Najdi forum

IUI

Pozdravljene,

midva sva dobila napotnico za IUI LJ in me malo zanima kako to gre, če lahko tiste ki ste dale to čez malo poveste. Sestra mi je naročila da počakam na vabilo, po vabilu čakam na prvo M in potem jih pokličem.

Pozdravljena,

Tako nekako gre: dobiš pošto z navodili, pokličeš prve dni m na navedeno številko, jemlješ tablete oziroma si daješ injekcije po navodilu.

Ko pokličeš, te sestra že naroči na ultrazvok (10./12. dan oziroma glede na zdravila). Prideš na uz zjutraj, pogledajo, kakšni so folikli, sluznica, itd. Če še ni idealno, te lahko dan ali dva kasneje naročijo na še en uz.

Če pa vse štima, načeloma z urinskim testom preverijo, če že ovuliraš (pri meni enkrat so opravili test, enkrat pa ne – ne vem zakaj). Če je pozitiven, dobiš navodila in datum za inseminacijo.

Če je negativen, dobiš stop injekcijo in povejo, kdaj si jo daš (lahko si jo daš sama ali greš k njim ali v zd) in te naročijo na inseminacijo. Stop injekcija sproži ovulacijo, dva dni po stop injekciji imaš potem inseminacijo – prideta oba zjutraj, najprej tvoj da seme, potem čakata cca dve uri, da ga prečistijo ali nekaj podobnega :).

Potem imaš pa okoli 10-11ih inseminacijo, ki je – vsaj pri meni – bila precej podobna pregledu – nisem sploh nič čutila. Malo posediš in greš domov. Lahko greš teoretično tudi v službo.

Če cca 17 dni kasneje nimaš m, narediš test nosečnosti oziroma prideš k njim na test.

So pa vsi bili zelo prijazni in vse razložili, tako da zveni bolj komplicirano kot je v resnici :).

Veliko sreče 🙂

elephent hvala za odgovor, zanima me sam še to, a dabroston potem normalno jemljem al ne, to sm pozabla vprašat

Zdravo, mene pa samo zanima pribizno koiko casa ste cakeli na vabilo?

midva sva bila 19.10. v lj in vabilo je prišlo enkrat prejšnji teden.

hvala za odgovor, jaz sem bila tudi 14 dni nazaj in sedaj čakam vabilo. Potem pa veselo na delo. Dobila sem femara tabletke vendar, ko sem brala, mi je bilo kar grozno za kaj se prvotno uporabljajo.

Imam vprašanje v zvezi i IUI.Žena bo drug mesec dala kri za kontrolo hormonov.5.januarja je naročena v leonišču,kjer ji bodo povedali ali bo potrebno dajat inekcije ali ne.Zanima me koliko časa potem traja v kolikor bo potrebno dajati inekcije in koliko če jih ne bo treba da se opravi prvi postopek.

Pod inekcije verjetno mislite hormone, imela bo UZ po katerih se bo vidlo koliko rastejo folikli, ko so folikli primerne velikosti naredi O test in če je pozitiven je naslednji dan inseminacije, če ni dobi pa stop inekcijo in po stop inekciji mislim da je dva dni ko je potem inseminacija. Sama sem bila na tabletah Femara, in sem imela prvi UZ 12 dan, inseminacijo 14 dan, brez inekcije.

včeraj sem dobila m., v super upanju kličem danes, da bi me sprejeli v postopek iui pa so me za ta mesec žal zavrnili=( zaradi praznikov. žal, bova morala počakati na naslednji mesec.

zanima me, kolikšna je približna uspešnost pri vas z pomočjo iui? mi2 sva bila prvič, danes, je dan pričakovane m. bomo videli.

New Report

Close