IŠČEM PAR, KI JE POSVOJIL
Gospa Mojca v vašem prispevku me je zmotila ena beseda, o kateri bi rada malo podebatirala in to je vsaj enega otroka rešila. Pri nas v Sloveniji hvala bogu nimamo sirotišnic, da bi morali otroke reševat iz teh ustanov. Posvojitev za mene to govorim samo za mene ni, da rešiš otroka ampak, da ga posvojiš res samo zaradi velike želje po otroku, kajti ni samo otrok s posvojitvijo pridobil temveč tudi posvojitelji, predvsem tisti, ki niso mogli imet svojih otrok smo pridobili neznansko veliko, zato se mi zdi beseda rešiti vsaj enega neprimerna. Otroke naj posvojijo tisti ljudje kateri si res iz srca želijo otrok in ne neki rešitelji, ki čutijo za to poslanstvo in so potem prezadovoljni kako so rešili otroka pred čem že))).
..no, morebiti res ni lepo misliti, da bi kakšenga otroka kdo rešil in bi naj bil to edini motiv…sem pa prepričana, DA JE NUJNO REŠITI OTROKE IZ REJNIŠTVA, KI JE ŽE MATEMATIČNO ENA SAMA VELIKA SIROTIŠNICA..tukaj bi bilo treba zbrati voljo in moči dobro mislečih in brižnih ljudi, saj so otroci tudi v današnjih dneh v popolnoma nemogočih razmerah…v toliko opevanem in slavljenem rejništvu, ki se ga zgolj glorificira, ni pa niti enega podatka ali raziskave (ni resnih argumentov), ki bi potrdil/a smisel obstoja sistema rejništva. Prej nasprotno…protidokazov je že preveč…