Najdi forum

Moja zgodba je, da nikakor ne spoznam partnerke.

Sem preprost fant, nasmejan, dobrega srca, rad grem na izlete, morje, hribe, ko imam čas. Imam službo, doma še majhna kmetija, bolj za samooskrbo. Starša sta jo predala meni in živita z mano. Imamo vsak svoje in porihtane stvari.

Drugače, hodim kaj ven, družabna omrežja preizkusil, a ni uspeha najbolj. Ne vem več, kje, kako naj koga spoznam.

Kak nasvet mogoče

Lp

Spoštovani,

s težavo najti ustreznega partnerja se v svetovanju res pogosto ukvarjamo. Kar takoj povem, da boste po mojem mnenju težavo najhitreje raziskali in nato rešili, če si boste privoščili nekaj srečanj z usposobljenim svetovalcem. Na težave pri vzpostavljanju partnerske veze lahko vplivajo zelo različni dejavniki. Npr:
– idealizirane predstave o bodočem partnerju in s tem povezani neustrezni kriteriji, po katerih iščemo partnerja
– pomanjkljivo razumevanje razlike med zaljubljenostjo in ljubeznijo
– posebnosti v komunikaciji (nekod govori preveč, nekdo premalo; nekdo težko izraža čustva, želje, pričakovanja; ne zna upravljati s konfliktom; ne zna prijetno klepetati; ne pokaže empatije…)
– pomanjkanje praktične veščine kje in na kakšen način poiskati partnerja v odraslosti
– nezadostna distanca do primarne družine, da bi nastal čustveni prostor za sekundarno družino (omenili ste, da živite z mamo in očetom)
– včasih ugotovimo, da je lahko del težave neka preprosta telesna značilnost (spomnim se primerov, ko je bila težava telesni vonj, ki je oseba sama ni zaznavala)

Toliko na tem mestu.

Lep pozdrav,
Uroš Drčić

*** mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt *** m: 031 336 452 *** e: [email protected] url: revitacenter.si

New Report

Close