Najdi forum

Iskanje službe – nadaljevanje

Pozdravljeni,

to kar ste opisali zgoraj mi je prav všeč in se strinjam z vami, na koncu se na ta račun smejiš. Seveda je veliko odvisno tudi od samega šefa, ali je normalen ali malo manj normalen.
Kakšna vprašanja jim pa zastavite me prav zanima?
S čim se ukvarjate, mogoče bi pa tudi jaz prišla na razgovor, ko boste imeli prosto delovno mesto, kajti s 15.1.2013 ostajam brez dela, podjetje je v finančni stiski in sledi odpuščanje.

Lep pozdrav, in vse dobro v 2013

Pozdravljeni,

to kar ste opisali zgoraj mi je prav všeč in se strinjam z vami, na koncu se na ta račun smejiš. Seveda je veliko odvisno tudi od samega šefa, ali je normalen ali malo manj normalen.
Kakšna vprašanja jim pa zastavite me prav zanima?
S čim se ukvarjate, mogoče bi pa tudi jaz prišla na razgovor, ko boste imeli prosto delovno mesto, kajti s 15.1.2013 ostajam brez dela, podjetje je v finančni stiski in sledi odpuščanje.

Lep pozdrav, in vse dobro v 2013
[email protected]

Pozdravljeni!

Stara sem 22 in lani sem diplomirala na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, iz univerzitetnega programa Finance in bančništvo. Zdaj nadaljujem magistrski študij in si poleg tega iščem še študentsko delo – izključno iz želje pridobiti izkušnje. Rada bi delala na področju financ, računovodstva, zadovoljna bi bila že z administrativnimi deli. Delo si iščem na področju Mariborske in Savinjske regije.

Sem resna, ambiciozna, razgledana in imam že kar nekaj izkušenj iz omenjenih področij, govorim tekoče angleško, obvladam delo z računalnikom, hitro se vključim v delo in podjetje.

Imam veliko željo po delu, četudi za minimalno plačilo.

Zanima me, kako se lotiti iskanja dela? Pošiljala sem prošnje na slepo, na katere povečini nisem dobila odgovorov. Po prebiranju foruma sej prišla do zaključka, da je boljši oseben pristop, vendar ne vem, ali sprva klicati na podjetje, iti kar do recepcije ali pisati maile? Predvsem me zanima kaj poudariti pri samem klicu na podjetje? Zdaj, da bi se posebej pripravljal na klic za vsako podjetje posebej (kar vključuje zbiranje natančnih informacij o podjetju), vzame zelo veliko časa, na koncu pa niti ne veš če lahko zaposlujejo študentsko. In ves trud gre v večini v nič.

Ima mogoče kdo informacije o kakšnem podjetju v mariborski regiji, ki išče ekonomiste za študentko delo?

Vesela bom tudi odziva na mail: [email protected].

Lep pozdrav!

Ekonomistka, si pa pridna:)

jaz sem stara 25, pa še nisem diplomirala in to samo zaradi tega, ker nas učijo samo teorijo, brez praktične podlage. Plus to, da ni dovolj, da snov razumem, jo moram znati tudi napamet, pa to celo knjigo…to mi je pred kratkim izjavila ena predavateljica.

No imam pa dogovorjeno službo, ker sem skozi cel študij delala in si nabrala ogromno izkušenj, vendar pri tej dogovorjeni službi baje da ni denarja za mojo plačo, pa čeprav je potreba po širitvi kolektiva ogromna.

Tako da sedaj iščem tudi jaz drugje in pri vsem tem sem hvaležna, da še nimam diplome, ker je potencialni delodajalci ne rabijo in ne zahtevajo, saj bi morali potem takem več plačati… Sicer brez vez hudo dvomim, da mi bo kmalu uspelo, pa vendar mi je lažje s V. stopnjo, kot pa z več.

Res pa je, da imam ogromno izkušenj in znanj ki jih zahtevajo na mojih “sanjskih” delovnih mestih.

Ko še enkrat preberem svoj zgornji sestavek, ugotavljam da sem obupana, pa vendar hudo preveč samozavestna in slepo optimistična. S tem odgovorom verjetno nisem nikomur razširila obzorij, recimo temu, da sem pač malo “pojamrala” ko že ravno 3 ure prebiram teme povezane s službami in neslužbami ipd.

Pa veliko uspeha pri iskanju vsem vam želim! 😉

To, kar si napisala mislim, da povsem drži, kajti sama sem ostala brez dela in pošiljam prošnje ter vso to sranje, kar gre poleg in NIČ.Seveda imajo nekateri že svoje kandidate, je pa res tudi to, da bi ti lahko na meil napisali VOZI MIŠKO, že imamo. Ne tudi toliko niso fleksibilni.
Sama sem v podjetju tudi dobivala prošnje za delo in sem vsem prejetim tudi odgovorila, saj so vendar ljudje.
Ne vem kako je po zakonu ali so dolžni odgovoriti ali ne, najraje pa bi jih nekam poslal, pa takšna kadrovska služba ni vredna počenega groša.

Veze in poznanstva so bližnjica do zaposlitve.

Ko se prijavi 100 ali več oseb, verjamem, da se jim ne da vse to brati, potem naj enostavno prepustijo zadevo kakšni zaposlitveni agenciji.

Veliko je napak tudi v zakonu, kajti objaviti je potrebno prosto delovno mesto, kandidat je pa že znan, mi pa pošiljamo vloge in upamo.

Lep pozdrav vsem ki se bodo najdli tukaj in to prebrali.Pred časom sem pisala da sem delala v eni od pekarn v Ljubljani.Nisem zdržala več.Sedaj sem na borzi dela,iščem novo službo.Sem razočarana nad šefi,nad sistemom,nad življenjem.Moram podeliti z vami ker me bo nepravičnost do konca ubila.Zakaj se dovoli sploh nekomu biti šef,a da svojega dela ne opravlja enako za sve delovce. Bila sem dobra delovka.Vem da sem,vsak dan je to potrdilo najmanj 150 ljudi ki so mi prišli in odšli.Oni so me držali tam.Stranke za katere sem bila nekdo ki svoje delo opravlja z ljubeznijo.Nekdo ki enostavno zna z ljudmi,nekdo ki zna prodati,nekdo zaradi katerega so se vračali.Zakaj to šef ni videl????Nisem iskala večjo plačo,nisem iskala regres,nisem iskala nagrado ko sem imela največji promet.Le lepo besedo.Le potrdilo da opravljam to dobro.Ne.Potegnil se je na stran pekov,ki so se me hoteli rešiti,motila jih je moja pozitivna energija,dober stik z strankami,nasmeh,ljubezen do dela.Zapomnite si…če se ti smrkavci ki se še pravilno podpisat ne znajo odločijo da se te rešijo,se te bodo! Mene so se.Sedaj sem zgubljena,ne vem iz kje naj začnem,ne vem kje naj pokažem to kar znam.To kar se danes ceni.Ta lepa beseda,ta nasmeh,ta ljubezen do dela z ljudmi.Komu to dokazati in pokazati??Upam da bo nekdo prebral ki ceni te vrednote,vrednote katerih je danas vse manj.Edino to mi še preostane.Upanje zadnje umre.Drž’te mi pesti!

lep pozdrav
kar se tiče služb je res, da je zelo težko dobiti službo tudi jaz sam jo iščem pa jo nekak nemorem najti in kličem pošiljam ponudbe itd.
Vsak gdo si želi zaslužiti in tudi jaz sem si želel. Le z malo truda in novimi informacijami se da daleč priti.
Če koga zanima kako delo mi naj napiše email pod komentarjem.

Upam, da takega vprašanja še ni bilo, zato upam da mi bo lahko kdo pomagal.

Sem na podiplomskem študiju v Ljubljani in tudi tukaj iščem redno zaposlitev. Prihajam iz Dolenjske in imam tam tudi stalni naslov, tukaj v stanovanju v Lj nisem prijavljena (je družinsko stanovanje). Zanima me kako naj delodajalcu v prošnji omenim, da večino časa bivam v Lj in ne na domačem naslovu? Ker vem da rajši delodajalci vzamejo delavce, ki so bližje delovnemu mestu, ker ni toliko potnih stroškov in ne bi rada že takoj izvisela samo zato, ker bo delodajalec mislil da sem iz drugega konca Slovenije. Naj samo napišem, da mi razdalja ni problem in če slučajno pridem na razgovor tam omenim, da bivam v Lj?
Mogoče malo čuden ‘problem’, samo bi mi prav prišel kak nasvet

če iščeš službo v ljubljani napiši pač naslov prebivališča v ljubljani, v življenjepisu pa lahko napišeš stalni in začasni naslov. ker pisanje o tem, da si se v primeru zaposlitve pripravljena preseliti bližje delovnemu mestu, mene še ni pripeljalo do razgovora. no, mogoče imaš specifično izobrazbo, potem prebivališče mogoče ne vpliva toliko na izbiro. srečno.

Pozdrav vsem,

jaz pa iščem eno dobro prošnjo oz. ponudbo,
sem mnenja, da to veliko pomeni, če dobro napišeš, oz. se predstaviš.
A mi kdo lahko predlaga kam sploh lahko pošljem prošnjo, kateri delodajalec sploh danes še zaposljuje?
V Zavod ne verjamem več, agencije pa tudi niso ne vem kaj,…

muki…jaz pošiljam prošnje kamor mi pade na pamet. Najprej sem dala čez vse kar ima veze z mojim poklicem pol sem pa pošiljala v vsa bolj znana podjetja iz našega območja pa pol sem šla še po imeniku gledat pa pošiljala… Kej več itak ne moreš nardit.

Pozdravljeni ,

Točno tako je , danes nimamo časa brati prošenj , premalo ljudi se zaveda , da se prošnje pišejo v obliki črke S , ki mora zajemati glavne podatke v tej obliki. Seveda še vedno dosti ljudi pozabi , da se prošnje vsaki dve leti spremenijo in da jih kljub evropskim vzorcem , morate napisati sami , saj po tem sodi , kdo ustreza delu in kdo je vsaj toliko , da je sam kreira. Kajti po tem spoznamo tudi ljudi , če so vsaj nekaj sposobni narediti samostojno. Torej nasveti za dobre prošnje:
– prošnja naj bo vedno napisana v lastni režiji , ne kopija iz neta
– berljivost podatkov je v obliki črke S , lahko ima tudi dva lista…sam da so podatki navedeni hitremu branju. Vse solatne prošnje mečemo za star papir.
– prošnja naj vsebuje sliko , ker takrat dobimo predstavo o človeku
– vedno naj prvo navedejo delavne izkušnje , šele naknadno vso solato o osebi sami.
– po novem lahko prošnja vsebuje en do dva stavka tudi v barvi ..a le navedba zadeve in email ( temno zelena, temno modra in siva ) saj delodajalec zazna to vrsto stavka in morda ne roma prošnja takoj v smeti
– naziv prošnje …ni več prošnja…danes se ljudje na žalost moramo ponujat za delo ..torej vlagate Vlogo za zaposlitev
– navedba jezikov ( govorim , pišem, in razumem ) pasivno in aktivno se več ne uporablja, tudi navaja se koliko krat uporabljate jezik , to je za delodajalca pomemben podatke :
primer : angleščina – pišem, govorim in razumem – uporabljam dnevno ( tedensko , do enkrat mesečno …itd )
– navedba dodatnih znanj je prednost ne slabost
– navajajte zavezanost k podjetju to je +

No nekaj nasvetov ,upam da komu pride prav.

In dodajam še …

Vsi, ki nimate uspešnih vlog za zaposlitev, jih morate zamenjat v najkrajšem možnem času ..pokazatelj je 3 tedne …če ni odziva , prošnjo morate takoj spremeniti. Pišite jih sami , evropske obrazce gledajo samo tisti , ki to razpisujejo, ostali to mečemo v smeti, ker ne podpiramo lenih ljudi. Prav tako prošnje ki ne kažejo motiviranosti mečemo v smeti, Tedensko se napišeta dve dobri prošnji z predhodnim pozanimanjem o podjetju v katerega vlagate prošnje, saj v prošnji lahko navajate njihovo delo stroko. Torej vsaj nekdo si pogleda kaj delamo , itd….Večina ljudi napiše tako :
Na internetu sem videla oglas …. = ?????? kako prosim?
Čudno v nadaljevanju prošnje pa piše vse mimo , saj je v razpisu navedeno iščemo kumunikativnost , motiviranost ..itd …..večina ljudi navaja = sem abiciozna , pridna bla bla . Po takih tematikah in neberljivosti oglasa , spet roma prošnja v smeti . Človek je nepismen , amen!

No še nekaj nasvetov…lp

Piši mi na mail: [email protected]

Zelo lepo svetovano.Tudi sam razmišljam v tej smeri,saj sem opazil da bivši delodajalec je zelo ljubosumen na moje znanje in uspešnost i se je zelo bal,da ga bom mogoče zamenjal in je tako začel škodovat meni!No po 4 mesecih brezposelnosti,pa ker ga je strah,da se bom kje zaposlil in bom telo uspešen ter da bodo zadovoljni z mano,pa si je izmislil,da mu grozim po emailu!WTF?Ja res!Dokazi?NI JIH!!!!!!!!! Samo zato,da lahko laže,da nebi zaposlitve dobil.Očitno zato,ker sem že pred odhodom govoril,da me bo sram komu koli povedat,kje sem bil zaposlen!In sedaj prostovoljno opravljam poklic.

Tia Mali – odlični nasveti! Definitivno sem se zamislila nad mojo prošnjo. Zanima me le, če veš oz. imaš kakšen odličen primer napisane prošnje? Ker določenih stvari še vedno ne znam popraviti… in verjamem, da bi izboljšanje prošnje kar pripomoglo k mojemu iskanju (sicer študentskega) dela.

Bi bila zelo hvaležna!

[email protected]

Tia Mali, sorry ampak ne vem kaj pomeni prijava v obliki S. Tudi jaz se več kot eno letu že mučim z iskanjem službe in pisanju prijav in očitno sem neuspešna pri pisanju prijav. Bom spoštovala tvoj nasvet, samo mene muči ena zadeva, moja letnica rojstva, malo je preveč oddaljena. Stara sem malo čez 50. Zaradi te skrbi, ker sem brez službe in neuspeha sem skoraj vsak dan zelo depresivna, karkoli bi šla delati samo, da bi bila vsaj malo koristna. Sem si uredila osebno dopolnilno delo za čiščenje in krajše varovanje otrok in pomoč starejšim osebam, pa tudi nič iz tega, sem že čisto obupala.

Super debata.
Vec bi se moralo o tem govoriti, se vec pa narediti. Govorim v smislu izobrazevanja. Zal smo otroci sistema, ki nam je omogocal, da smo po fakulteti ali celo srednji soli zlahka dobili zaposlitev. Danes je resitev kako cim prej zaceti delati drugacna kot samo koncana sola. Ustvarite si svoj posel. To sem storil pred dobrimi tremi leti, ker sem se odlocil stvari vzeti v svoje roke. Prevzel sem odgovornost nad seboj in nad tem, kaj in koliko bom delal ter koliko si zelim zasluziti. Danes je veliko priloznosti kako ustvariti svoj posel, le branzo moras najti oz. podjetje, ki ti to omogoca. Seveda obstajajo dobre sluzbe, s super delodajalci, postenimi in vestnimi sodelavci vendar je zal resnica taksna, da vsak bolj kot ne skrbi za svojo rit. To se opazi ze v nasi politiki… smo v novem obdobju innpotrebno se je prilagoditi, ker drugace delamo samo zato, da se obstajamo. Se opravicujem ce sem zgresil temo foruma, zelel sem povedati le to, da iscite priloznosti in poizkusajte sami nekaj ustvarit. Se da, verjemite. Redna sluzba je lahko samo se danes, ker lahko jutri dobis odpoved.

Ja, Borut tudi na to razmišljam, da bi se šla privat. Ampak ne vem kaj, vsak dan imam to v glavi. Sem ekonomsk tehnik, ampak dela v računovodstvu ne bi več delala. Trenutno hodim tudi na ene delavnice in upam, da mi bo kaj kapnilo. Ne vem. In si včasih rečem, ej ženska pri 52 letih se boš šla privat, halo? Sem v veliki dilemi. Vem pa, da brez mojega koraka naprej ne bo nič bolje, temveč precej slabše.

Pozdravljeni,
Ker situacija v Sloveniji vsak dan napoveduje slabšanje življenjskega sloga tudi prek izgube delovnih mest, si želim to situacijo tudi strokovno preučiti v diplomski seminarski nalogi z naslovom Vpliv zaposlitve na posameznika, vendar pa tega ne morem storiti brez vaše pomoči.

Ker verjamem, da lahko s svojim delom dodam vsaj majhen delček k izboljšanju situacije, ki trenutno vlada v Sloveniji vas prosim za sodelovanje v anketi, ter posredovanje ankete drugim zaposlenim, brezposelnim, upokojenim… ki bi bili vprašalnik tako kot vi pripravljeni izpolniti.

Url povezava do vprašalnika: https://www.1ka.si/a/24252

Za reševanje vprašalnika boste predvidoma potrebovali največ 5-10 minut ter še manj kot 1 minuto za posredovanje maila naprej.

Zahvaljujem se Vam za čas in energijo, s katerima mi pomagate pri pridobivanju podatkov za diplomsko nalogo!
Hvala in lep dan 🙂

New Report

Close