iščem voziček
Pri Mutsyju je težišče precej visoko, razdalja med sprednjo in zadnjo osjo pa precej kratka (sploh če primerjaš z npr. MC Muro ali pa PP GT3) – zato se voziček tudi meni zdi manj stabilen (če voziš po kakšnem bolj grobem terenu oz. naletiš na kakšno nepričakovano oviro, po asfaltu je čisto ok). Je pa seveda zato precej okreten za “terenca” – tudi z eno roko, kar npr. večina drugih podobnih ni. To je mišljeno s to nestabilnostjo, pa teža (in prazen voziček) pri tem ne igra odločilne vloge. Saj večina uporabnic je z Mutsyji zadovoljna, kakšna pa bo le priznala, da je na grobem terenu pa res malo manj stabilen (ravno zaradi te kratke medosne razdalje in visokega težišča) 🙂
Mi imamo Teutonio Mistral S. Kot si že napisala, ti je ta predrag, vendar bom vseeno napisala svojo izkušnjo.
Jaz sem najprej gledala super fancy schmancy 3-kolesnike, ampak ko sem zadeve videla v živo, me je vse minilo. Prav tako kot ti sem si naredila prioritetno listo in pristala pri zgornjem vozičku.
Vizualno mi niti ni tako lep, je pa:
– zelo stabilen, ogrodje je močno,
– zelo vodljiv (sprednja kolesa so vrtljiva za 360°C, dajo pa se tudi fiksirati),
– blago je kvalitetno, ima UV zaščito, vse se hitro sname in je pralno,
– ima zavoro tudi na ročaju (dobro za babice, pa tudi zame v prvih mesecih po porodu),
– ročaj se da prestavljati v obe smeri (zelo uporabno na sprehodu, ko nagaja sonček; je pa res potem voziček teže vodljiv, ker so manjša kolesa zadaj, vendar ne toliko, da bi me motilo),
– športni del se da popolnoma poleči (mislim, da ima tri naklone – 90, 180 in nekaj vmes),
– ročaj je nastavljiv po višini,
– ima veliko spodnjo košaro (vedno vozim s sabo kakšno vodo, jopico … in je košara kar hitro polna),
– gume niso napihljive (meni je to prednost, ker me je bilo strah, da bi jo kje predrla).
To je pri meni prevladalo. Slaba stran je ta, da je kar težak (mislim, da cca 14 kg) in da zasede dosti prostora v prtljažniku. Meni te stvari niso bile toliko pomembne, ker živim v hiši in voziček ne nosim po stopnicah, nakupovati z majhnim dojenčkom pa tudi nisem nameravala, tako da sva itak večino časa doma in šibava po vasi sem in tja.
V živo sem si ogledala razne Mutsy-je, Jane, tudi Implasta sem videla, ki je bil pri meni kar favorit, čeprav ni imel vseh stvari z mojega seznama, vendar je Teutonia absolutni zmagovalec.
Kupila sva ga na neki nemški spletni strani, kjer ni bilo poštnine (nad določenim zneskom je ni), ujela pa sva še neki dodatni popust, tako da se nama je kar splačalo.
Če te še kaj zanima, kar vprašaj.
LpV
Jah, sem že res skoraj doktorirala. Torej, našla sem od Hauck voziček Saturn 4S in nov letošnji model Boston 4s (cenovno oba res ful ugodno), pa od Hocota Champ S (ki je cenovno ne tako ugoden), samo se pri nobenem od njiju ne da naslonjalo postaviti v kot 90 stopinj. Meni je pa to izredno pomembno, ker me je to ful motilo pri prejšnjem vozičku, kjer je bil makismalni naklon pokonci na cca. 112 stopinj, torej ni šel čisto pokonci.
To da je težek in da se na veliko zloži se pač vzame v zakup. Tako se zložijo vsi ti večji terenski vozički, ne more biti z vsem tem težek le kakih 8 kg. In ja eni proizvajalci merijo cm in težo zloženega tako, da vse snamejo dol in ostane samo ogrodje. No to meni nič ne pomeni. Mene zanimajo mere in teža, ko zložim voziček skupaj s športnim delom in mehko torbo ko je gor, ker moram ipak vse to v avto spravit, verjetno ne bom samo ogrodja vzela s seboj 🙂
Mi morda lahko napišeš spletno stran, kjer sta ga kupila? Pri Teutonii je minus to, da moraš vse dokupiti, nič ni v ceni, razen ogrodje in športni del. Škoda, ker mi je drugače res kul vozek. Nenazadnje ga bom pa še res morala kupiti, ker bo imel edini vse to kar želim.
No nekaj takega ima še Hartan Topline S, samo je tudi drag ko pes.
Za gume mi je pa vseeno ali so napihljive ali ne, ker sem imela prej napihljive, pa je bilo čisto ok. Zavzamejo pa več placa.
Hvala ti za dodatne info.
Kupila sva ga na http://www.pingpong-online.de/.
Kar se tiče mer zloženega športnega dela, lahko jutri zložim ter izmerim in ti sporočim. Midva sva drugače imela trdo košaro, ker se nam je zdela bolj kvalitetna za novorojenčka in bo športni del prišel v uporabo šele zdaj, spomladi.
Moram pa povedati še to, da sem še enkrat preverila naklone in so res trije, vendar je ta 90°C res bolj 100 °C. Uf, prej sploh nisem opazila oz. se je meni zdelo, da popolnoma 90 °C itak ne more biti. :(( Zdaj sem te pa spet pahnila na začetek, ne?
Sicer pa, če želiš, si ga lahko prideš ogledat oz. pri nas jih prodajajo v Bambi trgovinah – imajo sigurno kakšen eksponat.
LpV
Teli Teutonia vozički so tudi meni všeč, ampak moti me ker nimajo napihljivih gum. Gledala sem tudi Hocotove (v živo še ne) in se mi tudi zdi, da jih nimajo. Pomoje se v tiste navadne vsak kamenček zapiči.
Pogledat bova šla še vozičke Baby spa in pa v Rutarja ( tam naj bi jih bilo tudi dosti na izbiro)
v rutarju je tema…jaz sem šla pogledat jaguarjeve na ižansko….tam je lastnica-prodajalka super razloži pluse in minuse…gledala pa sem S4 in S3, imajo pa tudi all terain, ki mi je bil prej všeč, ampak sem tam spoznala, da pri vozičkih barva in videz res nista pomembna, ampak funkcionalnost…lepši mi je S3, ampak je S4 bolj varen…oba imata zadnja kolesa napihljiva in vzmetena, sprednja pa polno gumirana, jaz sem hotela vse štiri napihljive ampak sem videla, da sta sprednja dva lahko polno gumirana…kar me moti je to, da nimajo iso fixa, vse drugo 5+…grem pa v četrtek pogledat še v trgovino otroški-vozički
v rutarju je tema…jaz sem šla pogledat jaguarjeve na ižansko….tam je lastnica-prodajalka super razloži pluse in minuse…gledala pa sem S4 in S3, imajo pa tudi all terain, ki mi je bil prej všeč, ampak sem tam spoznala, da pri vozičkih barva in videz res nista pomembna, ampak funkcionalnost…lepši mi je S3, ampak je S4 bolj varen…oba imata zadnja kolesa napihljiva in vzmetena, sprednja pa polno gumirana, jaz sem hotela vse štiri napihljive ampak sem videla, da sta sprednja dva lahko polno gumirana…kar me moti je to, da nimajo iso fixa, vse drugo 5+…grem pa v četrtek pogledat še v trgovino otroški-vozički[/quote]
Uf ja, ta je pa tud men všeč ( S4 namreč), ampak ali ga imajo samo v tej barvi, ker ravno pri tem nič ne piše v kakšnih barvah je še. Se pa spomnim, da sem jih tudi že jaz enkrat zasledila, ampak nevem kaj me je zmotilo, da se nisem bolj poglobila v njih. Mogoče ga greva že jutri pogledat:)
Edino, kar sem vidla že takoj, je to da se ne da gor namestit rolke, ker ima vzadaj ( pri spodnjih kolesih) zaobljeno in ne ravno.
Ampak do sedaj se pri vozičkih, ki so bili meni všeč, še pri nobenemu ni dalo:( Vsega očitno ne bomo mogli imet.
saj vas razumem, da boste doktorirale iz vsega kar je in hkrati ni na voljo pri določenem modelu. Sem bila sama pred letom in pol na istem.
Bi pa samo rekla, da nenapihljiva kolesa (imam voziček z napihljivimi in enega rabljenega od kolegice) sploh niso slaba! To, da se vsak kamenček gor zapiči je bedarija! Jaz imam raje Hocotovega (in je veliko več uporabljan, kot napihljivi, ki so se vsaj nam že nakajkrat preluknjali in smo se potem šli prave vulkanizerje. havla lepa.) Mogoče ga malenkost lažje guraš (po terenu, kjer hodim jaz, ki sem zelo terenka, bistvene razlike pa ni!
v rutarju je tema…jaz sem šla pogledat jaguarjeve na ižansko….tam je lastnica-prodajalka super razloži pluse in minuse…gledala pa sem S4 in S3, imajo pa tudi all terain, ki mi je bil prej všeč, ampak sem tam spoznala, da pri vozičkih barva in videz res nista pomembna, ampak funkcionalnost…lepši mi je S3, ampak je S4 bolj varen…oba imata zadnja kolesa napihljiva in vzmetena, sprednja pa polno gumirana, jaz sem hotela vse štiri napihljive ampak sem videla, da sta sprednja dva lahko polno gumirana…kar me moti je to, da nimajo iso fixa, vse drugo 5+…grem pa v četrtek pogledat še v trgovino otroški-vozički[/quote]
Uf ja, ta je pa tud men všeč ( S4 namreč), ampak ali ga imajo samo v tej barvi, ker ravno pri tem nič ne piše v kakšnih barvah je še. Se pa spomnim, da sem jih tudi že jaz enkrat zasledila, ampak nevem kaj me je zmotilo, da se nisem bolj poglobila v njih. Mogoče ga greva že jutri pogledat:)
Edino, kar sem vidla že takoj, je to da se ne da gor namestit rolke, ker ima vzadaj ( pri spodnjih kolesih) zaobljeno in ne ravno.
Ampak do sedaj se pri vozičkih, ki so bili meni všeč, še pri nobenemu ni dalo:( Vsega očitno ne bomo mogli imet.[/quote]
barvi sta res samo dve, črna in srebrna…mi je še nekako všeč ta srebrn, imajo neko posebno blago…jaz sem jih šla pogledat samo zato, ker imam ižanko blizu, ne vem še za katerega se bom odločila ali bo to jaguar ali kateri drugi, mi je pa gospa tam odprla oči
No, meni Jaguar ne ustreza ker se ne obrača ročaj.
Nisem pa vedela, da je tako težko dobiti voziček, kjer gre naslonjalo popolnoma v pokončen položaj (kot 90 stopinj). To nujno rabim, ker sem se pri prejšnjem precej namatrala, ko sem stalno morala podlagati otroka, dokler res ni popolnoma samostojno sedel. Reva je ves čas trenirala trebušne mišice 🙂
No sedaj je torej edina opcija Hartan, pri katerem se to da narediti. Je pa precej drag. Sploh model Topline S, ki je med dražjimi. Bomo videli.
no jaz sem bila zagreta za implast bolder sd in danes ga grem pogledat in ugotovim, da tisti ščitnik, na vozičku pri športnem delu ko daš otroka noter ne gre stran…in ko bo otrok večji naj mu nogice polomim al kaj, da se ne bom vsakič matrala ko ga bom dajala v voziček…tko da ta definitivno odpade 🙁 ..jah tudi meni ni všeč, da se ročaj ne obrača, samo…vsi imajo neke minuse…jaz bi imela napihljiva kolesa, ročno zavoro, da športni del ni čisto odprt tako kot pri quinnyju, da bi se ročaj obračal, da bi … mission unbelivable…za znoret…
zdaj sem že na tem, da vzamem jaguarja S3 brez lupinice in si od kolegice sposodim lupinico in iso fix, ki ga jaguar nima…otroka itak mislim imet v košari, samo ne vem kako bi se tole obneslo, ker bi mogla otroka skoz prelagat…
Sasheen, jaz sploh ne razmišljam o tem, da bi imela otroka v lupinici v vozičku. Pri meni to odpade, še v avtu mi je zoprno, da je v lupinici, pa pač mora biti.
Tako, da sem tudi prejšnjega otroka vedno imela v košari in kasneje v športnem delu, nikoli v lupinici. Lupinica je bila izključno za v avto in ko smo se ustavili, sem otroka vedno takoj ven vzela.
Zato mi sploh ni pomembno, da se na voziček lahko ali pa ne montira lupinica.
No midva sva šla pogledat še baby spa vozičke ( štirikolesnika) in sem že skoraj 100% odločena zanj, samo bom šla še enkrat tja, ker zadnjič ga nisem probala nič peljat, da bi videla kok je okreten oz če ga je težko z eno roko obračat, vozit….
In tudi hocotove sem gledala,so tudi ok ( no cena je kar visoka, čeprav sem vidla na spletu, da je v Kiki v zagrebu dosti cenejši), ampak moti me ker je globoka košara tako ozka.To je pa zato, ker se jo samo položi v športni del, ni samostojo na vozičku.
Kar se pa tiče lupinice, je pa tudi jaz ne mislim imet na vozičku, bo samo za v avto, me pa tudi ne moti če nima isofixa. Tako da mi je ta varianta da prodajajo vse v kompletu ful všeč, ker še nič nimava, pa še zelo ugodno je. Zoprno bi bilo pa ja, če bi že imela lupinico, voziček se pa ne bi dal kupit v kompletu brez lupinice.
Kaj pa druge? Ste odkrili še kak nov voziček?:)
jaz sem poklicala v spletno trg. soncek.si in mi je gospod, ki se očitno res dobro spozna na vozičke, sam ima 3 otroke vse super razložil. In sem ugotovila, da res nikakor ne kitajskega, poljskega ali podobnega sranja…da je voziček PP GT3 super, vendar je težak in velik. ima pa vse kar jaz hočem in še več…on navija za quinny ali maxi cosi in prideva na freestyla, ki ima poleg vsega še nožno zavoro, ki je GT3 nima in je še dodatna zaščita, kot če je samo ročna zavora…tako, da se jaz zdaj odločam med tema dvema…klepetala sva pol ure in potem sem prišla tudi na to, da lupinca more nujno na voziček, ker otrok je tečen ti v avtu komaj zaspi, ti moraš ven iz avta a boš otroka nosila v lupinico okoli, da ti roka odpade, ali ga boš dala v košaro in se bo spet zbudil in jok in stok, ti vsa živčna pa bog ne daj da je otrok še moker, če je to poletje…v glavnem je tole čist resnično tko da … jaz sem kar se tiče vozičkov postala mnogo manj zahtevna kot na začetku in gledam res samo funkcionalnost in ne več izgled…sicer sta pa quinny in maxi cosi top kar se tiče izdelave…evo tole je moje spremenjeno mnenje
Ok vsakemu je pomembno nekaj drugega. Pri meni je na prvem mestu funkcionalnost, takoj zatem pa vzdržljivost vozička. Ker to ne bo voziček samo za enega otroka, ne mislim pa, kupovati in dokupovati vedno novega. Kar se tega tiče jaz ne dam nič na znamke, zaradi mene je lahko izdelan v Burundiju, če bo zdržal tako kot je treba. Največkrat itak preplačaš firmo. garancije imajo pa skoraj vsi isto in v tem času mi nadomestne dele zagotovi en Mutsy, Hartan…ali pa ena x firma. S tem da,če mi voziček ene x firme, res razpade v celoti, bom brez slabe vesti lahko kupila novega, ker bi za njega dala pol manj, kot pa za eno firmo.
In ja tudi izgled mi je važen, in v končni fazi tudi barva. Ker vem, da bi bila vsakič slabe volje, ko bi morala iti s tistim “nevšečnim” vozičkom naokoli.
Kar se tiče lupinice, se mi zdi, da bo tisti čas, ki ga bo otrok preživel v njej v avtu, čisto dovolj in ga ne mislim, še v vozičku furat v tistem, vsaj tam naj bo komot. Ko sem gledala pri drugih oz pri sestri,ki lupinice ni imela na vozičku , ne vidim v tem nobenega problema, prav veliko tud ne bomo okrog hodili, če pa bo že zaspal v lupinici, ga bom pač prenesla in v najslabšem primeru se lahko zbudi, to je pa tud vse. Ne mislim komplicirat, sploh.