išias – da ali ne?
Stara sem 38 let in zadnje leto imam večkrat težave z bolečinami v križu in bolečino v desni nogi. Pri zdravniku zaradi tega še nisem bila, ker se mi nekako stvari uredijo po nekaj dneh, čeprav čisto brez bolečine nisem nikoli. Kadar pa je bolečina zelo huda, se ne morem sama obleči, s težavo vstanem iz postelje ali stola, prepogniti se sploh ne morem, se nagibati nazaj ali naprej, če sem v počepu traja nekaj časa, da se lahko zravnam, šepam,.. v glavnem sem zelo slabo mobilna. Po nogi čutim toploto in ob določenem gibu mi za trenutek povsem omrtvi.
Zanima me ali lahko pridem najprej k vam na pregled ali potrebujem kakšne izvide in slike od ortopeda? Kakšna je čakalna doba pri vas?
Delo imam sedeče, s športom se ukavrjam ljubiteljsko (sprehodi, tek, kolesarjenje, odbojka)
Hvala za odgovor
Simptomi bolečin nakazujejo, da gre verjetno res za išias.
Za pregled pri našem zdravniku v tem primeru izvidov in slik še ne potrebujete, čakalna doba je okoli teden dni.
Lep pozdrav,
Vam najbližja je ordinacija v Mariboru, kjer delam jaz, sicer pa lahko pridete tudi v Ljubljano.
Pregled ordinacij lahko najdete na:
Cena pregleda je 35 euro.
Lep pozdrav
Stara sem 53 let in zadnje čase imam večkrat težave z bolečino v desni nogi.Začne se z bolečino v preponi desne noge in seva po sprednjem mišičnem delu stegna nato pa pekoča bolečina do gležnja.Včasih mi tudi drevenita prsta na desni nogi.Najhuje je pri sedenju in ležanju, ko hodim in gibam je manj bolečin.Bolečina pa se pojavlja vedno v valovih, včasih se mi zdi da bo noga izgubila vso moč.Ali je to išias?Tablete in mazila ne pomagajo.
Hvala za odgovor
Verjetno gre res za neko obliko išijasa, vendar mislim, da gre v tem primeru za draženje živca L4, pri klasičnem išijasu pa so ponavadi draženi živci nižje (L5, S1) z drugačnimi simptomi .
Vsekakor s tabletami ne boste rešili težav, najbolj učinkovita terapija v takih primerih je ravno manualna terapija, ki jo izvajamo v naših ordinacijah[/url].
Lep pozdrav,