pred M par dni prej,kaksen teden dogovorila za pregled in smo se ,takoj dogovorili.
Res moras pristopiti odlocno in mu jasno povedati,kaj zelis in,da to cimpreje.Mislim oz.vem,da se z dr.REsem,da vse dogovoriti ne glede,nato,da je Zelooo direkten..kr pogumno z besedo na dan..
Js imam jutri zjutraj punkcijo,drzte pesti,nazadnje se je zgodil,da ni bilo nobene jajcne celice ampak je slo zgleda med postopkom neki narobe,tud pri stopki srm takrst nekak zaj…ampak me vseeno preganja kaj pa ce spet ne bo nobene🙈do zdej so bile zmeri vsaj 4,od tega 2 oplojeni..parner bo seme kar sabo prinesel,nikoli mu ne uspe tam dat..pa saj ga razumem..ni pa staro vec kot eno uro..sej dr.Res to ve..a je se kateri prinesel od doma?
Joj kako hudo mi je ko preberem, da nekomu ni uspelo. S tem podozivljam najin boj za najino malo soncico, ki je sedaj stara eno leto in ob prvem pogledu nanjo po porodu je bilo vse pozabljeno, vse operacije, vsi postopki, vse hormonske terapije. Ceprav sem se ko sva po vecletnem boju koncno zanosila zklela, da ne grem nikoli vec cez vse to, saj je bilo zame vse skupaj zelo stresno in bolece. Ampak kot sem rekla, ob prvem pogledu nanjo je bilo vse pozabljeno in vse se kako vredno. Ne predstavljam si zivljenja brez nje. In sedaj greva v nov boj. Sama sem na dolgem postopku in jutri zacneva s prvimi hormoni, da me spravijo v meno, cez 14 dni pa ce bo vse po planu zastartamo s puregonom. Se je pa vse odvilo ultra hitro. V zacetku aprila sem klicala za termin pri tocno doloceni zdravnici in ga dobila zacetek maja. Vesel k radio da je slo tako hitro. No in vse se je tako noro izslo, da sem po posvetu sla dat kri za hormonsko sliko, ker sem bila ravno v pravih dnevih po menstruaciji, za moza sem izprosila datum za spermiogram cez en teden, dala sva kro za spolno prenosljive boelzni in mene so narocili za zacetek postopka ze v tem ciklu, ker se je izslo, da so bili opravljeni vsi pregledi. Tako da jutri prva inekcija. Se neizmerno veselim, tokrat de ne bojim prav nicesar, ker sedaj vem kaksen zaklad te caka za tvoj trud. Punce vsem iz srca privoscim da nam uspe cim prej. Ali mogoce katera ve, ali obstaja kaka skrita fb skupina ali chat, kjer bi se lahko bolj sprosceno pogovarjale in si bile v oporo?
Pozdravljena Ribica16,
res sem presenečena, ko sem prebrala tvojo objavico. Pri meni se je pa vse tako zelo vleklo. Kar čakati sem mogla več mesecev (ker je baje bila taka čakalna lista), čeprav sem bila tik pred 42. rojstnim dnem… Pa ne bi sedaj o tem, ker mi ni za kritizirat stvari… Zanima me samo toliko, ali si v Postojni ali pa pri dr. Rešu? Sklepam, da najbrž gre tam hitreje… Glede skritih fb skupin mene tudi zanima 😉 Sicer pa ti želim vso srečo. Jaz tudi čakam, da bom lahko prišla do svojega naslednjega, že 4. postopka… Vso srečo ti želim!
Joj kako vas vse razumem,in res je,pozabis na vse psiholoske in fizicne bolecine med samim postopkom. Sa te nase cmrlje je vse vredno..in da so zdravi!
Evo,jaz sem imela danes zjutraj punkcijo. Presenetljivo vse dobro prenesla, malo foliklov al kljub temu 3 oplojene celice, v pon.zjutraj transfer..upam,da se obdrzijo in potem mucno tistih 14 dni do testa..a veste,da sem si ze izracunala PDP..tocno na valentinovo.😍
Ampak tokrat mi je lazje,ker imava enega soncka ze doma..kar bo pa bo.😋
Sonce2017..me veseli,da ti je punkcija dobro uspela in,da imaš v ponedeljek prenos:)Za celice ne skrbi..!Jaz v obeh postopkih vedno imela samo 2 celici in 1 se je vedno oplodila.
Jaz bom jutri 7.dan po prenosu,tako,da v nedeljo 28.5 bo test:)Sem ,kar pozitivna in počutje ok..
Jest tudi izračunala (2.Februar 2018)oooooooo…,koliko bi bilaaaa presrečna,da nam vsem uspe:)
pozdravljene! jaz začnem junija tudi z dolgim protokolom.
fb skupine obstajajo, in to ene 3, skupine so zaprte, tako da se ne vidi kaj člani pišejo, lahko pa vsakdo vidi kdo so člani skupine in skupino, drugače jih ženske nebi našle.
mala biba. transfer na 3 dan si imela ker transferjev načeloma ne delajo za vikend, ampak glede na to da si imela tako malo uporabnih mogoče še boljše. tako je bilo nazadnje pri meni, sem mela 10 celic pa samo 2 zreli :S
Je pa zdravnik rekel da to ni normalno in da me bo v tem postopku posebej spremljal.
Halaena, sem v Ljubljani pri dr. Korošec. Tudi sama sem bila oresenecena kako hitro se je vse izslo. Je pa res, da za drugega otroka ni konzilija. Ze za orvega otroka so mi naredili vec operacij in sedaj drugega kot Uz in hormonsk slika ni bilo potrebno. Edino kar sem res prosila po moje s solznimi ocmi je bil termin za spermiogram, ker je sestra najprej rekla da je prvi termin konec junija. Na koncu je nasla termin cez en teden, ker gre v bistvu za kontrolni spermiogram in ne celotni pregled. In ko sem se sla narocit za zacetek postopka, se je vse izslo z mojim ciklom in jutri zacneva. Me pa preseneca, da so pri tebi zavlacevali. Jaz grem tudi na 40 in za prvega otroka se je tudi vse hitro odvijalo. Mogoce so tudi hiteli, ker imam hudo obliko endometrioze in se ne ve ali bodo moji jajcniki prestali se eno operaciji, saj naj bi se mi endometrioza vrnila, saj so se med zadnji op videli zametki.
Banana2 ja hvalaaa! Res komaj cakam, da se zacne nekaj dogajat. Sam upam, da me ne bo v pon sok in da mi bo rekel, da moram ne vem koliko casa cakat, da zacnemo s postopkom, katerimkoli pac!
Ribica16 ma zakaj pa se toliko casa caka na spermiogram? To je res cudno, v Izoli npr. lahko vsak cetrtek zjutraj oddas seme za spermiogram in se ni sploh treba narocit. Jaz imam v ponedeljek prvi posvet pri dr. Rešu in ko sem se narocala mi je sestra rekla, naj bo partner natanko dva dni abstinenten, da bo opravil spermiogram. Tako, da to je res tista ta prva stvar, ki jo tam opravis (ocitno). Jaz tudi upam, da bo slo hitro vse skupaj, ker laparo imam zrihtano in ni nekih indikacij, da bi bilo z mano kaj narobe, hormoni ok, prvi mozev spermiogram tudi ok.
Za vse drzim pesti!!!
Sonce2017..Nasmeh..:)
Ja se to ,kar hitro zgodi,da se jo pozabi vzeti.Važno,da si jo vzela.Jest ga nisem ,takrat dobro po punkciji slišala al na dan prenosa ja ali ne vzamem zjutraj estime..Tko,da je nisem vzela in mi je rekel na dan prenosa,da jo moram vzeti ,ko domov pridem in,da ni nič hudega.Razmaka pa je bilo 4 ure..! Je pa verjetno res dobro,da ne pozabljamo:)