Najdi forum

Iskanje službe – nadaljevanje

Pozdravljena,torej lepo počasi,kot pozabljamo starejši ali mlajši ki so že v zaposlitvi, delodajalcu pokažemo preveč stvari, idej, ciljev, in ko nas izkoristi nas tako ali tako ne rabi več v podjetju, to se danes dogaja.Nikoli ne pokaži vsega vedno jih pusti v pričakovanju.Opažam tudi problem današnjih iskalcev zaposlitve, da dobijo predvsem tisti keri še nimajo sploh nič izkušenj, zdaj pa zakaj seveda za to ker dajo delodajalci priložnost naučiti kandidata njihovega sistema in nalog.Opažam tudi da tisti mlajši ki imajo izkušnje 2,3,-do 8 let, zelo težko dobijo zaposlitev,čeprav imajo izkušnje,izobrazbo, zakaj še mi ni uspelo ugotovit.Za starejšo populacijo , pa moraš imet resnično srečo da dobijo, saj delodajalec upošteva starost, delovno dobo, ostale kompetence pa bolj malo. saj on dobro ve kaj to pol za njega pomeni.

To da napačno napišejo tvoj priimek, kaže na nedločnost,površnost,zmotljivost,nekorektnost, to se pol opazi najbolj če kandidat preide v zaposlitev glede poslovnega odnosa, plač, spoštovanja, ipd in še bi lahko našteval.
Drugo po mojem nikdor ne razmišlja napačno, vsak ima svoje poglede na svojo zaposlitev, z čem se želi v živjlenju ukvarjati, kaj želi doseči. ipd…

IN ŠE

Na razgovoru so načeloma vprašanja,včasih netrasparentna,in tudi nerazumevajoča.

Konkretno če te delodajalec vprašo kolko pa bi radi dobili , plače, v konkretnem primeru je bilo tukaj se plača plača glede na tariftno lestvico po izobrazbi,, glede tega pa se je potrebno izogniti številkam, pa če tudi bi delodajalec pričakoval cifro ki bi mu jo podali.

Moj odgovor bi bil glede na moje izkušnje , znanja in sposobnost oziroma kompetence bi pričakoval da bi me plačali korektno.

Pol pa če tudi bi vprašal kako korektno, ali koko to mislite pa bi rekel

tolko kolko si zaslužim z svojim znanjem..

L.P do naslednjič

Jaz sem tudi pripravljal eno kolegico na razgovor, pol pa je bilo dobla postavleno vprašanje na razgovoru,
A bi bilo zadovoljni če bi vam ponudili 750 eur mesečno, in seveda malo je pomislila, pa odgovorila

KAJ SE HECATE, JA KAKO PA kako naj z tem preživim v teh težkih časih kaj bi lahko vi?saj vam nebi nič ostalo na koncu meseca.kaj bi pol ?

In delodajalec je bil tako presenečen, nad odgovorom saj ga je postavla na realna tla..
🙂
Naslednji stavek je bil delodajalca, službo ste dobili pa bo malo večja plača:)

Bom objavila še tukaj :Pišem prošnje že od poletja .Poslala sem več kot 30 prošenj odgovorov je bilo manj kot 10.Bila sem na 1 razgovoru zdaj čakam odgovor .Ne razumem zakaj delodajalci ne pošiljajo odgovorov.? In me niti ne vabijo na razgovore.Za plačo mi niti na kraj pameti ni padlo ,da bi spraševala na enem in edinem razgovoru do sedaj.Je pa neprijetno čakati poštarja in odgovore kateri ponavadi sploh ne pridejo.

Pozdravljena,

Jaz mislim če si dobila 10 odgovorov od 30 prošenj, pol nekje prošnje dobro sestavljaš, ne zelo dobro ampak dobro, prošnja oziroma ponudba delodajalcu oziroma vloga mora bit spisana tako da bo delodajalcu nadvse zanima, najmanj je napisanih da nene izkušnje in izobrazbo ali kompetence ne povežeje v smiselne stavke, kaj si pri teh spoznala, kaj si se naučila, kako bi želela delati naprej, kakšni so tvoji predlogi , želje, drugače povedat vstavit moraš več sebe v dopis.

Čakati saj veš kako je danes, kaj ne pride do tebe moraš ti do njih,dam pa ti nasvet, pa ponavadi išči tolko da boš mela službo pol pa išči kaj maš rada :)Saj izkušnje vedno štejejo.

Neprijetno je zgolj beseda ali občutek,Borza ti službe nebo našla veš.:)

L.P

Ja tega ,da mi borza ne bo našla dela vem.Hvala za uporabne nasvete jih bom upoštevala

Pozdravljeni, tukaj bom napisal vlogo za delodajalca katera vas lahko pripelje na razgovor za prodajalca.

MOJI PODATKI

OD DELODAJALCI PODATKI

Vloga za delovno mesto PRODAJALEC/ SVETOVALEC

Spoštovani!

Prijavljam se na oglas, ki je bil objavljen dne _______ na internetni strani Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje. Da me boste bolje spoznali, mi dovolite da se predstavim.
Po poklicu sem (dosežena stopnja izobrazbe). Imam nekaj letne izkušnje v maloprodaji, kjer sem sprejemal in izdajal blago, predstavljal prednosti izdelkov, pomagal strankam pri rešitvi problema in jih tako pripeljati do nakupa. Tako sem pridobil izkušnje pri delu z ljudmi, pri tem pa me je navduševalo, da sem lahko izrazil svoj način pristopa, kar je vplivalo na povečanje prodaje. Delal sem na tehničnem in gradbenem oddelku, kjer sem spoznal uporabo in delovanje različnega blaga. Ker sem delal z blagom velikih vrednosti, sem imel pri tem veliko odgovornost in spoštljiv odnos do blaga. Velikokrat sem se znašel v situaciji, kjer sem moral z lastno iznajdljivostjo priti do rešitve in lahko povem, da mi je v veliki meri to tudi uspevalo.
Sem zanesljiva in preprosta oseba, željna novih izzivov. Delo z ljudmi mi veliko pomeni in ker sem komunikativen, štejem to v veliko prednost pri morebitnem skupnem sodelovanju. V zadnjih letih spremljam razvoj vašega podjetja, kjer sem prav tako že dolgo vaša redna stranka. Zato sem odlično seznanjen z vašo ponudbo, predvsem pa me navdušujejo vaši rezultati, saj dejansko ponujate tisto, kar kupec zares potrebuje. Prepričan sem, da bi lahko z takšno kvaliteto in načinom dela kot ga imam, prispeval k še boljšemu uspehu in prepoznavnosti podjetja. Zato si zares želim prosto delovno mesto, za katerega sem pripravljen delati tudi teden dni brez plačila, v kolikor bi me hoteli preizkusiti in bolje spoznati.
Če ste v meni prepoznali bodočega sodelavca, ki ustreza vašim zahtevam, prosim da me obvestite in povabite na razgovor.
Lepo pozdravljeni.

Priloge:Življenjepis

Če bo komu pomagalo mi naj pove odziv L.P

Iščem delo na domu: pomoč v gospodinjstvu,nega bolnika,varstvo.info.070724569-po 10 uri

Kaj pa storiti če pošljete prošnjo z priporočeno pošiljko in delodajalec trdi ,da je ni dobil?Se da še kaj narediti razen ponovnega pošiljanja .Ali se spoh splača ali je to zavrnitev

Po moje je mogoče res ni dobil in se je nekje med tabo in njim izgubila ali pa je bil razpis le farsa in je vse prejete prošnje brez odpiranja zavrgel kar ni nič novega.

Iščem honorarno delo,čiščenje,pomoć v gospodinjstvu,pomoć v kuhinji,čiščenje hiše,stanovanja,lokalov,pisarn in drugo,v Ljubljani in okolici.Sem ženska srednjih let zelo natančna in vredna zaupanja,kličite resni,hvala,lp

Kako se lahko pošta kar izgubi sploh ker je vedno poslana priporočeno ker se mi je to že 2 x naredilo in če se bo še 3 bo treba malo pobrskati in najti krivca

Kr Jst Pozdravljena

Torej Ko ti pošlješ priporočeno pošiljko bodisi vlogo ali ponudbo, jo dobi delodajalec na naslov katerega si poslala, in jo mora potrdit pismo z svojim podpisom, te podpise hrani pošta slovenije oz poslovalnica na kateri si oddala pošto, če pošiljke noče sprejet, se to pismo vrne na tvoj dom, na kateri je napisan razlog zakaj ni bila dvignjena, kjer prav tako potrdiš oz prevzameš pismo z svojim podpisom.

Je pa tudi res, da delodajalec včasih sploh ne prebere teh pisem, pač pa gredo v koš.

Zato kot sem ti svetoval že zgoraj, je najboljše da pokličeš podjetje oziroma delodajalca, ali pa ga greš osebno obiskat.
L.P

No da ti bom vedo bolje svetovat, napiši kateri poklic iščeš,kje in kako iščeš, kaj ti odpišejo,ipd…

Iščem za delo v proizvodnji in trgovini.Napišejo mi ,da ne rabijo oziroma ,da niso nobenega izbrali.Deichman in Sportsdirect sta odgovorila ,da nista prejela priporočene pošiljke.V obeh primerih sem poslala še enkrat preko meila in tudi tu ni bilo odgovora

Pozdravljena, poskušam se poglobiti kako sta sploh odgovorila da nista dobila pošiljke si ju poklicala?

Poglej kr jst101 to so formalni razpisi vrjemi kandidat je že izbran le, po zakonu so dolžni dati razpis zato pa prihaja do tega, da ti rečejo da tvoje prošnje niso dobili ker je takoj brez, da so jo odprli romala v koš. Kandidat je najverjetneje kdo, ki ga oni hočejo zaposlit in ne zato ker nekoga rabjo. To je to v tej naši, da ne rečem kakšni državi.

Tudi jaz iščem v proizvodnji pišem prošnje delodajalci ne odgovarjajo na borzi gnjavijo pa govorijo kako in kaj pa ni tako iskanje službe danes je ful teško saj povsod še sam odpuščajo nikjer ne zaposlujejo na borzi pa od tebe zahtevajo nemogoče me ma tko, da ko grem na razgovor bi tam tej ženski povedla kar ji gre pa kaj ko ona ni kriva taka so njena navodila pa konc debate.

To sem izvedla po poizvedovanju preko meila.Vprašala sem če sta prejeli prošnje.Odgovor je bil ,da prošnje niso dobili potem sem po meilu poslala razlago ,da ne vem kako se je to lahko zgodilo.V obeh primerih sem še enkrat poslala prošnji in mejl če so dobili in to je to.Nimam pa navade klicati in rajše uporabljam mejl

Informacije:)Aktualno Vse informacije so informativne narave

Boxmark Leather:) Kdor išče oglasiti se pri varnostniku tam izpolnite vprašalnik, in na podlagi tega vas pol obvestijo:)

Henkel Slovenija (MARIBOR) Direktor : tel 02 222 23 01 mail:[email protected]
Povečan obseg dela zaradi pakiranja darilnih setov in ostalo 🙂 (praznikov ipd:) (ruska izmena)

PERUTNINA PTUJ
[email protected] kontaktna oseba delodajalca:02-788-03-70
Mogoče bo tu kaj ni pa nujno:)

Sem slučajno našla tale forum, saj iščem delo, tudi delo doma, oziroma bi skoraj lahko rekla vsako delo. K pisanju me je vzpodbudilo pisanje Pepelke, saj je napisano kot bi mene kdo citiral. Sama sem ostala brez dela po 30 letih delovne dobe, starosti 52 let. Nikoli nisem rekla: to pa ne bom delala, delala sem vedno več kot 8 ur na dan.
Nisem ena stara baba kot bi mislili, sem prepričana, da sem kos dosti mlajšim. Sem komunikativna, vestna, prijazna in vesta. A vendar brez dela. Letos sem od napisanih 100 prijav na razpise, šla le na 5 razgovore. Imam končano V. stopnjo, pa se prijavljam za čistilke, trgovke, delo v proizvodnji.

New Report

Close