Najdi forum

Iskanje službe – nadaljevanje

Helena50 dobrodošla med nami saj tud jaz mam V stopnjo pa sem stara 34. let pa pišem prošnje kličem sprašujem pa nič. Tud jaz niosem nikoli rekla, da ne bi delala nadur nobenega dela nisem odklonila pa sem isto ostala brez dela tisti, ki so se pa vedno zgovarjali za nadure in podobno pa majo še zdaj delo to je pa to če ti ni za delo se moraš znat pa pravilno “PRILIZOVAT” drugače pa pristaneš tam kjer si sedaj.

Zanima me, kakšne pa so možnosti za zaposlitev v tujini kot uni.dipl.inž.str.?

Lp

Strojnik za tujino nevem, imaš pa dobre možnosti zaposlitve v mariboru L.P Točnih informacije še nevem.

Po mesecu dni od razgovora ni še nobenega sluha od delodajalca ali je pametno ,da malo poizvem ali naj raje pustim pri miru

Boljše je pustiti, jih na miru ker če bi bili navdušeni nad tabo bi te poklicali že malo prej.Poznam ljudi ki so bili že na 20 razgovorih, pa ni niso dobli, ti tako z tvojim načinom še dolgo ne boš dobla dela.Vidim po tvojem tonu pisave . Drugače bo treba.

Drugo
Zdaj je tudi vprašanje kako si odgovarjala na vprašanja na razgovoru…Ker če si pravi kandidat resnično dobiš še isti dan zaposlitev.

Odgovarjala sem ok na nekatere stvari smo imeli isti pogled..Ja potem pa očitno moram it z drugim načinom samo ne vem kako ?

med branjem vas,sem dobila potrebo tudi jaz svoje “probleme” podeliti z vami,,,mogoče pride v na prava ušesa,,,že nekaj časa sem kot prodajalka v pekarni,,v pekarni katere šef je Albanec,,,v pekarni kje delaš celih 8 ur brez ene minute pavze,,delaš z osebo katera te na pol ali sploh ne razume,,in se niti trudi to,,kateri že v pogledu vidiš da te sovraži ker nisi “njihova”in tako iz dneva v dan,,trpiš,,požiraš,,včasih metanje plehov,,včasih vpitje,,včasih samo tišino,,s tistim pogledom,,,požiraš dokler se ne naješ,,ko se naješ,,,kot sem se jaz večkrat,,ker tako jaz ne morem funkcionirati,,zamisliti ne morem tako delo z osebo s katero preživiš pol dneva skupaj,,in to vsak dan!!Tako sem kar nekajkrat tudi sama izbruhnila,,,potem sledi”kao” pogovor z šefom,,,da bo vse o.k,,da se bo on pogovoril z njim,,in bla bla,,,vglavnem,,vse se konča na temu,,,da ostanem,,da sem še vedno tukaj kje sem,,vsakič znova me prepričajo,,pa VEM DA ZMOREM VEČ,VELIKO VEČ!! Na žalost tukaj kje sem,,več kot prodajati izdelke,,ni možnosti se dokazati,,ni možnosti se pokazati da lahko ponudiš veliko več kot samo to,,izbruhnila sem tudi včeraj,,zaklela se da več ne pridem skozi vrata pekarne,,in spet požrla svojo besedo,,,po pogovoru s šefom,,sem spet tam kje sem,,sem tam in čakam kdo me bo enkrat opazil,,kdo bo dobil vsaj malo občutka da sem jaz ravno tista ki ne dela samo zaradi denarja,,ampak z dušo in srcem…

Pozdravljena med čitanjem tvojim stavkov se mi zdi vseskup žalostno, če izpostavim dejstvo da šef oz vodja odgovarja za fizične in na psihološki ravni (obračunavanja) , ko se nekdo nad tabo izživlja, oziroma psihološko obračunava z tabo, zato je predpisana kazen z s 45,68, in 60 člena zakona o upravljanju poslovnih subjektov in kazenskega zakonika z s člena 45,47,in 69 zakona o upravljanju z človeškimi viri, kjer je kazen kjer delodajalec odgovarja odškodninsko nekje med 5000-10.000 euri. Ker pa seveda vidim da je težko službo dobiti , vedno nekako popustite, in pozabite, samo veste kaj ne dajte svojega zdravja za tistih 500 eurov preprosto ni vredno.L.P Ker šef se še kako zaveda kaj mu lahko naredite vi z prijavo na inšpekciji. L.P

svetovalec,,hvala za vzpodbudne besede,,sicer,,,najvecji je problem da pravega pogovora niti ni,,vse so to pogovori preko telefona,,ali na kavi,,nikoli ni tistega pogovora z vsemi delovci,,(škoda je samo ker danes kdo ima denar,,je lahko vsak šef),,se sprašujem zakaj sem še vedno tam kje sem,,,in sem dobila odgovor,,držijo me tisti ljudje,,tiste moje stranke ki jih ni malo (okoli 300 ) v 8 urah,,in z vsemi imam odličen odnos,,potem se sprašujem,,,zakaj sem za TE ljudi slaba,,najslabša,,če sem za vse ostale,,ki zelo radi pridejo ko je moja izmena,,za njih sem odlična prodajalka,,prodajalka ki je človeška,,nasmejana,,ki se čuti da je z dušo tam,,sicer,,iscem sluzbo,,iscem si kje se lahko dokažem,,in pokažem kdo sem ,kaj sem,,in srčno upam da obstaja nekje nekdo ki rabi prav mene,,do takrat,,upam da zdržim,,psihično,,,Lp.

Pozdravljena, glej ti tako sedaj, sedaj imaš službo tolko da jo maš, išči si drugo službo, kaj bi rada ti delala, pa kjer boš imela dosti boljše možnosti:) L.P

Pozdravljen Svetovalec_85!
Všeč so mi tvoji odgovori oz. svetovanja, zato sem sklenila, da te tudi jaz vprašam za nasvet. Imam priliko, da dobim službo (po vezah, kako pa drugače). Direktor je rekel, naj mu pošljem prošnjo po mailu (CV in spremno pismo), čemur bo sledil razgovor. Sedaj pa imam velik problem: kar precej let sem delala pri nekem delodajalcu- imela sem odgovorno mesto, kjer smo s sodelavci (vseh skupaj nas je bilo sedem)
naredili neko napako (nič nismo ukradli ali poneverli), zaradi česar je le ta izkoristil priliko in nas z izsiljevanjem prisilil, da smo dali sporazumno odpoved. Pristali smo na cesti brez odpravnine in brez denarnega nadomestila na zavodu za zaposl. Na naše mesto tudi ni zaposlil novih delavcev, ker mu je ta naša napaka prišla še kako prav zaradi slabšega poslovanja. Kasneje sem se nekaj časa zaposlila pri drugem delodajalcu (nisem opravljala istega dela), ki pa ješel v stečaj, tako da sem sedaj spet na zavodu, s tem, da sedaj prejemam denarno nadomestilo. Sedaj se prijavljam na enako delovno mesto, kot v moji predzadnji službi. Ne vem, kako napisat spremno pismo, naj na razgovoru priznam napako, če me bo vprašal zakaj sem šla proč. Ne zdi se mi pošteno, da bi mu lagala in da bi celo to izvedel od drugih. Sem v velikem precepu. Ali je smiselno pisati v CV delovne izkušnje izpred 15 let-nekje sem prebrala, da nobenega ne zanima, kaj si delal pred 15 ali 20-imi leti. Hvla za odgovor.

Pozdravljena, Torej kot opažam maš ti veliko delovnih izkušenj, in kompetenc, ki bodo prišle še kako prav.Jaz ti svetujem da v cv europass napišeš vse svoje izkušnje, oziroma kompetence oziroma znanja, katere si osvojila zraven pa napišeš , na kak način si jih pridobila.Moraš pa tudi vedet tudi da ima vsak človek pomanjkljivosti in tudi kot pa tudi da na delovnem mestu blesti.Zato ti priporočam , če bi delodajalcu priznala napako , bi naredila novo napako.Zdaj sedaj ta čas je pomembno samo tisto , kaj si spoznala, kaj si se naučila kaj si pridobila, in tudi osvojila in to je tisto kar šteje. Večina ljudi katerim pomagam si jemljejo delodajalce kot bližnjega sorodnika, koda bi mu mogli povedat celo življenje, pa je tu seveda velika napaka. Zdaj tu če bo te vprašal zakaj si šla proč mu pač povej da ti niso ponudli pravih izzivov, pravih obveznosti, in napredovanja, in tudi usposabljanja, v katerih bi se lahko še kako izkazala in tudi bila zelo uspešna. Veš pa zakaj se sekiraš če bo zvedel drugih, karkoli pač v povezavo z prejšno službo,To je tako kot star davek ki plačaš državi pa ga pozabiš. Šteje samo tisto kar si zaj!!! Ponavadi pa delodajalci gledajo zadnjo zaposlitev kje si bila zaposlena, tu bo zagotovo opazil da je šlo podjetje v stečaj in da si bla pripravljena sprejet tudi drugačno delovno mesto kar je dodaten plus.____!!!!!

Spremno pismo pa je najbolje da ga napišeš čisto sama kajti samo tisto bo pravilno, predvsem pa da povežeš spoznanja z izkušnjami pa malo z izobrazbo, zdaj jaz sem eno vlogo že objavil, katera temu ustreza, samo spremenit jo moraš po svoje. L.P

Svetovalec_85, hvala za odgovor. Pozabila sem ti povedati, da je to podjetje, kamor dajem sedaj prošnjo v bistvu konkurenca moji predzadnji zaposlitvi, zato se bojim, da bodo preveč spraševali oz. da bodo sumničavi. Sicer pa, kdor ima vsaj malo podatkov o njih, ve kakšni so, oz., da so pasji do delavcev in kakšni odnosi so v tem podjetju. Odpustili so že ničkoliko delavcev zaradi takšnih ali drugačnih vzrokov.

Pusti konkurenco na miru osredotoči se na tvoj razgovor, ki še bo, pa tudi predprešnjega delodajalca, povej katero področje obvladaš kakšno znanje maš,kaj si se naučila in kako lahko uporabiš pridobljeno znanje in kaj jim lahko ponudiš ipd.

Če imaš voljo do dela, delo je ! Gre za vrhunske proizvode, ki nimajo konkurence !
Če te zanima je to sporočilo ZATE !
[email protected]

Ojla tudi jaz bi kaj delala honorarno nujnoooo hvala za odgovor lp G.

Gita, piši mi na mail: [email protected]

Ali mogoče kdo v tujini (EU) potrebuje varuško in gospodinjsko pomočnico? Sem ženska srednjih let,
delovna, poštena, vestna, dobra voznica in kuharica. Pripravljena sem priti začasno v tujino, najraje k slovenski družini, čeprav govorim kar dobro angleški in italijanski jezik. Imam V. stopnjo izobrazbe. Za vsako informacijo se vam zahvaljujem.

Eno vprašanje ali lahko dam v živjenjepis ,da se nameravam preseliti v kraj kjer se opravlja delo.Recimo v kratkem se nameravam preseliti v to in to občino kjer je kraj dela ali je to brezveze.?

Ne to se ne piše v življenjepis, To se pove na razgovoru,Da se z veseljem boš preselila v kraj kjer boš opravljala delo. L.P

New Report

Close