Najdi forum

Išijas po porodu

Peti dan po porodu so se mi pojavile močne bolečine v križu in se razširile po celi nogi. do stopala, ki je postalo kasneje čisto odrevenelo oz. mravljinčasto. Hodila sem samo z berglami, saj nisem smela stopiti na nogo. Zaradi dojenja sem jemala samo lekadole in B-kompleks.
Sedaj pa, ko so bolečine pojenjale, bi verjetno rabila masažo ali fizioterapijo.
Mi lahko koga priporočite? Ali pa metodo?

Ali morda kdo ve kje je Rusinja Olga in kako se pride do nje? Nazadnje sem bila pri njej zaradi tezav v vratnem delu hrbtenice in me je krasno “uštimala”.Takrat je bila v Tivoliju, sedaj pa ne vem kje je.

Hvala za odgovor!

Pozdravljena Irina!

V vašem primeru bi vam morda nabolj pomagala masaža, ki se imenuje Trigger point terapija, ki sprošča posamezne mišice in preko tega vpliva na položaj vretenc. Izvajam jo tudi sama, tako da če želite priti do mene me lahko pokličete.

Odsvetovala bi vam samo kakršnekoli manipulacije (to je tisto ko vam nekaj poči) vsaj 2 leti po porodu, saj so zaradi izločanja večjih količin hormona relaksina vaši sklepi bolj gibljivi in premalo stabilni. Zato imate tudi težave.

Da se vam težave ne bi več pojavljaje, pa obstajajo posebne vaje za trening globokih hrbtnih in trebušnih mišic. Če se jih pravilno in redno izvaja, so tudi rezultati dobri.

New Report

Close