Najdi forum

Kaj narediti ce si ze cisto obupal nad tem, da bos v Sloveniji kdajkoli dobil sluzbo. Saj pisem prosnje ipd., pa mi v 98 % sploh ne odgovorijo, ker imam zal “previsoko” izobrazbo. v drzavni upravi pa imajo itak skoraj vse nastavljeno. V treh letih sem bila vabljena na 6 razgovorov. Ceprav imam 7 mesecev izkusenj v enem podjetju, pred tem pa 6 mesecev v neki drugi instuciji, delovne dobe vsega skupaj imam zgolj 5 mesecev.

Sem ze 7 mesecev v tujini, pa vseeno ni vec vabil na razgovore.

Ce ne mi ne bi bilo zal za moje starse, bi si ze poslala kroglo v glavo.

Se avta nimam, da bi lahko hodila v sluzbo.

Rada bi nekje prostovoljno delala, pa ne morem ker ne bi nic zasluzila, za kaksno drugo delo me pa ne vzamejo, ker imam prevec izobrazbe.

kakšna pa je tvoja izobrazba?

PP moja situacija je podobna!!Nisi edina, se pa najbrž tako počutiš!

Jah družboslovna.

Seveda vem, da nisem edina, samo pač en dan imam priložnost nekaj objaviti v strokovni reviji, in se prijavljam za štipendijo ali prakso v Nemčiji.

Naslednji mesec pa imam 100 evrov na računu, in nobene možnosti kaj zaslužiti, vlekla sem status dokler si nisem rekla, da zdaj je pa dovolj, da se moram vreči v deročo reko.

Pa so danes na študentskem servisu super ponudbe za delo, na Mojedelo, kadrovskih agencijah in Zavodu RS za zaposlovanje pa samo !škart”.

Za 5. stopnjo recimo delo v administraciji me avtomatsko zavrnejo, kot da ne izpolnjujem pogojev, kljub 100 poslanim prošnjam na takšna delovna mesta, ne dobim povabila na razgovor, razen od tujih firm, ki jih je v Sloveniji tako “obilo”, glede na to da imamo najmanjši delež TNI v celotni EU.

No zdaj je zunaj razpis za administrativno osebje na Evropski komisiji, in v tem razpisu piše glede pogojev, da tisti, ki tistim, ki imajo več kot srednjo šolo, ni potrebno izpolnjevati pogoja delovna doba, za tiste, ki imajo 5. stopnjo izobrazbe so potrebna pa tri leta delovnih izkušenj.

Mene tukaj v Sloveniji še pohovajo ne, če pošljem ponudbo za delovno mesto, za katero imajo višjo stopnjo izobrazbe od zahtevane.

To se mi ne zdi normalno, če sem se prijavljala prek študentskega servisa, sem dobila na 30 prošenj 25 vabil na razgovore, če se prijavljam na druge oglase pa od 30 prošenj eno ali dve vabili.

Lep pozdrav.jaz sem še na slabšem kot ti.Zdaj sem bila dolga leta doma z otroci,sicer sem službo v svji stroki iskala,vendars sem povsod izpadla,ker je bil sprejet kdo prek veze.Imam 5.stopnjo,pripravništvo,strokovni izpit,prošenj na stotine,odgovorov zelo malo-pa še ti negativni.Sem pa zdravstveni tehnik.Ja,kar ne moraš verjet da za mene ni službe!Ne bolnica,ne zdr.dom,ne dom upokojencev,prijavljam se za trgovine,drogerije….Nevem kako dolgo še bom zdržala,ker sem psihična razvalina po vsem tem času.

New Report

Close