Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IUI – dr. Reš

IUI – dr. Reš

Pozdravljene!

Tudi jaz sem navdušena nad “našim” novim forumom!
Zdaj pa k vprašanju: prejšnji teden sem bila pri svoji G in dobila napotnico za inseminacijo pri dr. Rešu. Zanima me, če moraš pri njem sam postopek inseminacije plačati, ali je lahko vse na napotnico.
Slišala sem, da se pri njen vsak drugi postopek IVF plača.
Ne vem pa, kako je pri njem z IUI.
Aja, pa še to: G me je poslala k dr. Rešu, ker prideš pri njem zelo hitro na vrsto. To je res – včeraj sem se naročila, 16. 05. pa že imava z možem pri njem posvet.
Ali dela IUI v Lj. ali v Postojni?

Hvala vam za pomoč in lep pozdrav vsem puncam,
Tašika

Tašika o tem smo če se spomneš debatirale v enih od prejšnjih tem in jaz sem klicarila vse povsod prav zaradi te zmešnjave glede plačila pri Dr. Rešu. Nobeden mi ni mogel dati konkretne podatke , vse sestre so nakako ovinkarile glede tega plačila, no uspelo mi je zvedeti, da Dr. reš dela privat in da se pri njem nekako plača, ne vem pa ali vsako drugo inseminacijo al pa vse. Jaz sem se prav zaradi te negotovosti potem naročila v Ljubljano in sem naročena 27.05, klicala sem nekje pred enim mesecem za naročilo. No dokaj hitro, razočaranje pa, da bom verjetno na mizi za inseminacijo šele septembra. Ne upam si upati, toda srčno upam, glede na jutranji izid (rahlo obarvana črtica na testu) mi vsega tega cirkusa ne bo treba, sicer pa se nikoli ne ve. Nisem nekako razpoložena, ker ne vem kaj naj si mislim, ali naj se veselim ali naj jokam , srčno upam, da nama je tokrat uspelo, veliko sreče tudi tebi, pa poročaj, če kaj novega izveš.

Karin

DRŽIM PESTI!!!!!!!!!!!!!!!!1

Živjo, Karin!

Močno upam, da bo to tvoj mesec in da je črtica prava!!!!
Glede plačila pri dr. Rešu, pa bom vprašala iz prve roke, 16. 05. ko imava z možem posvet pri njem. Govorila sem po tel. s sestro, ki je rekla, da moram s seboj prinesti vse izvide, možu bo še enkrat dela spermiogram, nato pa se bomo dogovorili o inseminaciji. Moram pa reči, da če je za plačati, grem v GK!
Bom poročala, ko kaj izvem!
Tudi ti se, prosim, se oglasi, kaj je pri tebi novega!

Lp,
Tašika

Spoštovana Tašika !

Tudi jaz sem pacientka prim.dr.Reša.
Za sabo imam kar nekaj postopkov IVF. Sporočam ti, da se vsak drugi postopek v celoti plača, kar pomeni sam postopek + zdravila-injekcije. Pa sem tudi že slišala, da bi morale biti injekcije zastonj, kadar je zastonj postopek, tako da ne vem točno ali je vse po pravilih.
Sicer pa sem z oskrbo kar zadovoljna. Preglede, tudi UZ kontrole pred postopkom opraviš v Ljubljani (Koseze), IVF postopek pa v Postojni. Sam postopek ni tako boleč tako, da se ne rabiš bati, če boš šla v to, je pa to precej drag “šport”, še večje pa razočaranje, če je neuspešno.
Želim ti več sreče kot sem jo imela do sedaj jaz.

Iza!

Napisala si, da je drag šport IVF postopek. Koliko pa stane pri dr. Rešu vse skupaj za 1 postopek?
Zakaj si se odločila za dr. Reša? Ali gre vse ful hitreje?

Ej, IZA, POGUMNO V BORBO! ENRAT BOMO TUDI ME MAME. PA TUDI, ČE PRI 40-IH.

Taja !

Sam postopek IVF stane nekaj čez 190.000,00 SIT, injekcije (GONAL F) pa so, (odvisno kje jih nabaviš, čeprav cena po moje ni bistveno različna), okoli 6.200,00 SIT za 1 ampulo. Je pa spet odvisno koliko jih katera rabi, jaz jih za vsak postopek rabim okoli 30. Vzporedno z Gonalom F pa sem rabila 7 dni še injekcije Decapeptyl (dobiš pri dr.Rešu), za katere pa ne vem točno koliko sem plačala, mislim da okoli 15.000,00 SIT.

Pacientka dr.Reša sem že 5 ali 6 let, po priporočilu mojega ginekologa.
Ne vem kako je drugje, ampak tukaj gre vse hitro, (odvisno od ciklusa), dr.Reš je
na razpolago vsak dan, tudi prazniki, nedelje.
Moram pa priznati, da nisem preveč seznanjena kako to poteka drugje.

Pravijo, da mora človek prepričati sam sebe, da enkrat bo uspelo, čeprav lahko rečem, da sem jaz že kar malo obupala.

Lep pozdrav !

Ja, Iza, moram priznati, da je tale stvar res zelo draga. Malo sem računala in skoraj bi me kap. In če si po vrhu vsega samoplačnik in zadevo opraviš večkrat na leto…. Bankrot! No, ja, to je le razmišlanje. Tudi jaz bi prav gotovo šla skozi to, če bi bilo potrebno. Tudi zakreditirala bi se!!!!!! VSE ZA RAST NATALITETE!!!

Upam, da ti bo dr. Reša uspelo kmalu “skenslati” (beri: Iza bo mamica)!!!!!!!!!!

HUREJ, HUREJ, HUREJ, MI GREMO NAPREJ – V BOJ ZA PAMŽKI !!!!!!!!

Hvala za informacijo!
Res je drago tole vse skupaj, kot praviš.
Bomo videli v četrtek, ko grem tja, kako bo vse skupaj potekalo.

VELIKO SREČE VSEM!

Tašika

Punce,dr Reš drag ne drag…. je pa mojster.V lj imaš na Uz vsak dan druzga zdravnika in imaš občutek da se nihče prav zares ne zavzame,Reš je pa edini tam in ta te spremlja tko da je že filing več kot dober.

To je res.Reš je mojter za stroko in svoj žep. Pač: UNIVERZALEN! ;-))

Jaz ne vem kaj se stalno tolk pritožujete nad tem, da veliko da v svoj žep. saj nobena ni prisiljena it k njemu, pa pejte v Lj ali MB samoplačniško in bomo videli kolk tam poberejo v svoj žep. Nikjer na svetu ni tolk poceni postopek kot pri Rešu. Ko sem bila jaz pri njemu v postopku je veliko več dal ven iz svoejga žepa, kot ap pospravu vanj. Saj mi je kar nekaj stvari šenkal in ne govorim o eni inekciji, temveč o punkciji in še čem.

Hja… najbolje bi bilo, če bi dali koncesijo še komu drugemu, a ne? Saj dela je čez glavo! Pa bi tudi Rešu ne bilo treba delati po cele dneve.

Tudi jaz sem bila pred nekaj leti pri dr. Rešu. Bila sem na dveh postopkih, enega ko samoplačnik in enega preko napotnice. Ta ki je preko napotnice bi moral biti v celoti zastonj pa ni. Vsa zdravila plačeš sam. Kar je kar veliko denarja. Sem se pozanimala na ZZZS kjer so mi obrazložili, da je tudi pri dr, Rešu postopek v celoti krit, da pa naj se sama dogovorim z njim. Halo. Seveda sem presedlala na GK in mi ni žal. Postopki so bili korektno opravljeni. Oprevila sem še tri. Zadnji je bil uspešen in imam svojo punčko. Mislim, da ni prav, da dr, Reš služi na račun parov, ki si na vso moč želijo otroka in marsikaj požrejo. Ne vem kje je tukaj kontrola ZZZS ja. Kar se tiče pa dela dr. Reša pa tudi jaz nimam pripomb.

Jaz zdravila v koncesijskem nisem nikoli plačala pri Rešu, imela sem celoten postopek zastonj, niti tolarja nisem dala za nič. Zato me to zelo čudi in če je tako kot pravite, se strinjam, da bi mogla bit neka kontrola in tudi sankcija.

še to sem pozabila, zakaj pa šparate jezik? Jaz ga sigurno ne bi in bi se skregala takoj. To da daste svojo jezo na forumu ven, vam nič ne hasne, da se pa z njim skregate, pa lahko dosežete svoj denar nazaj. Še vedno lahko na koncu presedlate v LJ. Je grdo in nesprejemljivo kar počne, vendar če boste tiho, bo še naprej to počel.

Tudi ljubljana ni cvetka, take izkušnje kot imam jaz tam, je zadnje kar še grem tja. Vsepovsod so slabe in dobre strani ter izkušnje, tako, da se vsepovsod in vedno moramo potegniti zase oz misliti nase in tudi storiti kaj .

S to zadnjo trditvijo se popolnoma strinjam.
Jaz naprimer rabim podarjeno moško celico,ker jih moj mož nima.In kot da nisva že dovolj kaznovana,v Lj.na GK od naju zahtevajo da si v celoti morava zdravila in ultrazvoke sama plačati.Samo zato ker nočeva čakati še dve leti več in sva se odločila za tujino.Kljub temu da greva na ZZZS in se nama potem izniči en postopek.
Dr.Reš pa samo zahteva napotnico in naredi ultrazvoke brezplačno,kljub temu,da sploh nisem njegova pacinentka.
Sem pa pacientka velikega specialista na GK.Ampak tam 2x več računajo za isto delo kot pa dr.Reš.

Jaz sem sla najprej res k Resu, kjer ni uspelo, v drugo je uspelo na Klinicnem v Lj. Pri Resu mi marskaj ni bilo uredu. Naj nastejem:

– po punkciji ti rece da kar pojdi domov, medtem ko na Klinicnem v LJ lezis na postelji dokler zelis in ko prides k sebi sele odides domov, medtem zate poskrbijo (pijaca. ustrezna hrana)
– isto se ponovi potem, ko ti ustavijo zarodek (baje je pomembno, da potem lezis, jaz pa sem sla pri Resu kar domov, saj pravzaprav niti nima v Postojni prostora kam naj bi te dal lezati)
– po punkciji sem se v Lj pogovorila z zelo prijazno biologinjo, ki mi je rekla, da so bile semencice (moska neplodnost v mojem primeru) precej negibljive, poleg tega da jih je bilo zelo malo, zato jih je oblila z neko tekocino in so lepo zacele gibati (ne vem zakaj je to pomembno, ker jim potem itak repke tako stran kot jaz vem, ampak ocitno je to ze pomembno), pri Resu pa mi tega niso sploh omenili in po mojem mi niti niso naredili,

– pri Resu so drugacna zdravila in sem imela 16 jajcic od katerih se je 1 oplodilo, na Klinicnem pa 6 jajcic in 2 oplojeni!!! Tudi to pove zelo veliko!
– dr. Res mi je dal zdravila in injekcije in rekel da naj mi kar moz doma zjutraj daje injekcije in smo res to delali, na Klinicnem pa so kar osupli ko sem rekla, ce lahko to dela moz, saj ni zdravnik. Vsak dan sem potem po njihovih navodilih hodila na injekcije v zdravstveni dom z zdravili, ki so mi jih dali na Klinicnem. Pri Resu sem sla k njemu samo na zadnjo injekcijo. Zakaj sem si pri Resu sama mogla dajati injekcije oz. je to delal moz? Po moje (zdrava kmecka pamet) so vmes stroski. Za razmisliti.
– Se bi se naslo kaj ampak se sedaj ne spomnim.

Kakorkoli, imam dve puncki stari dve leti in pol. Le vcasih se zaidem na ta forum. Danes sem sla po skoraj letu dni, da se izpovem tam, kjer mislim, da lahko kaj povem.

No, srecno!

Samo nekaj bi rada dodala k tvojemu pisanju,nekdo36.

Jaz sicer nisem pri Rešu, pač pa na GK v Ljubljani in bi napisala, da ustrezna hrana in pijača omeni čaj in prepečenec.

Glede injekcij pa; jaz si ji sama dajem, pa nisem po poklicu ne zdravnik, ne medicinska sestra, skratka, to lahko dela vsaka sama ali pa partner, saj ti sestre pokažejo, kako to gre. Za injekcije s hormonski terapijo ni potrebno, da ti jih daje medicinsko osebje. Stop injekcijo pa ti mora dat nekdo iz zdravstvenega doma ali bolnišnice. Tako da dr. Reš ne dela nič narobe, če ti reče, da jih lahko daje partner. Me pa res čudi, da so bili na GK osupli, saj sami sigurno to zadevo tako prakticirajo.

Glede tega, da je po ET treba poležat, so mi biologinje na GK rekle, da to ni stvar odločitve, ali bo postopek uspel ali ne. Če se ti zdi poležiš, če ne, pa ne.

Tudi na GK sem v dveh postopkih imela dvoje različnih zdravil, ker je zdravnica pač poskusila, na katere bom bolje odreagirala.

Nekdo36, mislim, da si na GK imela pač več sreče (glede podrobnosti o poteku postopka se ne spoznam, sicer pa tudi sama praviš, da MISLIŠ, da ti niso naredili enako kot na GK), nekateri imajo to srečo pri dr. Rešu.

Ne me narobe razumet, ne zagovarjam dr. REša, da dela vse lepo in prav, na GK, pa da ne. Samo mislim, da glede na tvoj opis vsa stvar le ni tako črno bela.
Vsem, ki na ++++++ še čakamo pa jih želim čimpreje na GK, ali pri Rešu, ali v MB ali kar tako!
LP PIKA

Punce dobro ste se ogrele na to temo. Jaz osebno nisem bila pri dr. Rešu in ne dvomim, da je strokovnjak, toda morate priznati da kljub velikemu število pacientk in pacientov na GK opravljajo svoje delo profesionalno. Meni so še preden sem sploh prišla v postopek IVF vse punce, ki so imele enake težave in so dale skozi od GK in MB omenjale samo neke slabe lastnosti glede GK, češ tam so neprijazni pa še uspe ti ne, ko pa prideš v MB pa takoj. In če greš v LJ moraš zares dobiti trdo kožo, ker drugače te povozijo. Ko so mi punce to govorile sem si mislila, da so tam živali in ne ljudje. No in ko se je postopek pri naju s partnerjem le začel pri dr. Drobniču, sem bila že prvi dan šokirana nad potrpežljivostjo in prijaznostjo – skratka ravno obratno kot so govorili. Moram povedat da praktično niti enkrat ni bil kdo neprijazen do naju zmeraj so nama dali vsa navodila za vnaprej, vprašala sva kar sva želela in vse so nama odkrito povedali, na vrsto sva prišla skoraj vedno ob uri razen enkrat ko je imel dr. punkcijo, takrat smo malo dlje čakali. V postopku sem bila letos prvič in mi je tudi uspelo zanositi po postopku ivf – icsi, tako da ne uspe samo v MB ali PO, ampak tudi v LJ.
V večini je odvisno od nas punce in od naših partnerjev, ter kančkom sreče, ki nas spremlja, kajti brez te tudi najbrž ne gre.

Evo to so moje izkušnje z LJ in res nimam niti ene slabe besede proti vsemu kar sem dala skozi.

Vsem, ki greste prvič ali znova v postopek, kamorkoli že, pa držim pesti za en debel plus.

New Report

Close