Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca išias

išias

Pozdravljeni!

Stara sem 28 let in mama 2-letnika. Zadnje 4 mesece imam probleme z išiasom. Vedno sem imela manjše probleme s hrbtenico (dedno), maja letos pa sem začutila bolečino v levi ritnici, ki se je nadaljevala po celotni nogi vse do prstov na nogi. Noga mi je večkrat tudi čisto odrevenela, postala mravljinčasta. Prišlo je do točke, ko nisem mogla narediti tudi koraka več, počakala sem, spremenila položaj in lahko naredila spet kak korak. Dobila sem blokado, ki pa je po 3 urah popustila. Sedaj ob močnih bolečinah jemljem naklofen. Bila sem na slikanju ledvenega dela hrbtenice ter pri nevrologu. Izvid je pokazal, da naj bi imela ukleščen živec. Čakam tudi na magnetno resonanco. Ker imam občutek, da neke trajne rešitve ne bom dobila me zanima ali se lahko poslužujem kakšnega drugega načina lajšanja bolečin. Imam tudi cca 10kg preveč, ki bi se jih rada znebila, pa ne vem s katero vadbo (ali sploh s katero) se lahko ukvarjam glede na moj problem?

Najlepša hvala za odgovor.

Pozdravljeni, samepreiskave vas dejansko ne bodo odrešile težave (le natančneje pojasnile).kar se tiče vaj, so na dolgi rok koristne tiste za krepitev obhrbteničnih mišic, če to seveda sovpada z navodili zdravnika, ki vas je pregledal.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni,
tudi jaz imam že 2 leti težave z križem: protruzija diskusa L5-S1, ki omejuje živčno korenino na desni strani i. Kljub fizioterapiji in krepitvi hrbtnih in trebušnih mišic, me že eno leto, najbolj pa zvečer in ponoči neznosno boli in peče nad križnico, po desni polovici riti, zdaj pa še po levi, zelo me bolijo meča in mala prsta na nogi imam zatečena ter boli že celotna noga. Ali se to prenaša tudi na levo stran noge? Aprila mi je še otekel glutealni predel in zdaj še bolj boli, ko ležim na hrbtu, drugače pa ne morem. Kaj naj naredim zaradi otekline, telovadim pa čedalje težje, ker močno boli? Ali bi pomagale kakšne protibolečinske infuzije?
Hvala za odgovor.

Če govoriva o protibolečinskem zdravljenju, se mi dobivanje infuzij ne zdi racionalno, saj se učinkovito blaženje bolečin da urediti drugače (s preparati, ki se jih zaužije). Otekline po nogah pa niso tipične težave za išias, zato predlagam, da jih pokažete zdravniku
Lep pozdrav

Sam sem imel težave z vnetim živcem v levi nogi. Hodil sem na fizioterapijo, bil sem tudi na elektroterapiji, če jo to pravi izraz, ko ti na ritnico prilepijo nekaj, kar v tebe spušča električne impulze, ležal sem tudi na mizi, ki se sama raztegne, en teden sem dobival injekcije, bil tudi pri nevrologu, ki mi je meril mišično električno prevodnost.

Dolgo časa sem šepal na levo nogo. Tega ne privoščim nikomur, ker je res zelo moteče. Predvsem ponoči, ker ne moreš spati v določenem položaju.

Vendar se je to stanje po nekaj mesecih umirilo in tudi vam se bo. Verjemite. Ubogajte zdravnike. Oni vedo, kaj delajo in vam želijo pomagati.

Potem pa mi povejte katera protibolečinska zdravila bi pomagala, ker Zaldiar mi nič več ne pomaga, Targinact mi povzroča alergijo po obrazu? Zdaj sem začela Naklofen duo 75 mg 2xdnevno, pa po 3 dneh ni nič bolje.
Kaj pa glede otekline nad križnico, ker mi niste nič odgovorili? Uporabljam Naklofen ali Voltaren mazilo pa ni nič boljše, pa tudi predraga so ta mazila, ker ena tuba je samo za en teden.

Hvala in lep pozdrav.

Analgetikov obstaja cela vrsta različnih jakosti in mehanizmov delovanja. Gre za zdravila na recept in tudi s stranskimi učinki, zato je iskanje primerne terapije individualno in je potrebno poznati bolj celostno zdravstveno stanje bolnika. Žal omenjene otekline ni možno opredeliti na osnovi opisa.
Lep pozdrav

New Report

Close