Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost iskanje ljubezni med karanteno in po karanteni

iskanje ljubezni med karanteno in po karanteni

Zdravo,
zanima me kaj vaše mnenje o tem, kako bo karantena vplivala na romantične zveze v bližnji in tudi malo manj bližnji prihodnosti?
Sem samski fant in me pomlad malo razganja, obenem pa nisem ljubitelj internet zadev in punce najraje spoznavam v živo ob druženjih, ko hodim ven, sam ali s prijatelji.
Ob odpovedi vseh raznoraznih dogodkov do precej nadaljnega me skrbi, da na spontan način ne bo več mogoče spoznavati novih ljudi (nobenih festivalov, žurk, večjih druženj, mladostniških aktivnosti ala taborniki…), obenem pa znata tudi 2 meseca precejšnje izolacije pustiti na ljudeh trajne posledice v obliki asocialnosti oziroma še večje odmaknjenosti in sramežljivosti pri spoznavanju novih ljudi. Nekateri izmed prijateljev bi se sicer šli družiti takoj danes, če jih pokličem, spet drugi znajo biti nadaljne dve leti presrani, da se bodo okužili virusa.

Razmišljal sem, ali tovrstna epidemija pomeni novo revolucijo v svetu ljubezni in spolnosti po aidsu, ki je spremenil način dojemanja proste spolnosti, kar vstraja še danes. In ali se nam v prihodnosti obeta individualizem manjših družbenih enot (družine, partnerske zveze, samski posamezniki) z zelo malo stiki zunaj svoje “enote”, samski pa se bodo spoznavali samo še preko aplikacij, kjer vladajo drugačna pravila igre in se gremo kapitalizem lepote in depresije namesto normalnega druženja, spoznavanja in izkušenj?

Eno je sigurno, vsaj malo bo padlo število spolnih bolezni (ja, jih je več). In ne mislit da je HIV najhujši, je vsaj še ena ravno tako neozdravljiva, in zelo lahko nalezljiva in kondom ti ne pomaga nič., niti testiranje ne, le potem ko je že prekasno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close