Najdi forum

Iščem prijateljico/e…

… da se bova skupaj lotili tega vražjega prenajedanja.

Stara sem 29 let, vse življenje sem bila debelušna, vendar nisem bila obsedena s hrano. Tudi s športom sem se precej ukvarjala. Pred leti (v času študija) mi je uspelo shujšati 40 kilogramov (popolnoma brez problemov – s primerno prehrano in več telesne aktivnosti). Potem sem šla v službo in začelo se je – hitro sem se redila (danes imam že preko 110 kg – joj, kakšna groza je to napisati). In ko sem pred dvema letoma prebrala članek o kompulzivnem prenajedanju, sem ugotovila, da je to “moja” bolezen (vzroka ne vem – imela sem srečno otroštvo, zdaj imam urejeno življenje, v šoli nisem imela težav, kakšnih večjih pretresov nisem doživela…).

Problem je, da to zame sploh ni problem, dokler ni treba kupiti novih oblačil, ali iti zvečer v družbo, ali na morje… Diet se sploh ne lotevam – pravzaprav sploh kaj dosti ne razmišljam o moji teži in mojem videzu. Zakopala sem se v delo, izgubila prijatelje, ker sem nehala hoditi v družbo in po zabavah. Zdaj me pa počasi grabi panika predvsem zaradi enega vzroka – rada bi imela otroke. Čas se pa počasi izteka, saj bom kmalu 30. Pa nimam ne moža ne fanta in še huje – nosečnost pri tej teži se mi zdi skoraj nemogoča.

Torej – nekaj je treba storiti in to zdaj! Razmišljala sem, da bi se pridružila kateri od skupin za samopomoč. Mogoče bo lažje preko interneta spoznati kakšno dekle s podobnim problemom, pa bova (ali bomo, saj nas je lahko več) skupaj zbrale pogum in naredile odločilni korak.
Samo poriniti me mora nekdo, ker se sama ne premaknem, čeprav je v glavi že vse pošlihtano.

Oglasite se!!!!! Skupaj bomo zmogle iz tega začaranega kroga!
Pika

Pika, od kod pa si?
Sama imam enake težave, sem iz mb.

Če se boš vzela v roke,bo še vse dobro.Imeti pa moraš veliko potrpljenja in volje.
Če sama ne boš razčistila s tem,ti tudi drugi ne bodo pomagali.Fant bo pa že prišel,ko bo čas.Mogoče se pa preveč obremenjuješ s tem in potem izgubljaš vso voljo.Jaz se tudi shujšala 10 kg in se sedaj počutim vredu.Verjemi,da ni bilo lahko,pa vendar mi je uspelo.Držim pesti,da bo tudi tebi.Čao.

Živjo!
Zelo bi bila vesela, če bi se mi uspelo povezati s tabo.
Lp!

Pozdravljena Pika,

povej s kje si, tudi sama sem istih let. Naj te potolažim, da je moj ITM globoko čez 40 in bi bila poleg mene verjetno prava Twiggy. Vedi, da vzrok za to da nimaš fanta ni debelost. Sicer sem tudi jaz razmišljala tako, ko ga nisem imela, sedaj bi ga pa zamenjala :)). Javi se, če si zainteresirana da se spoznamo in skupaj kaj nardimo za te naše kilograme.

Pozdrav vsem, ki ste se oglasile!
Se opravičujem, ker nisem odgovorila prej. Forum mi ni prikazoval te teme in sem mislila, da moje sporočilo sploh ni objavljeno.

Trenutno sem malo v guživi; ko bom imela več časa, pa bom vsem odgovorila.

LP Pika

PS: Sem iz Kočevja.

Pozdravljene,

Tudi jaz sem iz Mb in bi se rada pridružila skupini deklet, tako bi morda skupaj lažje rešile težave. Že vrsto let se zaman borim z bulimijo, sama ne zmorem, sem že predolgo v tem začaranem krogu prenajedanja in nato bruhanja.
Vedno bolj me skrbi moje zdravstveno stanj.

Lep pozdrav od Tanje iz Mb! uša je pisal/pisala:

New Report

Close