Iščem delo prodajalke v Avstriji
Pozdravljeni!
V prodaji (bolj konkretno z oblačili) imam kar nekaj izkušenj, zadnjo leto sem zaposlena v trgovini tuje trgovske verige, kjer se dela na polno, plače pa tako nizke da me je sram (tudi pri tistih, ki tukaj vztrajajo že 10 let). Ne morem dobiti niti lizinga za svoj avto, zdaj si ga vsak dan sposojam doma, a je zelo težko kombinirati zaradi službe staršev, s to plačo pa zaradi drugih nujnih stroškov komaj nekako zlezem iz meseca v mesec, kaj malega mi še ostane na računu, za avto pa ne morem niti za nek star in poceni našparat.
Vsak dan ko pridem s službe, aktivno iščem novo službo, konkretneje v Avstriji, saj živim zelo blizu meje (Bad Radkersburga natančneje). Sem mobilna, delo pa iščem na področju prodaje oblačil, saj imam tukaj največ izkušenj, pa tudi nemško in angleško znam tekoče. Delala sem že tudi v trgovini z nakitom (bižuterija) in drogeriji. Delati bi bila pripravljena tudi v kakšni slaščičarni, drugje v strežbi pa ne (bar ali restavracija npr.), saj sem to delo že opravljala in tam kjer sem delala takrat, mi ni pripadala niti napitnina, da bi si krila stroške prevoza na delo, vinjeto itd., delala vse vikende, ob odbitku bencina in vsega sem pa bila malo nad slovensko minimalko, tako da ni bilo velike razlike.
Iščem preko različnih strani, sprašujem znance, vendar nihče ne ve nič konkretnega ali pa ne želi dati informacije v kolikor vedo. Tako pač je, večina jih gleda nase oz. mi ponujajo delo, kjer so razmere slabše kot tu kjer delam sedaj, fizično pa mi tudi ni treba (več) delati, ker sem to že dala skozi in ni bilo vredno tistega denarja.
Prosim za kakšno koristno informacijo, kam se naj obrnem, da najdem kakšno delo v Radkersburgu z okolišem ali Murecku. Hvala lepa v kolikor se najde kdo, lp 🙂