iščem kuharja oz. osebo ki kuha s srcem.
Iščem kuharja, kuharskega pomočnika ali osebo, ki kuha s srcem… za pripravo hrane brez mesa in mesnih izdelkov. Ker se zavedam kako pomebeno je to delo sem pripravljena tudi dobro plačati. delo ponujam na območju gorenjske natančneje v bližini bleda. vec informacij na [email protected]
Nisem kuhar, me pa zelo veseli, da si se odločila ponuditi tako hrano. Sem ravno nekaj dni nazaj razmišljala, da bi jaz sigurno imela tako ponudbo, če bi imela možnosti imeti svoj lokal. Mislim, da boš lahko prodala take menije. Bom prišla kdaj na probo – sem namreč iz tega konca, kot omenjaš.
Veliko sreče pri iskanju kuharja.
ej če res kuhaš tko dobr kukr pravš in oh in sploh potem vrjem da sm prpravlena še več plačat kukr pa dobivaš sedaj. vendar vidm da je pr teb samo dnar v igri tako da kakšnga kuhanja s srcm klele tud mal nism zasledila… nekdo ki kuha s srcem kuha tudi za manjši denar kot ti p se ne pritožuje ker to enostavno dela zaradi sebe ne zaradi denarja … sicer pa lokal stoji na kuharju in če bi mela dobrga kuharja, kle ne vidm ovir za tako plačilo, ki si ga dejansk tudi zasluži. samo tukej gor ni ravno pravo mesto za debtao o financah. iščem osebo ki bi kuhala s srcem in toj to
če je kuhar dobr bo dobu tudi dobro plačilo moje mnenje …. in sm tud prpravlena dobr plačat…samo kaj naj s kuharjem ki ne dela dobro p tudi prometa potem nimaš zravn bi p služu vsaj 250.000 na mesc…dobrih kuharjev ki delajo s srcem je malo to vidm šele danes ko iščem kuharja. in oseba ki bo kuhala dobro in bom zarad njega imela stranke bo temu primerno tudi plačilo…
če je kuhar res dober-popolnoma samostojen in velik umetnik z velikim filingom, kar pomeni, da vse kar naredi je vedno tako zelo okusnu, da se jedi ne moreš upret, da jed pomažeš da ti je kar nerodno…takemu kuharju daš tudi 400.000.- sit neto.
Kuharji ki delajo v Michelinovih restavracijah morajo obvezno prej končati Michelinovo šolo, ampak si jo morajo sami plačti, ker nikjer ne piše, da jo bodo tudi končali in to izobraževanje košta 50.000 EUR-12.000.000.- SIT. Ampak ti kuharji točno vedo, da bodo ta denar kmalu dobili nazaj s plačo.
Pri nas v Sloveniji imajo dobri kuharji redko kje dobro plačo, ker tega ne znamo preveč cenit, ker slovenčki hodijo jest tja kjer je VELIK pa POCEN.Tiste restavracije, ki pa imajo res dobro hrano je pa tudi cena visoka, je pa tudi gostov zelo malo pa smo na začetku.
Vprašajte sami sebe, kolikokrat greste v zares dobro restavracijo in za večerjo odštejete 10.000.- sit na osebo ali več , pa boste dobili tudi odgovor, zakaj pri nas tudi dobri kuharji nimajo velike plače (razen izjem seveda).
V tujini je to čisto drugače.
Jose s tabo se strinjam, sicer nisem kuharica, ampak všeč mi je privlačna in okusna hrana in to naravna, brez umetnih dodatkov. In grem raje enkrat na mesec jest za 10000/osebo, kot 3/teden za 2000sit/osebo za jedi ki gledajo čez krožnik in imajo okus po prejšnjem meniju.Bljak.
In pikica srce gor ali dol, motivacija za delo je denar!!!.Sama sem delodajalec (ki tudi dela, ker edino tako si lahko realen) in verjemi, da če nekoga (ki ga seveda dobro izbereš) dobro plačaš, tudi dela z večjim užitkom, je pa tako, da bi ga bilo mogoče fino stimulirat (če seveda vse ostalo klapa in ni restavracija še le v uvajanju).
No meni je na Bledu vsekakor naj Okarina!
Veliko sreče