Najdi forum

Pozdravljeni,
imam išijas, boli me v levem delu kolka in dol v nogo, prstov sploh ne čutim. Zdravnik mi je dal napotnico za fizioterapijo in sicer protibolečinsko terapijo: TENS, DD, ITF.
Danes sem bila na koncesijo vna fizioterapiji (ne bom navajala imena ) v Ljubljani, namestili so mi neke elektrode na tri mesta: na bok, pod koleno in gleženj in čutila sem mravljince. Trajalo je 15 minut in…to je bilo to.Rekli so, da je to vse, in imam še petkrat.
Sem kar malo razočarana. Ali mi lahko prosim poveste, ali se taka terapija res izvaja na ta način.
Saj to so vendar tri različne metode, ali kako?
Hvala

Pozdravljena!

Žal klasična fizioterapija lahko izvaja samo metode, ki jih predpiše zdravnik in to so večinoma samo protibolečinske tehnike. Sama jih pri omenjenih težavah ne izvajam, saj navadno nimajo rezultatov. Bolje je odpraviti vzrok za bolečine – torej z različnimi ročnimi tehnikami – masažami – spraviti medvretenčno ploščico nazaj v svoj položaj in potem ni več vzroka, da bi vas bolelo.
Kakorkoli, vam so predpisali tri terapije (DD, IF in TENS), ki se izvajajo z enakimi elektrodami, le da so občutki drugačni, saj so tokovi, ki jih oddaja aparat različni – TENS se čuti kot mrravljinčenje, IF se čuti bolj kot zbadanje, DD pa bolj kot zelo nežno špikanje. Navadno je mesto elektrod nad bolečim mestom ali pa tako, da je boleče mesto vmes.

New Report

Close