Iskanje poroka
Prosim nekoga, ki bi rad storil nekaj dobrega in ima pozitivno boniteto za pomoč pri pridobitvi kredita ali leasinga za avto.
Sem mati 2 otrok, z dohodki pa vendar brez bonitete.
Avto je lahko pisan na vas. Avto nujno potrebujem za delo in voznjo otrok sem in tja po obveznostih.
Ta oglas je namenjen resnicno nekomu, ki bi bil pripravljen pomagat mamici z dvema otrokoma.
Hvala!
Jaz sem pripravljena pomagati z nasvetom.
Če nimaš bonitete, ne vem, kako potem nameravaš odplačevati posojilo. Če je avto pisan na koga drugega, s tem prevzame odgovornost ne samo za tvoje posojilo, ampak tudi za tvoje prometne prekrške in kazniva dejanja. Vsi komaj čakamo.
Nasvet pa je: kupi avto, kakršnega si lahko privoščiš. Za tisoč evrov dobiš spodobno vozilo, ki ga boš sposobna tudi vzdrževati, ne samo plačati. Tudi jaz sem mamica in vozim otroke v starem, ampak zanesljivem in varnem avtu – da mi ne bi slučajno prišla ven z neko varnostjo.
Za poroka sprašuješ na forumu? Kako to? Zakaj ti domači in prijatelji ne gredo? Drugače se strinjam s prvim komentarjem. Če nimaš bonitete, pomeni, da nisi kreditno / leasing sposobna in da le-tega ne moreš odplačevati. Ko nehaš oz. ne moreš plačevati v roku, se poroku usedejo na plačo. Potem to ne gre tako, da posojilojemalec enostavno proda avto, ker je avto vreden veliko manj že v trenutku, ko ga odpelješ od prodajalca. In potem mora kreditojemalec naprej plačevati tvoj kredit / leasing. Pri leasingu je celo tako, da ti mora leasing hiša dovoliti prodajo. Spomnila sem se še na zavarovanje: slišala sem, da imajo leasing hiše neke pogoje, kako moraš imeti zavarovan avto (kasko?). Kako bi potem plačevala še to?
Upam, da ti ne uspe koga prepričati, ker se bo močno opekel. Raje začni živeti v mejah svojih zmožnosti. Kruto ampak realno.
To, ali avto lahko prodaš, je verjetno odvisno od tega, kdo je vpisan kot lastnik. Če ti avto zasežejo in ga prodaja lizing hiša, ga pa (lahko) proda daleč pod tržno ceno in za razliko seveda terja uporabnika/lastnika. Torej ne samo, da ostaneš brez avta, še doplačati moraš jurja, dva, tri.
Možno je, da je avtorica sicer kreditno sposobna, ampak je npr. espe in ti izjemno težko dobijo posojilo. V tem primeru je pač treba šparat in avto skeširat. Mogoče dobiš jurja ali dva izrednega limita, čeprav po novem, odkar je bila kriza, še to bolj težko.
Drugače pa obstaja način, da prideš do posojila prek tretje osebe, ampak moraš kot prvo dati neko jamstvo, kot drugo si posojilojemalec vzame precejšnjo provizijo. Recimo pri posojilu 10.000 evrov vsaj jurja, jurja in pol, plus ti mu moraš v zameno zaupati za vsaj 5,000 evrov garancije v taki ali drugačni obliki (seveda ne avto, ker kot rečeno, te potem policaji še za kazni terjajo).
To se “splača” narediti, če jemlješ posojilo za biznis, ne pa za potrošnjo, kamor avto vsekakor sodi.