Najdi forum

Mi lahko prosim kdo pomaga? Iščem NAJCENEJŠI prevoz iz Anglije na Irsko. In sicer imam priliko, da se čez 14 dni peljem s skupino znancev z avtobusom, ti pa gredo do Alnwick-a, ki je na SV Anglije (nad Newcastlom). Sama grem vmes stran od njih in na Irsko, potem pa se na njihovi poti nazaj spet dobimo nekje v Angliji. In sicer imam možnost izstopiti od Dovra, pa recimo tja preko Londona, mogoče Leedsa, Newcastla, Darlingtona… Šla pa bi rada najceneje čez – do Dublina, ali pa Belfasta ali česa drugega, lahko npr. tudi Cork. Ima kdo izkušnje s tem? Preiskala sem že precej spletnih strani avtobusnih prevoznikov, ki naj bi bili najcenejši, pa je sedaj najceneje povratna London-Dublin za pribl. 40 funtov.

Če je že kdo bil, mi lahko prosim tudi priporoča, kje je bilo njemu najbolj všeč, kako se je tam kaj prevažal – v poštev pride javni prevoz in cene prevozov (menda so busi najcenejši). Se splača vzeti roundtrip buse, ki potujejo naokoli npr. 6 dni in te zjutraj poberejo pred hostlom? Ne vem, če ti ga tudi rezervirajo (hostel).

Kako je s spanjem v pick sezoni? Zelo zasedeno? Zelo drago?

Lahko tudi kaka informacija o prehranjevanju (čeprav sama ponavadi hodim po supermarketih in si tam kaj nakupim).

Hvala.

Janja

Ryan Air ima zelo poceni karte http://www.ryanair.ie/

40 funtov je zelo zelo ugodna cena!
Kaj vec ti ne morem povedati, ker v Dublinu se nisem bila… Imej se lepo, saj je irska gostoljubnost znana! Sem v predmestju Birminghama, ce potrebujes kak nasvet…

Klaus, žal na letalo ne želim iti.

Tina, se ti ne zdi, da bi lahko dobila cenejšo karto? Ne vem tudi, ali je notri na relaciji npr. London – Dublin vštet tudi trajekt iz Hollyheada. Morda veš, kje na poti bi se mi najbolj splačalo zapustiti avtobus in se odpraviti na Irsko? Pa kje iti čez – s Holyheada na Dublin, ali mogoče kar do Belfasta, ali pa celo preko Larne-ja? Je bus res najcenejši?

Kolikor vem, v ceno avtobusa je vkljucen tudi prevoz s trajektom. Ce si pogledas tale website:www.nationalexpress.com, imajo zelo ugodno ponudbo za £29, a moras rezervirati karto en mesec vnaprej. Morda bi bilo najbolje iti kar do Dublina in ne izstopiti preje, tako bos imela povratno karto od tega mesta nazaj. Ne vem kasne so zveze po Irskem z busi, vem pa, da je najlazje potovati okrog z avtom, saj je tam veliko podezelja.
Imej se lepo!

Hja, problem je v tem, da grem ze naslednji teden. Sem pa videla, da ce kupis (prek neta) karto 15 dni prek, je ceneje. Samo sama nisem prepricana, da bom ob tisti uri pres prisla do tja, saj lahko pride do zastojev na cesti, pa sem v riti. Videla sem, da je povratna karta precej cenejsa, ja, pa ne vem, kaj naj naredim, ker mi je zelja nekako zaceti na severu (Belfast ali podobno; za kar mislim, da me je pred kakega ol leta navdusila prav ojaoja), pa potem narediti krog preko severne obale do zahodne in juga do Dublina ter potem nazaj v London.

Na Irskem sem bil lani poleti – letel z Ryanairom, nato rent a car.

Dolga potovanja z avtobusom iz Anglije se mi osebno ne zdijo smiselna, ker poberejo veliko casa (ki bi ga clovek lahko bolj koristno izrabil na Irskem) – stanejo pa ne dosti manj kot Ryanair ali celo enako.

Javni prevoz na Irskem je bolj slab (podobno kot v Sloveniji – ce bi hotel priti npr. iz Maribora v Koper z avtobusom, bi porabil pol dneva) – avtobusi so malo frekventni in pocasni (tudi ceste po najbolj zanimivih delih dezele so precej ozke), zeleznisko omrezje je omejeno.

Za cimvec videti v kratkem casu je rent a car najboljsa varianta.

Najti prenocisce tudi avgusta ni poseben problem (razen v Dublinu, kjer je priporocljivo rezervirati) ker je povsod dovolj zelo solidnih Bed and Breakfastov.

Ljudje so res zelo prijazni, tako da je obcutek povsod res odlicen.

Upaj na lepo vreme – da ne bo slucajno cel teden dezevalo!

Ce bos sla, svetujem cimmanj zadrzevanja na vzhodu, zlasti ne v okolici Corka, ki nic posebnega, ampak cimprej na zahodno obalo – Connemara, Mayo, Ring of Kerry, polotok Dingle.

Aligator, hvala za nasvete. Sicer sem imela v glavi, da je zahod lepši, toda v Cork sem pa res mislila iti. Torej mi tudi Cork odsvetuješ? A si bil morda na severu Irske (Belfast,severna obala je menda čudovita)? A veš, z Ryanairom je tako, da zdaj vsaj še nekaj časa ne mislim spet leteti, ker me je malo strah. Rent-a-car se pa bojim, da je samo zame, ki grem sama, predrag. Koliko pa kaj stane na dan? Z B&B-jem je pa tako, da bi šla z veseljem tja, vendar so ponavadi dražji kot hostli, poleg tega so pa namenjeni še tistim, ki so v dvoje (ali pa družinam), kjer žal spet odpadem kot knof od gat. Hja, za spanje v Dublinu me skrbi. Koliko časa pa meniš, da bi si bilo pametno vzeti za en dokaj kulturen ogled Irske? Sama vprašanja so me, a ne? 🙂 Hvala za pomoč.

Ce te Cork zanima, si ga le oglej. Le jaz sem se vozil tam skozi bolj v drugem delu potovanja, ko sem si najbolj zanimive stvari ze ogledal, pa se mi ni zdelo vse skupaj nic posebnega.

Na severu nisem bil, je pa tudi tam kar dosti za videt (vzemi kak vodic v roke). Ce bos tam zacela, lahko potem potujes po zahodni obali proti jugu – to je zelo zanimivo in po mojem najlepsi del cele poti.

Za Dublin je vsekakor koristno imeti rezervacijo za prenocisce, ker je poleti tudi tam pac sezona. Za kolikor toliko celovit vtis o Irski rabis po mojem vsaj teden do 10 dni.

Razumem, da sama ne bos jemala rent a cara (stane okoli 50 – 60 EUR na dan) – ker bos omejena na javni prevoz, se ti lahko zgodi, da si bos malo tezje ogledala kaksne bolj odrocne, ampak lepe vasice, dele obale…to moras pac vzeti v zakup.

Ojla, Janja! Evo, pa sem te našla. Torej: na večino vprašanj so ti že odgovorili, in to s precej bolj ‘updated’ izkušnjami, kot so moje (izpred osmih let). Vsekakor pa bi dodala še, da je prevoz vedno cenejši za mlajše od 25 let – če se uvrščaš v to skupino, računaj, da boš prišla skozi dosti bolje, kot pa nemara piše na Netu (upam). Bus London-Dublin vsekakor vključuje tudi trajekt. V tistih časih je reč stala 22 funtov, kar je bil odličen deal. Iz Dublina v Belfast se je po mojem najbolje peljati z medkrajevnim busom, svoje dni je taka relacija stala ca. deset funtov, od tam na Giant’s Causeway pa gotovo tudi kaj vozi (žal – in to dvakrat podčrtavam – se sama tja nisem zguncala). Moja varianta poti po otoku je bil sicer štop, ampak bila sem v družbi, tako da ti sami tega ravno ne morem priporočati. Morda rent-a-bike za krajše razdalje? Za spanje so definitivno najboljši hostli, v Dublinu sem spala v Morehampton House in to brez rezervacije, čeprav je bila huda sezona (avgust). Drugje pa – lucky me – kar pri ljudeh, ki so me povabili domov. Ah, ja, se pozna, da sem jih imela dvajset, proračun zelo ozek, časa pa veliko, kar je pri tem vsekakor pomemben dejavnik. Ne vem, če bi se danes pustila prepričati v kaj podobnega, ampk vsekakor upam, da sem ti malo pomagala. Srečno in pozdravi Smaragdni otok! Sem fouš!!!

Aligator, hvala. Saj imam Lonely Planet, pa tam res priporočajo severno obalo. Mah, vedno bolj razmišljam, da bi bilo najbolje, da ostanem v Angliji, ker vlak čez je drag, avtobusni prevozi utrudljivi, pa to bi se dalo še vse potrpeti. Glede na napisano pa kakor sem se kdaj s kom pogovarjala, je za Irsko verjetno res najbolje, da vzameš rent-a-car (pa čeprav so ceste menda kar veselo neoznačene), pri čemur pa ni dobro, da si sam. Torej bi bilo dobro počakati, da se mi bo nekoč kdo pridružil. Če prav razumem, bom z avtobusi spustila večino narave in obiskovala bolj mesta in hoja po naravi in klifih s prtljago ni ravno dobrodošla. Pa za take bolj samotne podvige v naravi na netu pri opisu teh poti svetujejo, da nisi ravno sam. Mah, zdaj sem v dilemi.

Oja, žal nisem mlajša od 25, kar mi vse skupaj precej podraži, vem. V Dublinu so s petka na soboto očitno že vsi hostli zasedeni, tako da še ne vem, kaj bom. Če sem prav izračunala, sem celo nekaj starejša od tebe in če se jaz lotim takega “podviga”, ni vrag, da bi se tudi ti ne počutila prestaro za to. Bom pa zdaj še za ta Morehampton House v Dublinu pogledala.

Hvala zaenkrat obema!

Janja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close