Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IUI/IVF/ICSI Maj 2017

IUI/IVF/ICSI Maj 2017

Tina Miracle..Jaz sem za foro delala teste vsak dan enega ze od dneva prenosa.In verjela ali ne mi je ze pozitivno pokazal po prenosu..pozitivno…vedno je bila rahla crtica..Ampak to od stop inekcije..!Zato je boljse ,ce bos zdrzala do 14 dne po transferju na test.Bo najbolj tocno pokazal..vmes se pa dogaja in dogaja…!Ne muci se in delaj po obcutku..,ce hoces test narediti ..ga pa naredi…drzim pa pesti zate in uzivaj ,ter nam sporoci!

Hvala za nasvet banana2 🙂 Se bom vzdržala in počakala do naslednjega petka. In seveda sporočim rezultat. 😉 Lepo bodi

Nasmeh, Roza žal mi je, da vama še ni uspelo. Držim pesti za vse vas, da vam uspe. Občudujem vašo vztrajnost in pogum.
Tina Miracle, to čakanje res ni prijetno. Kot sem že napisala, sam bila neučakana in naredila prvi test že šesti dan, ki je bil negativen, ponovila 10. dan in je pokazal +. Včeraj se je ta plus potrdil, sedaj čakam na ultrazvok. Kako si preživela punkcijo? Kolikor vem jo dr. Reš dela brez anastezije…
A je katera od vas v postopku v MB?

Živjo,
srečkica42, če bo vse v redu, bom jaz kmalu pričela v s stimulacijo v mb. Zanima me pa kako dolgo si ti čakala na 1. postopek in ali je to tvoj prvi postopek. Žal nisem spremljala oz. prej našla tega foruma. Kakšno stimulacijo si imela in kolk folikov. Jaz sem že med starejšimi, zato me zanima al si morda stara 42? Lp in srečno vse od uz in seveda naprej do poroda 🙂 ter še dlje…

Srečkica42 BRAVO! Čestitam za to lepo novico. 🙂
Ja, to čakanje je zelo utrujajoče. Bah .. Ampak za + se “splača”. 😉 Punkcijo sem imela v Postojni pri dr. Rešu (brez anastezije). Dal mi je le injekcijo analgetika in povedal, da bo preprečila bolečine po punkciji. Sem pa poseg zlo dobro prenesla in ni bilo panike. Neprijetno je ampak ni pa nevzdržno. Moram priznat, da je tole čakanje veliko bolj neprijetno. 😉

Punce, prosim, če mi lahko pomagate … Zjutraj me jajčniki skoraj da ne bolijo, čez dan pa se mi pojavijo kar močni krči (tako, da stalno čutim) in bolečine v križu. Trenutno sem 5 dan po ET in 10 dan po punkciji. Je imela katera podobne izkušnje?

HVALA, zlate ste 🙂

Cakisa, ja, prav imas glede mojih let in to je tudi moj 1. postopek v mb. Od vpisa na čakalno listo in do transferja je minilo 6 mesecev. Vključena sem bila v kratek postopek. Imela sem 16 celic, 10 uporabnih, 6 oplojenih, 3 zarodke, 2 so mi vstavili. Kot vidiš, leta niso ovira. 🙂
Tina Miracle, zjutraj, ko sem se zbudila, tudi jaz nisem čutila nič, sem se dobro počutila. Špikanje, slabost, občasno bolečine v križu, so se pojavile kasneje, ko sem se “razgibala”. Okrog 5. dneva se je pri meni pojavil občutek, kot da bom dobila menstruacijo. O, ja, to čakanje na prvi test… naj ti mine čim hitreje in seveda, da bi zagledala +!! 🙂 😉
Punce, vso srečo vsem!!! 🙂

Srečkica42, a te lahko še vprašam, al si imela IVF ali ICSI?. Mi še zaupaš, če si imela Gonal in kakšno dozo? A ni čakanje 6 m malo dolgo, če računaš od samega vpisa na čakalno listo? Vsekakor ti želim srečno nosečnost in vse dobro! Oglašaj se še kaj, saj rabimo pozitivne zgodbe 🙂 Hvala za odgovor. LP

Evo, ta mesec pa sva prišla do najinega prvega IUI. IUI sva imela 7.6. Vem, da pp statistiki ni veliko možnosti, ampak sem vseeno optimistična in upam na +.

Držim pesti, da se vsem čim hitreje testi obarvajo pozitivno 🙂

Pozdravljene da se malo oglasim.. Od štirih celic sta se 2 oplodile..in so mi kar obe vstavili.. Danes sem 1 teden po punkciji.. In četrti dan od transferja..Nekih bolecin v jajcnikih nimam tudi prsa so me nehala bolet.. Edini znak ki bi lahko potrjeval da je uspelo je slabost.. Ahh pa se tako dalec je test… Res je najhuje tale čakanje.. Srečno

Aja pa še glavobole imam danes že tretji dan.. Vzamem lekadol.. Ki mi sicer ravno ne pomaga samo malo olajša.. Kaj mislite ali lahko vzamem kaj močnejšega.. Naj povem še da imam migrene in jemlem naceloma nalgesin forte.. Lp

Andreja1984..Ja te glavobole sem imela tudi jaz.In meni pomaga samo Nalgesin. Ampak pravijo ,če vzameš sem pa ke..,kakšnega ni panike.Drugače ga pa ne priporočajo.Ampak ne bo nobenga problema,če ga vzameš.Enega na dan..odžene glavobol stran:):)
Držim pesti ,da čimpreje zagledaš plusss:)

Cakisa, ja, imela sem gonal (doza 225). Teh 6 mesecev je dejansko bilo od mojega klica, ko sem se naročila in do transferja. Tudi meni se je najprej zdelo zelo dolgo, dočakat prvi in drugi pregled, ampak, ko pogledam nazaj je bil timing povsem pravi in je hitro minilo. Kdaj ti začnes s postopkom?
Tina Miracle, kako si, verjetno so že zelo blizu testa. Držim pesti! 🙂
Allstar, ne oziraj se na statistiko. Pri moji statistiki bi mi bilo za obupat, pa je do se je do sedaj dobro izteklo. 😉
Andreja1984, slabost je dober znak, no pri meni je bil. Uživaj vsak dan posebej, ko bo plus, tako mirnih dni več ne bo. Tako se jaz tolažim, ko po plusu čakam na UZ in upam, da bo…. 🙂 🙂
Lepo nedeljo vsem! 🙂

Hvala sreckica 42… Poskusam cim bolj odmisliti glavobol..slabost je bolj prisotna zutrej po zajtrku..pa ponoci sm bla zej ze 2 dni tko lacna.. Ahh upam da so ta pravi znaki.. Nočem karkol prehitevat..ker veliko psiha naredi…
Kdaj pa mas uz.. Si bla na krvnem ali si samo delala test..?

Punce pozdravljene,
Da se vam se jaz predstavim. Z mozem sva v “boju” za drugega otrocicka in tokrat je vse lazje, ker imava en zakladek ze doma. Prvic nama je uspelo v tretjem postopku. Sedaj pa sva v prvem postopku za drugega otrocka. Imam dolgi postopek in ti hormoni me ubijajo. Zelo slabo jih prenasam, ampak je vse vredno potrpeti. Sedaj sva se v drugi fazi, ze 6 dni sem poleg suprafacta se na putegonu (300). Mislim da imam kar “konjsko” dozo. V sredo imam uz, kjer bom videla kako dem reagirala. Sem kar malo nervozna, ker nisem nic kaj napihnjena ali da bi kaj v jajcnikih cutila. No, konec koncev pa potrebujeva le eno pravo celico. Za vse drzim pestke, da cim prej uzremo zeljeni plusek. Me je pa zelo strah punkcije, ker imam jajcnike od operacij in vseh postopkov ze zelo prizadete in me ze UZ zelo boli. Upam da tokrat rata, da mi bodo delali punkciji v sedaciji.

zdravo punce
Zelim podeliti svojo zgodbo, ker vem kako mi je pomagalo, ko sem med postopki in po transferjih prebirala forume. Pomagalo mi je slisati pozitivne zivljenske zgodbe.
Zaradi spremenjene oblike maternice in tudi let, so naju z mozem po hitrem postopku poslali na icsi v Lj. Prvic kratek postopek, kjer ni nastala niti ena zrela celca. Obupana sva sla domov. Seveda ne predvidevas, da se zalomi ze cisto takoj. V drugi postopek sem sla s strahom, a bo kaj celic. Tokrat v dolgi postopek. In so bile in to 2 zreli, ki sta se oplodili. Na tretji dan so mi vstavili boljsi zarodek. Po 4 dneh so izginile bolecine v prsih, 10.dan menstruacija. V tretjem postopku je ponovno kazalo slabo s celicami, pojavila se je cista, pa en je videl take, drug drugacno velike folikle, da sem bila ze takrat obupana. Pa sta se na koncu pojavili spet 2 zreli celici, se oplodili. Na tretji dan so mi vstavili en zarodek (obeh mi niso smeli) in potem seveda cakanje. Takrat nisem imela nobenih posebnh znakov, samo mogoce mogoce malo bolj pone prsi, ki niso bile bolece. In ni bilo menstruacije. 12.dan sem napravila cb, ki je bil +!!! Ceprav moram priznati, da je bilo nekako drugace, kot takrat, ko je bil minus in sem kar malo pricakovala plus. Kljub temu, da je bila rizicna nosecnost, sem si rekla, da na vseh stopninjah pa ze ne more biti tezav in sem skusala ohranjat pozitivno energijo. Nasa zlata puncka se je rodila res 2 meseca prej, ampak je cisto vse ok.
Drzim pesti, da vsaki cimprej uspe zagledati + in 9 mesecev kasneje objemati svojega soncka!

Andreja 1984, midve sva imele na isti dan – ti transfer, jaz pa IUI, ampak si vseeno par dni pred mano 🙂 . Jaz čakam, čutim neko špikanje v jajčnikih, včeraj sem imela tudi malenkost, res malenkost rjavega izcedka (kar je verjetno še posledica iz IUI, ker za vgnezditveno bi bilo prezgodaj, pa še rjavo je bilo, pomeni, da je bilo staro). Pred vgnezditvi naj ne bi čutil nobenih znakov, vem. In ne vem a je pri meni psiha, ali kakšna posledica IUI, ampak mene ful tišči in špika po obeh jajčnikih in maternici.
Kaj bi dala, da je uspelo in da je res statistika na moji strani….občudujem vse tiste, ki greste čez vse te postopke, sploh IVF in to večkrat….
Ima katera že kakšno novo novico? 🙂

Živjo Punce, končno imam nove informacije glede mojega 1. IVF postopka. Žal se ni končalo pozitivno. Že 6 dan po ET (četrtek, 8.6.) sem dobila rjav izcedek, popoldan pa sem že dobila manjšo krvavitev. Vse skupaj se je nadaljevalo tudi 7 dan po ET, 8 dan po ET pa sem dobila menstruacijo. Me je presenetilo, saj je od prejšnje menstruacije minilo le 24 dni. Ampak je jasno, da ni uspelo in tudi testa nisem delala.

Še dobro, da imam 2 zamrznjenčka. In tokrat greva ALL IN. 🙂 Danes zjutraj sem klicala v Dravlje in vprašala, kdaj bi šla lahko na ETZ. Čeprav imajo julija dopuste mi je sestra po navodilu zdravnice naročila, da pokličem 1 teden pred naslednjo menstruacijo. Predvidevam, da to pomeni, da bo ETZ že z naslednjim ciklusom (julija).

Ker ne vem kako poteka ETZ, bi prosila vse, ki imate kakršne koli informacije, da mi napišete. 🙂

Hvala in SREČNO vsem 🙂

Ohh tina prav škoda..ampak super imaš zamrznjencke..tko da sam glavo pokonci..
Allstar dolgo bo še to čakanje.. Jaz ce bom zdrzala šele 21.6.. Mene u bistvu samo občasno spikne u jajcnikih..pa zvečer ko se umirim v postelji mi kruli po jajcnikih…Hehe
Mogoče pa je bil izcedek dober znak..
Držim pesti

Oo Tina, prav škoda, sem bla ziher da bo. Ampak lej, glejmo to iz pozitivne strani, zgleda nam ti majčki niso bili namenjeni, bodo pa v naslednjih postopkih sigurno. Maš pa zamrznjenčke kar je super, ti bo prizanešeno s špikanji in punkcijo in vse. Drži se!
Me pa zanima kdaj boste šle v nov postopek? Je avgusta že prehitro? Pravijo, da morata minit vsaj dva ciklusa..

New Report

Close