Najdi forum

Kako lajšati bolečine išiasa z naravnimi terapijami ?

Sedeča kopel iz kopriv in preslice (po receptu zdravilke Marije Trieben):

Koprive namočiš zjutraj, da se namakajo ves dan. Zvečer jih pogreješ do vrelišča, vendar naj ne povrevajo. Enako storiš s preslico, ki jo lahko kupiš tudi v lekarni, če ravno ne raste v tvoji bližini. Vsebino zliješ v sedečo kad (lahko večji plastični škaf). Voda naj bo zelo vroča, toliko da še zmoreš prenesti temperaturo. V banji sediš tako, da ti voda pokrije ledveni del, srce mora biti nujno izven dosega vode. Kopel naj traja pol ure, nakar si v boleči del hrbtenice vtreš šentjanževo olje, se zaviješ v kopalni plašč in brž v posteljo.
Zajamčeno je po desetih kopelih zaznati bistveno izboljšanje, meni osebno vsakič pomaga že pri četrti ali peti kopeli.

Pa sporoči rezultat, če se boš tega lotila!

vaje za razgibavanje..pri zdravniku dobiš list z priporočenimi vajami za hrbet..

mene zagrabi večkrat pa mi pomaga samo razgibavanje.drugače si pa v kakšni domači lekarni kupi mazilo za lajšanje bolečin predvsem to uporabljajo športniki..mazilo more čim bolj hladit, pa si to lepo masiraj.. v lekarni reči za športnike pri bolečinah v mišicah, da hladi… res pomaga da si večkrat na dan masiraš, najbolje da te kdo drug..pomaga preverjeno

Samo telovadba. Začni že danes, če že imaš bolečine ali ne. Pred mnogimi leti, ko so še predpisovali počitek, sem imela išias, dobivala inekcije. Naslednjič tablete, ker nisem hotela inekcij. Ta tretjič, jokala in telovadila.Zelo hitro sem si opomogla. Telovadim vsako jutro, ne glede kje sem, v hotelu, pri sorodnikih ali doma. Edino zdravilo, pa še zastonj. Samo okolici se ne morem potožiti, da me boli hrbet. Ko mi kdo potoži, da ga boli hrbet, mu rečem, si telovadil, pa pravi, da ne. Naslednjič se spet potoži, pa pravim, si telovadil, pa spet ne. Mu pa rečem naj bo tiho, da ga ne boli dovolj, ker v nasprotnem primeru bi nekaj naredil zase. Ali pa rabi bolovanje in samopomilovanje, kakšen revež je. Zame, ne.

Lp

teSpoštovani Vi nad mano.Katere vaje pa izvajate, da tako pomagajo.Prosim, da napišete , če ni skrivnost.

Malo težko jih bo opisati, raje bi vam jih pokazala. Ampak, enostavne vaje, ki so v raznih revijah, knjigi o išiasu, nobena moja pogruntavščina, samo pomembno je, da jih redno izvajam. Telovadim vedno zjutraj, takoj ko pridem iz kopalnice. Traja nekje 20 minut, delam previdno, z občutkom.

Oh, nekaj časa sem opisovala, potem pa vse zbrisala. Je težko opisati, potrebni so pravi izrazi, da si lahko človek predstavlja.

Samo na kratko: najprej si ogrejem zgornji del telesa, potem so predkloni, pozdrav soncu, to je nekje polovica vse vaje. Drugi del pa je na tleh.

Vaja, ki mi je po občutku najbolj pomagala, vsaj meni, ko sem imela išias, pa je, da sem pokleknila, sedla na pete in z rokami drsela naprej po tleh, kakor mačka, kadar se preteguje. Zdi se mi, kakor da bi hrbtenico nategovala, prav paše. Samo previdno, ker kadar boli, res boli vsak napačen gib oziroma prehiter gib.

Če bo v jeseni srečanje foruma Prehrana, pridem, pa vam jih pokažem. Rade volje.

lp

Bowenova terapija

Mene je išias matral 2 meseca, poskusila sem vse razen obiska pri zdravniku, ne mara tablet in injekcij. Sicer pa je bil bolj blag išias. Hodila sem na masaže, se mazala s šentjanževim oljem, razgibavala.. Potem je bolečina naenkrat izginila. Zanima me ali je to normalno za išias, da kar izgine?

Hvala Bogu, če je izginil. Po Bowenovi terapiji se počasi, a vidno izboljšuje.

Išiasa ni več.

New Report

Close