Najdi forum

Pozdravljeni,

prosim vas za komentar glede moje bolecine, ki se mi je pojavila po porodu.

Pred 19 dnevi sem rodila in takrat se mi je pojavila bolecina, ki ima center sredi zadnjice (levi predel), boli pa me leva noga, ki je tudi zdaj dosti manj mocna (na trenutek imam obcutek, da bi mi lahko kar klecnila). Bolecina nastopi predvsem pri hoji. Prosim, ce mi lahko svetujete, kaj naj naredim, da se bolecine cimprej znebim. Kaksno terapijo bi poskusili vi in v koliksnem casu bi po vasih iskusnjah bolecina lahko izginila.
Poleg tega pa me zanima, kaksne so cakalne vrste pri vas?

Hvala za odgovore in lp,

Gaja

Problemi, ki jih opisujete, so zelo pogost pojav v zadnjih 2-3 tednih
nocečnosti, ali takoj po porodu ( tudi 2 do3 tedna). Lokalizacija bolečin in
njihov karakter najbolj verjetno kažejo na draženje periferičnih živcev
na nivoju 4 – 5 ledvenega segmenta hrbtenice.
Čakalne vrste pri nas v teh poletnih mesecih praktično ni, zato pokličite v našo ordinacijo, kjer se bosta z zdravnikom dogovorila o eventuelnih možnostih terapije.

Spoštovani!

Tudi jaz imam podobne težave, le da so se mi začele v 19 tednu nosečnosti, se stopnjevale in včasih se v postelji nisem mogla niti obrniti. K zdravniku nisem šla, ker sem se bala medikamentozne terapije in posledic za plod. Nekako sem preživela, vendar še zdaj 1 leto po porodu, občasno čutim bolečino v ritnici, ki se širi do kolena. Zanima me dvoje: ali je pri vas možna terapija v nosečnosti in če se mi še da pomagati. Hvala

Možnost terapij obstoja v prvi polovici mosečnosti. Seveda se te izvajajo le v določenih položajih pacienta (predvsem na straneh), intenzivnost terapij pa je bistveno nižja, pacientka komaj kaj čuti. Efekt terapije je ponavadi tak, da potreba po drugih protibolečinskih terapijah odpade.
V vašem primeru bi se verjetno dalo zmanjšati ali celo odpraviti bolečine, vendar ne spadam med tiste (takih je žal v Sloveniji vse več), ki kar na pamet govorijo o 100% uspešnosti, še preden pacienta pregledajo.
Vabim vas torej na pregled, glede na omenjene indikacije je upanja za uspešno zdravljenje veliko.

Lep pozdrav,

New Report

Close