Iščem izvajalca za prenovo 16 m2 velike sobe v kleti
Iščem izvajalca za prenovo 16 m2 velike sobe v kleti caa.50 let stare hiše. Prostor pravokoten, 4,00/400m in je visok 2.22. V prostoru želim imeti bivalno sobo (v kateri se bo tudi spalo)
Pravkar je bila po sobi napeljana vsa elektrika. Vtičnice in stikala so pripravljena za oblogo sten s knaufom. Obe okni, ki sta v sobi dim 130/75 cm sta že naročeni(dobava vključno z montažo ) .
Izvajalca potrebujem, da bo na notranji najprej saniral oba zunanja betonska zidova debeline 45 cm , ki sta delno poškodovana zaradi vlage,kar je vidno znotraj. Predstavljam si, da bo najprej odbil poškodovani del ometa in izvedel ustrezni premaz na betonu.Poseg je možno izvesti izključno na notranji strani. Pred sanacijo je potrebno odstraniti en radiator, ki do letošnjega leta ni deloval. Radiator je potrebno očistiti in prebarvati z belo barvo. Vlaga na stenah je delno zaradi kapilarega dviga iz tal (caa 40cm se vidijo posledice te vlage po eni steni visoko) in ker je bila stena založena s staro šaro, delno pa sta bila stena v kotu namočena zaradi zamakanja veritikalne cevi od strešnega žlebu, ki ni bil pravilno speljan v ponikovalnico, ki je ob kleti . En del stene pa je bil namočen zaradi odprtega okna v preteklosti. Oba zunanja zidova sobe pa sta trenutno suha . Klet je do 1.4 m v prodnatem terenu in izkop zunaj trenutno ni mogoč, po pripovedovanju pa je bila izvedena tako stenska kot talna hidroizolacija seveda časom primerno,
V nadaljevanju želim ,da se vse štiri stene (obe sanirani steni in obe notranji steni ) v prostoru obložijo s primernim kanufom in da se stiki bandažirajo.Prav tako se s knaufom obložijo špalete oken, ko bodo vgrajena. V prostoru je potrebno odstraniti stara vrata s podboji in vgraditi nova enokrilna vrata (suha montaža). Prav tako je nazaj na steno namestiti urejen obstoječi radiator.
Delo nameravam oddati mojstru, ki mi bo pravilno svetoval predvsem in ne bo kompliciral okoli izvedbe , saj izkopa in hidroizolacije zunaj trenutno ni možno izvesti. V kolikor imate s takimi sanacijami izkušnje in bi vas delo zanimalo in se na podlagi opisa odločite za ogled, mi morate ob ogledu povedati za kakšen znesek ste pripravljeni delo opraviti (vsaj približno)oziroma v nadaljevanju pripraviti in mi predložiti predračun za opisana dela. Natančnejšega popisa del nimam in ga nimam namena pripravljati. Za vaše delo pa bom zanesljiv plačnik.
Vaše cenjene ponudbe pričakujem na telefon 041 393 060. Sem iz Ljubljane (Šiška).