Iščem delo – tik pred diplomo socialnega dela
Pozdrav,
v aprilu bom na Visoki šoli za socialno delo prejela potrdilo, da sem opravila diplomsko nalogo – upam da bo zraven pisalo – opravila z oceno 10.
Moja dilema je ta – kam sedaj v službo, delovne izkušnje sem si nabirala kot prostovoljka – zato pa smo socialni delavci – na večih socioterapevtskih taborih za tiste otroke, ki jim danes pravimo ustvarjalno nemirni, izkusila sem vlogo pomočnice vzgojiteljice, vlogo individualne učiteljice, inštruktorice vseh predmetov osnovne in prvih letnikov srednje šole, vodila sem skupino osnovnošolcev, ki so se že srečevali z drogami ipd., druženje, preko še drugačnih izkušenj pa sem končno tudi v okviru organizacije za pomoč zasvojencem in njih svojcem opravljala razgovore z iskalci pomoči in jih pripravljala na vstop v Terapevtske skupnosti.
Če so nekateri otroci ustvarjalno nemirni, potem sodim mednje vsaj po tem, da moram v življenju nekaj koristnega početi. Koristno pa pojmujem vse, kar nekomu pomaga, da zaživi nekoliko bolj kvalitetno življenje ali da ga nekdo drug lahko tudi drugače vidi.
Če bi komurkoli med vami s svojim delom – plačanim, ker diplomo bom dobila – zatorej se prostovljstvo konča – lahko pomagala pri teh koristnih opravilih, bom vabila res vesela.
ja, seveda naj dodam, da domujem v Kranju in tam cca. 30 km okrog bi se tudi še dalo, da bi jaz enkrat hodila v službo.
tako,
enkrat malo drugače
Nina
tudi jaz sem diplomirana socialna delavka že tri leta a ti po pravici povem da je zelo težko .delala sem pet mesecev pri b in z a . po izteku določenega časa . kot trgovka. nato eno leto pripravništvo v materinskem domu sedaj pa delam kot matičar na občini .napisala sem zelo veliko prošenj a so bile v glavnem negativne .svetujem ti vztrajnost in veliko sreče pri iskanju službe .poskusi tudi v drugem profilu saj toliko časa da ne najdeš v svojem.
Iščemo varstvo za 1-letnega fantka na našem domu, Ljubljana Center-Šiška. Do maja par ur na dan po dogovoru, z majem pa celodnevno varstvo (od cca 8-17), predvidoma za dve leti. Iščemo zanesljivo osebo, zaželene so izkušnje in smisel za otroke. Tel: 041 377 384.
Če Vas zanima, bomo veseli Vašega klica. Lep pozdrav!