Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IUI in sotrpinke

IUI in sotrpinke

Pozdravljene!

Sem soterpinka za IUI. Prosila bi za čim več informacij. UZ imam 27.1. zanima me kako poteka postopek in če 1. IUI ne uspe, kako imajo prakso v Leonišču za 2. IUI?
Je kateri že uspelo preko IUIja?

Upam, da bo tema zaživela, da bomo lažje prebrodile ta čas.

Pozdravljena Occiblu…..jaz sem bila na 3 IUI v Leonišču, žal neuspešno….IUI lahko opravljaš vsak mesec, ker ni nobenega invazivnega postopka….jaz sem bila na Femari od 3 dne menstruacije pa do 7 dne….11 dan je bil UZ, pridelala sem od 2-4 folikle, ko so folikli bili veliki 20mm sem dobila stopko in čez dva dni je sledila inseminacija. Postopek je zelo preprost, nič ne boli kot en navaden ginekološki pregled, traja cele 3 minute. Na GK LJ izvedejo ponavadi 3 postopke, v kolikor so neuspešni preidejo na IVF. Procentualno je možnosti zelo malo, meni so rekli 15% na ciklus. Po 3 postopku sem bila že kar napihnjena, tako da sem se odločila da ščistim telo in preidem na IVF. Upam, da sem ti lahko pomagala.

Veliko si mi odgovoril.
Mene nekaj zanima isti dan, ko so me dalai na IUI sem dala kri za hormone LH, tsh, plr (nekaj takega). A si ti tudi dala? Kdaj si izvedela za izvide. Namreč meni je bilo rečeno, če ne bom ok odreagirala, da gremo naprej, samo kaj v tem času nisi nič v kontaktu s svojim G. Kako pol ti to njemu poveš, da ni uspeha?
Kako si pa pol do IVFja prišla, kaj si G rekla pa se zopet naročila in čakala 2 meseca? Al kar avtomatično 3 neuspelem se gre na pogovor k G in se dogovorita za IVF?
Meni je sicer omenu, da mava malo šans, zato vprašam. Ker ma moj malo živih pa še oblikce niso prave.

U ja pri kerem G pa si, si v Ljubljani?

jaz sem imela že vse preiskave narejene, tako da sva z mojim na GK dala samo kri za spolnoprenosljive bolezni. Nisimi mi povedala kako stimulacijo pa imaš? Jaz sem kot sem ti povedala pila tablete od 3-7 dne potem sem imela UZ in 14 dan ineseminacijo. Potem sem čakala menstro, ko sem jo dobila sem ponovno poklicala na GK sestro Tatjano in sem spet ponovila postpek in tako 3×. Ko so šli trije postopki mimo so mi odobrili še 4 in sem rekla da ne bom ker sem bila že napihnjena in ker je bilo pred poletjem je moja dokumentacija odšla takoj na konzilij za IVF in dobila sem kar v roku dveh tednov odgovor da so mi ga odobrili v septembru, nisem pa šla sem počakal pol leta in sem potem kar v decembru poklicala in dobila datum in sedaj sem tik pred punkcijo.

a ja sem pa pri dr. Drobniču…..

Jaz imam tudi Femaro 2 tabletki med 3-7 dnevom ciklja. Mene je naročila 12.dan- UZ. In sicer na nedeljo pride.
Ker se malo s temi postopki v Leonišču lovim, nisem vajena, da je vse avtomatično. Ponavadi, se vse nekaj na ročaš na G in to vedno čakaš dva meseca.
Če sem te jaz razumela po 3 neuspelem IUIju, te je Tatjana avtomatično poslala naprej v postopek? Ali si se spet mogla naročiti pri G in potem si rekla, da si mela 3 IUI ne uspele, da bi pač začela z IVFjem? Ta del mi ni jasen. Ker pri nama je malo šans. To veva, zaradi slabe koncentracije in nepravilnih oblik plavalčkov.

Drugo kar me zanima: Jaz vse mam narejeno, samo še dal mi je pregled krvi, zato sem te vprašala, če si ti tud takrat dala pregled hormonov in kako si izvedela izvide glede na to da sem že tik pred postopkom. (27.1. je že UZ)

Kaj vse pa moraš imeti narejeno za IVF? Da vidim, če nama še kaj manjka. Si imela prej tudi lapro?

Sedaj si že v prvem postopku IUI, v kolikor ta postopek ne bo uspešen boš če boš dobila menstruacijo poklicala sestro Tatjano in ji boš povedala, da si dobila menstro, tako ti bo Tatjana ponovno povedala kdaj prideš na UZ in tako naprej vsak mesec. Ko sem se jaz odločila, da grem na IVF pa sem sestri Tatjani povedala, da bi želela na IVF in so moji papirji odšli na konzilij za IVF. Torej ko bo boš če boš dobila menstro po 3 IUI poklicala Tatjano in ji povedala, da bi rada da pošljejo papirje na konzilij za IVF in boš čakala na odobritev konzilija. Če te pa karkoli zanima lahko tudi Tatjani pišeš na mail, je zelo prijazna in hitro odpiše. Kar se tiče tvojih hormonskih preizkav pa nevem kako gre na GK LJ ker mene je poslala moja ginekologinja in ko sem prišla prvič v Lj sem že to imela narejeno. Pred IVF pa moraš imeti enako dokumenatacijo kot pri IUI ( hormonske preizkave, laparo ali histero, spermiogram partnerja, HSG….

Kaj potem je treba vse na novo narediti za IVF ali veljajo papirji že od IUIja?
Mi zaupaš na zs od Tatjane email? Bi ji kar pisala za krvne preiskave.

No men ni jasno okol lapre/histero, ker ene majo ene ne in vseeno pridejo na IVF.

mail od Tatjane : [email protected]…..ja veljajo enaki papirji kot za IUI….ene punce imajo samo histero, ene laparo odvisno kaj so jim odstranjevali oz .kake težave so imele, to je odvisno od vsake posameznice….jaz recimo nisem imela ne eno ne drugo ampak kar klasično operacijo…..

A ha se mi je zdelo, ker ene so mi rekle da nič niso imele. Pa mi ni šlo skup, ker eno od tega moraš imeti.
Hvala za mail!

Mene pa zanima ali ste ob uiu imele tudi spolne odnose ali jih takrat odsvetujejo?

Lp

New Report

Close