Najdi forum

Prosim za pomoč…

Torej pri svojih 31 letih, številnih neuspelih zvezah z bolečim koncem, se mi je vendarle posvetilo kaj iščem v moških.

Iščem potrditev, da sem vredna, da sem dobra, da sem sexi, skratka da sem vredna da živim.

Ker sama kljub magisteriju, dobri službi,številnih uspehih tako poslovno kot osebno tega ne morem notranje občutiti in se vedno zelo hitro počutim negotovo.

če povem samo zadnjo izkušnjo. Zapletla sem se s poročenim moškim – zakaj ker mi je dal občutke da sem vse tisto kar dvomim da sem.

Proble je, da sem postala od njega (kot že prej) odvisna v tem smislu, da če mi se želi sem O.K. če ne se vsa moja samozavest zamaje.

Vse racio razlage tu ne pomagajo, kaj naj naredim za notranji občutek da takšna kot sem sem čisto O.K. in ne potrebujem moških, da bi potrdili mojo vrednost..

ne razumem,zakaj na bi pisala sporočilo.

Pozdravljena

Saj si si že sama odgovorila. V sebi nosiš močno podzavestno odvisnost od potrditve in ugajati drugim ljudem, za vsako ceno ugajati navzven, četudi s tem zanikaš sebe, svojo resnično naravo. Racionalna razlaga je samo prestavljanje kamenja iz enega, na drug breg.
Ozavesti to, kar sem ti napisala, predihaj, sooči se sama s seboj, pa četudi sprva ne bo prav prijetno, bo pa koristno, saj boš šele takrat lahko povsem zadihala in k sebi pritegnila moškega drugačnih kvalitet kot do sedaj.

Veselo na delo;)

Draga “potrditev”!

Že “habanera” ti je lepo napisala, kaj misli o tem, kar te vznemirja.

Mene pa je tvoje “pisanje” zadelo v tem smislu, kako je to res, da te zunanje stvari ne morejo osrečiti. Saj je tisti 1. hip prav fino, ko narediš magisterij, ko je pred teboj zajeten kup denarja oz. se ti zgodi karkoli uau materialnega. In tudi prav, da imaš izkušnjo s tem. Najbrž moramo iti vsi ljudje skozi to fazo, kako je, če “vse imaš”. Morda se šele potem lažje obrneš navznoter, k sebi in ti začnejo postajati pomembne druge stvari. Ampak, če ti uspe združiti oboje, da si in prizemljena in imaš “poštimane te stvari, zraven pa si cela v sebi, je to terna!

Zdaj, ko si to prvo dosegla in vidiš, da pa to vseeno ni vse, greš pa lahko počasi vase v tem smislu: da znaš biti sama s seboj, da znaš iti sama v kino, na izlet, da se dobro počutiš v svoji družbi,… Veliko terapevtov pomaga ljudem, celiti se, ravno na ta način. Da ne polniš svoje praznine npr. z odnosom. Ker potem je odnos zelo kmalu “bolan”. Stremeti je potrebno k temu, da smo mi sami čim bolj celi in bolj, kot smo mi celi, bolj cele ljudi tudi privlačimo in manj težav imamo drug z drugim.

So pa to zdaj samo besede, kar ti napišemo mi ali pa ti reče kdo drug. Za začetek je to morda nekaj, za kaj več pa še raziskuj, kaj bi ti pomagalo pri tem, da bi gradila notranjo moč. Ker najbolj potrebujemo ravno njo. Ko imaš 1x to, te nič več ne vrže s tira. Zunanje stvari pridejo in grejo, kar imamo pa vrednega v sebi, je večno.

Za zdaj toliko.

Maja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close